04 januari, 2008

Ang. Klüfthärvan: JK utreder inte medias förtal av Rakryggad

I samband med skriverierna om min Klüftbild blev min blogg kallad både det ena och det andra av de medieföretagen som idag dominerar Sverige. Högerextrem och rasistisk var de vanligaste smädelserna. Klüftbilden var ”en rasistisk annons” och en ”rasistattack” enligt Aftonbladet. TV4 kallade Rakryggad för ”högerextrem”. Här intill publicerar jag bilden så att var och en kan se vad Aftonbladet anser är en rasistannons och en rasistattack.

För debatthaverister - som medieföretagen uteslutande är - är det viktigaste målet att undvika sakfrågorna. Medlet är att svartmåla kritikerna, placera dem i fack som alla vet att hålla sig undan. Och ingen lyssnar på de som placerats i knäppskallefacket. Men på något vis måste vi som vill ha debatt bekämpa dessa debatthaverister och besserwissrar. Därför anmälde jag Aftonbladet, TV4, Expressen, GT, Kvällsposten, Svenska Dagbladet, Barometern, Smålands-Posten, Blekinge Läns Tidning, Sundsvalls Tidning och Sveriges Radio till Justitiekanslern (JK). JK valde att svara efter några veckor att de inte kommer att behandla min anmälan, men likväl var det viktigt att lämna in denna anmälan. Hur länge ska debatthaveristerna klara sig undan med att idiotförklara systemkritikerna?

Personligen får jag glädjas åt positiva bieffekter av Klüfthärvan, nämligen att besökarskaran har ökat. Strax före medieföretagens drev gick igång hade Rakryggad cirka 1900 unika besökare i veckan. Nu, drygt en månad senare, ligger siffran på närmare 3000.

Kampen går vidare – de ska inte få stå oemotsagda!

PS. Tack till Rakryggadläsaren (som vill förbli anonym) som hjälpte mig med anmälan!

9 kommentarer:

cryingfreeman sa...

Jävla synd alltså. Du fick ingen motivering till att de inte valde att gå vidare med det hela?

Anonym sa...

"Kampen går vidare – de ska inte få stå oemotsagda!"
Absolut.
Den klassiska vänsterargumentationen är ju "glöm Saken - angrip budbäraren".
Fungerar inte det tillskriv honom några usla egenskaper och angrip sedan dessa!
I värsta fall - svara på något annat än frågan...(Palmes specialare!)
Bedrövligt.
Flitiga "debattörer" av typ B Silvferstand, Tord Oscarsson och F Torssander använder mycket ofta dessa simpla trick.

Weine Berg sa...

Crying: Nej de motiverar inte beslutet.

De skriver: "Brottet förtal får enligt 5 kap. 5 § första stycket brottsbalken inte åtalas av någon annan än målsäganden, dvs. den som har blivit utsatt för förtalet (en-skilt åtal). Om målsäganden, med ett här inte aktuellt undantag, har angett brottet till åtal får dock detta åtalas av åklagare om åtal av särskilda skäl an-ses påkallat från allmän synpunkt (all¬mänt åtal). Av förarbetena till bestäm-melsen framgår att allmänt åtal är avsett att förekomma endast i undantags-fall.

Oavsett om det i detta fall skulle föreligga ett förtalsbrott eller inte, finns inte sådana särskilda skäl som motiverar ett ingripande genom allmänt åtal. Förundersökning skall därför inte inledas."

Anonym: Ju fler som lär sig se igenom debatthaveristernas teknik, desto närmare en lösning är vi.

Anonym sa...

Weine: Det betyder i klartext att du måste väcka åtal "privat" på samma sätt som Persbrandt gjorde. Skillnaden mot ett allmänt åtal är att du kan få betala motpartens kostnader om du inte får dem fällda. Det du bör göra är att anmäla till PO och PON. Om de går på din linje får du en indikator på att troligtvis kommer även åtalet gå att vinna. Om det går så långt, blir de fällda för PO kommer de nog kontakta din advokat och vilja köpa sig fria.
Du ska absolut anmäla till PO och PON av samma anledning som du försökte med allmänt åtal. Det kan få dem att vara lite mer på defensiven nästa gång och kanske tänka till om det verkligen är värt det. Det är ju inte så roligt med olika former av anmälningar mot sig, oavsett om man blir friad en gång.

Skånepåg sa...

Hej!

Har under kvällen tittat på vad ex. syrianskan Wafa Sultan framfört i olika synnerligen kritiska inslag om islam på Youtube.

Gå till http://www.youtube.com och skriv Wafa Sultan i sökrutan. Du får då ett antal videor att välja bland. Bl.a. en intervju i dansk TV om Muhammedteckningarna. Av inslagen framgår, att om ingenting görs mycket snart så kommer det att gå mycket illa för det här landet!

Enligt min uppfattning, är det hög tid att utlysa en tribunal och ställa ansvariga för svensk invandrinspolitik till svars för den vettlösa och ökade invandringen av muslimer till Sverige.

Erik, Sthlm sa...

Ologiskt nog är det så,
att samtidigt som media vill ha det till att "rasist" och "högerextrem" är det värsta som en människa kan vara, så tycks det aldrig vara förtal eller ärekränkning att kalla någon för detta...

Annat är det med andra invektiv som drabbar av media omhuldade grupper; då tilldöms gärna hårda straff. Minns en ensamstående mamma i Uppland som i en ordväxling provocerats så att hon kallade den som jävlades med henne för svartskalle, hon fick visst fängelse!!

Så jag skulle inte hoppas på någon upprättelse eftersom rättssamhället och likhet inför lagen offrats på mångkulturens altare. Det är väl dessutom politiker som sitter i nämnderna och dömer efter sin ideologi?

För övrigt tycker jag att affischen är snyggt gjord. Jag beundrar Klüfts bedrifter och naturliga sätt - men hon tillhör nog dem som är priviligierade nog att slippa konfronteras med mångkulturens avigsidor så hon har säkert föga förståelse för bloggen, tyvärr.

Johan Björnsson sa...

Personligen är jag emot den moralistiska lagstiftningen om förtal (jag är för full yttrandefrihet och anser istället att alla personer/grupper/partier som det skrivs/uttalas något om i media, ska ha en lagstadgad genmälesrätt på halva textutrymmet/sändningstiden för inslaget. På så vi skall Sanningen segra!) och är även emot lagen om förolämpning (http://sv.wikipedia.org/wiki/F%C3%B6rol%C3%A4mpning)
, ja vi har faktiskt en sådan lag i Sverige! Fan, vill jag kalla någon för bögjävel, blatte, fula jävel, CP, osv, så är det ta mig fan min naturliga rätt. Ska staten lägga sig i det? Sjukt, förryckt, och moralistiskt.

För övrigt så har jag lagt upp Klüftbilden på min blogg http://johanbjornsson.blogspot.com nu. Personligen anser jag den passa utmärkt! Både Klüft och DN har försökt kontakta mig ha ha...

Skånepåg sa...

> erik

Han som provocerade visste verkligen vad han gjorde. Gjorde videoinspelning med mobilen/kameran i precis rätt ögonblick när han fått damen dit han ville. Detta hade föregåtts av olika oförskämdheter och diverse fula åtbörder tills hon till slut totalt tappade fattningen.

Han intervjuades i TV och det framgick ganska klart (han nästan skröt med sin bedrift) hur allt hade gått till!

Varjager sa...

Detta visar bara att du har rätt Weine, du är en nagel i ögat på makten!

Stå på dig broder!