07 januari, 2008

Insändare: Har vi råd?

Följande insändare skickades in till Rakryggad efter att ha refuserats av tidningarna.

Offentlighetsprincipen låter oss på kronan veta kostnaderna inom stat, landsting och kommun; om det går med vinst eller förlust. Utan omsvep redovisas vad barnens skolmat går lös på, då det skall sparas och dras in på mjölken… Ogenerat exponeras samhällets ökade kostnader om fattigpensionärerna skulle få en ynka krona mer i pension. Ekonomi kring vård, skola och omsorg presenteras ocensurerat i detalj. Dagligen matas vi med siffror; bevismaterial för sparpaket!


Våra anhöriga på äldreboendet måste i säng en timma tidigare (medan man ökar dosen sömnmedel och bensodiazepiner...), för att undvika budgetunderskott. Det finns inte pengar för att anställa personal. I stället sätter man blöjor på våra gamla, och drogar dem genom nervlugnande medicin och sömnmedel för att de inte skall ställa till besvär. Detta är alldeles åt h-e! Har dock aldrig med en siffra sett vad invandringen kostar. Varför?


Dessutom saknas i sammanhanget begreppet spara. Inte ett ord! Åtminstone inte från det politiska etablissemanget, varken på kommunal eller nationell nivå. Den som önskar veta vad denna stora magnifika fest årligen kostar, blir per automatik anklagad för att vara antingen rasist, främlingsfientlig eller nazist... Övrig kritik är belagd med tabu i svensk media. Detta är fullständigt uppåt väggarna! Vad kallas människor som sparar in på vår gamla mormor, farfar och föräldrar... och barn? Skolpolitiker, landstingsdirektörer, äldreomsorgsansvariga... Ja, inte handlar det om några dumma invektiv i alla fall. I stället lovordas man för att ha nått de uppsatta sparmålen. Ofta garanterar etablissemanget en generös bonus till de mest sparivriga! Det är snuskigt.


Hur mycket kostar invandringen Halmstad kommun och dess invånare varje år? Eller hela landet…? Bostäder, tolkar, returresor i privatflyg med poliseskort, brottslighet, försäkringar/självrisker, rättegångar, advokater, polisinsatser, fångvård, specialundervisning, särskild skolmat, sjukvård, tandvård, skolor, psykologer, socialbidrag, utredningar, sjukskrivningar, kultur, religion, integration, handledare, kuratorer... tungt ökad belastning på social service! Dessa utgiftsposter är inget att hyckla med. De finns och måste vägas in. Med respekt för kommunens och landets medborgare. Det vore intressant att se även dessa siffror i media. Det handlar om medborgarnas skattepengar. Dagliga besparingar som drabbar svenska män och kvinnor… som hela sitt liv kämpat och slitit för att få tillvaron att gå ihop, och varit lojala mot samhälle och fosterland. Samtidigt snålar man på barnen; vår gemensamma resurs som förväntas ta över. Det liknar ingenting!


Tror ni politiker verkligen den uppväxande generationen kommer att visa någon lojalitet mot Sverige? När man redan på dagis betraktas som ett objekt kring vilket det måste sparas, sparas och åter sparas! Samtidigt som man ser hur äldre anhöriga behandlas… Detta medan gator och torg invaderas av kriminella gäng med utländska tungomål, vars aktiviteter bidrar till att människorna knappt längre vågar gå ut i sitt eget land. Situationen har utvecklats in absurdum. Den är inte på något sätt avundsvärd.


Christer

6 kommentarer:

norbergssonen sa...

Håller helt med. Det är ett upprörande svek mot den egna befolkningen. Men läs t.ex. vad den moderata riksdagsledamoten Elisabeth Svantesson skriver på sin blogg http://elisabethsvantesson.se/: "Jag är väldigt tacksam över att det inte bara bor infödda svenskar i Sverige. Tänk vad trist. Tråkigare mat men framförallt ett ännu mer homogent och entonigt samhälle. Dessutom skulle vi ha sämre tillväxt. De utrikes födda har berikat Sverige - jag är glad över den mångfalden. Det har gett mig ett mycket rikare liv att ha utrikes födda personer som mina vännner."

Det måste väl de gamla på ålderdomshemmen förstå, att lite får man väl offra för att få leva i ett spännande samhälle!

Varjager sa...

Vi har inte råd. Men de kör oss fortare mot avgrunden hellre än att erkänna sina misstag. Sjukt är det. Men domen över de styrande blir hård.

Anonym sa...

http://www.aftonbladet.se/nyheter/article1577224.ab
Nu kör fanskapet rasismgegget, som sista försök att dölja sitt egentliga lågpris. Ni gamla, som trodde att till havs var ett sätt att bli svensk, glöm det, ränderna går inte ur!.

Blackfootnation sa...

"Tror ni politiker verkligen den uppväxande generationen kommer att visa någon lojalitet mot Sverige?"

Jag är är tyvärr av den meningen att de personer som detta brev är adresserat till inte bryr sig ett jota om vi känner lojalitet mot Sverige eller lojalitet överhuvud taget.
De enda dessa personer är rädda för och om är att majoriteten slutar att rösta på de nu sju etablerade partierna.

Faktum är att vi redan som nation är så oerhört sönder propagerade och splittrade som det bara går att vara.
Vi är inom våra egna led undrande hur den ena eller den andra av våra landsmän kan ställa upp på ord som "mångfald", "multikullturell" mm...men än mer rädda inför varandra är vi att våra grannar, kamrater släktingar faller för den statspropaganda som öses över oss. Vi blir alla påverkade och i den påverkan söndras vi.
Men vi ser också hur just detta vänds emot dom.
Vi har nu nått en break-even punkt och förståndet har sakta börjat återvända. Det vi idag kallar etablissemang lever på lånad tid och vi kommer att återigen börja tro på Sverige. Ett land många av oss faktiskt kommer ihåg.

Fenrisulv sa...

Helt korrekt Weine, och till yttermera visso är dessa kostnader i allt väsentligt ofinansierade eftersom ingen i förväg vet hur stora dom kommer att bli. Det är bara gissningar, och skulle gissningen slå fel, vilket ju händer allt som oftast, är det bara att skjuta till mer ofinansierade pengar. Skamligt! Och samtidigt ligger svenska åldringar på sjukhem och får ett halv ägg om dagen!

http://sydsvenskan.se/sverige/article51438.ece

Tokarev sa...

Något måste hända för att styra upp denna snedseglande skuta på väg att bli vrak! Tystnaden är nästintill kompakt och locket ligger på, men det börjar pysa därunder... försiktigt, till en början, men snart kommer allt fler att inse vidden av detta sanslösa förräderi och DÅ är det dags att lägga notan före de ansvariga!