08 januari, 2008

Rikemansligisternas domar har fallit

Jag har vid tidigare tillfällen skrivit om det s.k. Kungsholmsmordet där Riccardo Campogiani misshandlades till döds av flera gärningsmän. Igår föll domarna för de fem åtalade Felix Vesterlin, Charlie Newman, Samuel Fowler, Sebastian Bonnier och Leonardo Fronda. Jag ringde upp rådman Björn Mattsson vid Stockholms Tingsrätt för att få reda på vem som dömts till vad.

Domarna lyder som följer:
Felix Vesterlin: Sluten ungdomsvård i tre år
Charlie Newman: Sluten ungdomsvård i tre år
Samuel Fowler: Sluten ungdomsvård i tre år
Sebastian Bonnier: Ungdomsvård
Leonardo Fronda: Åtalet ogillas


Med tanke på att fängelserna framstår som vandrarhem med restriktioner såsom mjukiskläder, tofflor och smörgåsar som man måste göra själv på lördagarna, har jag inga förhoppningar om att det är större ordning på ungdomsanstalterna.

13 kommentarer:

Anonym sa...

Ja det är fan i mig helt jävla sanslöst och respektlöst och orättvist gentemot de drabbade. Kan inte känna nog med sympati med dessa stackare.

I övrigt en Klockren slutkläm Weine:

"Med tanke på att fängelserna framstår som vandrarhem med restriktioner såsom mjukiskläder, tofflor och smörgåsar som man måste göra själv på lördagarna, har jag inga förhoppningar om att det är större ordning på ungdomsanstalterna."

och dessutom så f-bannat sant
också !

Anonym sa...

Å andra sidan kan jag, som satt på Brättegården (statlig instution för flickor) några veckor i höstas att det är väldigt själadödande och motbjudande att leva på en ett svenskt ungdsomfängelse, tofflor och mjukisbyxor i all ära - man visiteras naken etc. Och precis som i mitt fall kommer det bli en alldeles UNDERBAR kulturkrock mellan dessa grabbar och de grabbar som sitter på instutionerna, de är inte direkt Östermalmstyper man hittar där inne.. de får nog ett helvete på sina anstalter även om 4 år kan låta fjuttigt..

Johan Björnsson sa...

Inte för att jag har tagit del av domen, och därmed vet vem som har gjort vad, men är det inte lite misstänktsamt att just Bonniersonen endast fick ungdomsvård, och ej sluten ungdomsvård? Med tanke på att Bonnier antagligen är den familj med mest makt i vårt land.


Johan Björnsson


http://johanbjornsson.blogspot.com

http://johanbjornsson.motpol.nu

Anonym sa...

Jag håller med Johan Björnsson angående S Bonnier.För övrigt är domarna skrattretande .Att sitta inne 3år när man tagit en annan människas liv är självklart för lite.Domaren kunnde lika gärna pissa på dom anhöriga efter detta beslut.Detta vissar tydligt hur korrupt Sverige är.Hade domaren tex dömt S Bonniers ordentligt skulle familjen Bonnier garanterat gjort hans liv till ett helvete.

Anonym sa...

MYCKET bra skrivit!

Skuncke sa...

Jag undrar sedan när neger och latino tillhör den svemska överklassen. "Överklass" "Innerstadsbor" jo, jag tackar jag. Låt dem dö säger jag.

Skuncke sa...

Lustigt att ingen av dem verkar vara etnisk svensk, det måste vara en tillfällighet.

Anonym sa...

Din mupp. Läst senaste forskningen? Ungdomsvård minskar återfall i brott. Läs min debattartikel och haja grejen: http://www.bt.se/debatt/sluten-ungdomsvard-minskar-aterfall(419259).gm

Weine Berg sa...

Anonym1: Det låter iofs bra att det var avskräckande och ännu bättre att kulturkrocken blir så mycket större för dessa som mördat en annan människa. Kom ihåg att när dessa kommer ut om 3 år så är deras offer fortfarande död. Inget kan få honom att leva igen.

Johan Björnsson: Ja, det är ett enormt misslyckande för Sebastian Bonnier som har så mycket lättare för sig än många andra, att han nu åker in på vandrarhem.

Johan C Skåne: Korrupt är en tämligen träffande beskrivning.

Greven: Tackar...

Skuncke: Ja, det var hyfsat överraskande kan man säga.

Johan F: Jag säger som jag sa till Nicklas. Är det verkligen smart att börja en debatt med att förolämpa din meningsmotståndare? Om någon kom fram och spottade dig i ansiktet på gatan, skulle du då snällt ställa dig och prata med denne?

Anonym sa...

Jag har blivit arton år och ska väl uppföra mig som folk. Så, förlåt. Svara gärna på min kommentar bara!

Weine Berg sa...

Johan F: När den undersökningen publiceras diskuterar jag gärna den. Men din artikel är ju bara blaj. Skulle normalt funtade ungdomar begå brott för att de inte blir serverade lokaler att vara i, basketplaner att spela på och soffor att sitta i? Människan har i alla tider kunnat sysselsätta sig utan att för den delen ge sig på egendomar och andra människor. Och om det är så att ungdomar begår brott för att de är uttråkade är det dem det är fel på, inte samhället. Inget i samhället hindrar dem från att sysselsätta sig, umgås på ett kreativt sätt osv. Vad gäller återfallsfrekvensen är jag helt övertygad om att en reformering av hela fångvårdssytemet skulle minska återfallen drastiskt.

Anonym sa...

ni alla som har skrivit här är ett gäng lökar, sebastian bonnier är inte med på den rika sidan av bonnier familjen, snarare hatad pga av att sebastians farfar var formulet förare och gjorde stora pengar men dog tyvärr innan han han dra in tillräckligt mkt och under hans framsteg dissade han resten av släkten som nu är dem som syns ! och du som äger bloggen vem ringde du och fick reda på domen ?? du är en nolla du vet inget men det vet jag bonnier är frikänd och fronda med resten fick bara 1 års sluten dem är ute nu på gatorna
så vakta era barn om ni får några ...

Anonym sa...

Ja jag kan jö inte säga att Charlie Newman hadde det lätt direkt :) satt inne med han i några månader på Sundbo ungdomshem.. Tycker svenska rättsystemet är åt helvete när det gäller folk som är rika.. Charlie skötte sig inte 100% men blev aldrig isolerad? Hur kommer det sig?