25 januari, 2008

Expomedarbetare i SD:s jubileumsbok

UPPDATERAD
Att bli medlem i Sverigedemokraterna är ett svårt och stort steg. Detta eftersom partiet är hårt stigmatiserat av de som har yttrandeprivilegium och tolkningsföreträde i samhället. När jag gick med år 2000 var jag själv mycket betänksam. Jag oroade mig för vad som skulle hända om det kom ut. Efter mycket om och men ansökte jag ändå om medlemskap och var sedan medlem fram till februari 2006. Även för dagens medlemmar är det förknippat med stort risktagande att bli medlem. Anseende, hem, hälsa, familj och karriärmöjligheter sätts på spel – om det skulle komma ut att personen ifråga är medlem.

Det är därför det inte råder några tvivel om att partimedlemmarnas integritet kränktes grovt med början mellandagarna 2003. Det var då partistyrelseledamoten Tommy Funebo föregick ett uteslutningsärende mot honom och lämnade partiet på det mest skadliga och sorgliga sätt man kan tänka sig. Under armen bar han sitt stöldgods: partiets medlemsregister, samtliga kandidaters vandelsförsäkran, interna styrelsemäjl för åren 2000-2003, mötesprotokoll samt interna organisationsdokument. Han hade också, när han förstod att han satt löst i partiet, i hemlighet bandat partistyrelsens möten.

Allt detta material lämnade han över till Expo - en stiftelse och tidskrift som har som uppgift att åsiktsregistrera systemkritiker - som på den tiden betraktades som SD:s största fiende. Detta ledde till att Expo året efter gav ut boken "Sverigedemokraterna från insidan" där en stor del av det stulna partimaterialet publicerades, inklusive hela stockholmsdelen av medlemsregistret. Expo säljer boken på sin hemsida med följande ord: ”Hemliga styrelseprotokoll, interna maildiskussioner och bandade styrelsemöten. Läs om hur partiet finansieras och av vem. Lär dig känna partiets medlemmar och var de kommer ifrån. Boken ger dig en unik inblick i det största partiet utanför riksdagen.”

Detta leder mig fram till den här artikelns kärna. Nyligen offentliggjorde Sverigedemokraterna att man snart utkommer med en jubileumsskrift då partiet firar 20 år som parti. Skriften ”20 röster om 20 år" är skriven av 20 olika personer som på ett eller annat sätt har erfarenhet av partiet. Förutom gräddan i dagens Sverigedemokraterna skriver också f.d. sverigedemokrater i skriften. En av de som får författa ett eget kapitel är Tommy Funebo. Det är obegripligt, enigmatiskt, häpnadsväckande, nedslående. Vad tycker dagens medlemmar om detta? Vad tycker de medlemmar som utelämnades åt Expo tack vare Funebos förräderi? Och vad ska man tycka om dagens partiledning som godkänt detta?

Från jubileumskommitténs sida tycker man att det är beklagligt att Anna-Lena Lodenius tackat nej till att vara med och författa skriften (!). När jag kontaktar Jens Leandersson, ordförande för jubileumskommittén förlöper en intressant diskussion. Jag frågar hur i h-e de kan bjuda in Funebo, som utelämnat ett fyrsiffrigt antal av partiets medlemmar till ärkefienden.

Ordförande Leandersson svarar:”- Resonemanget var att även kritiker skulle få skriva, och ingen kan påstå att Funebo inte vet något om SD eller har en åsikt om SD.”

När jag för resonemangets skull frågar varför de inte frågade mig om de nödvändigtvis vill att en kritiker ska skriva i jubileumsskriften får jag följande svar:”- Det perspektivet du har på din kritik är oerhört subjektiv på ett sätt som inte är läsvärd. Boken ska inte vara bitter eller kritisk i den bemärkelsen. Sedan är det inte lika intressant att höra din kritik som att höra Lodenius eller Funebos som byggt sina liv på att vara kritiska och syna SD.”

Han menar också att den kritik jag kommit med ofta är hörsägen eller bygger på vad tidningarna skriver. Det stämmer förvisso att jag inte hämtar min information enbart från Sverigedemokraternas pressmeddelanden, men han kan ändå inte komma med något specifikt. Förutom att jag skrivit att SD i flera kommuner har röstat för asylmottagning, inte mot. Jag tillbakavisar hans påståenden och kan ge källor till alla mina skriverier om detta, utom Ängelholm. Där ger jag honom rätt eftersom jag under samtalet inte kan hitta min källa. Ställ detta fel mot allt vad Tommy Funebo har gjort mot partiet. Är det rimligt att kalla Funebo för ”kritiker” och som sådan bjuda in honom som medförfattare till partiets jubileumsskrift?

Senare hittar jag (tack vare en Rakryggadläsare) att Leandersson själv skrivit följande i sin blogg (070829): "Jag gick upp i limningen när jag läste att man i Ängelholm från sverigedemokraternas sida liksom övriga partier, röstade ja till att ta emot så kallade "ensamkommande flyktingbarn". "

Även på SD Ängelholms hemsida medger man att man sagt till asylmottagning:
"Vårt beslut att bifalla kommunstyrelsens förslag om mottagning av 10 unga ensamkommande män från Irak (jag vägrar nu liksom vid mitt anförande i kf och i alla andra sammanhang att kalla dessa 16-17-åringar för "barn", eftersom det för tankarna till betydligt yngre individer), tillsammans med Spi's tilläggsyrkande om att kommunen aktivt skall motverka missbruk av asylrätten, var i strid med partilinjen."

Jag ger inte mycket för dagens partiledning, men detta hade jag aldrig kunnat tro ens om dessa. Dagens Sverigedemokraterna leds av en liten klick människor som helt och hållet har anammat Expos beskrivning av partiets tidiga år. Och detta parti vill de att man ska sätta sin tilltro till i valet 2010?

45 kommentarer:

BefriaMedia sa...

Den som inte fattat att Funebo var utsand av Expo med syfte att sabotera sa mycket som mojligt av SD ar lika naiv som dagens riksdagspolitiker. Manga inom SD verkar vara oerhort naiva. Fragan ar vad SD's program ar idag och vad deras program blir innan nasta val. En del av deras kommmunpolitiker har velat fortsatta med massinvandringen. Hur blev de medlemmar i partiet? Jag trodde att SD var emot massinvandringen? De ser ut att ha anpassat sej till de andra partierna. Gjordes det pa de enskilda kommunparti medlemmarnas initiativ eller var det sanktionerat av partiledningen, eller bade och?

Skånepåg sa...

Då jag hör detta argument blir jag ännu mer förfärad: "Resonemanget var att även kritiker skulle få skriva, och ingen kan påstå att Funebo inte vet något om SD eller har en åsikt om SD."

Han är väl för f-n ingen kritiker, han är en "skitstövel" av allra värsta sort efter vad han har gjort, och som av normalt funtade människor skall behandlas som en sådan!

Jag kommer efter det som skett aldrig att ansöka om medlemskap i SD. Ett parti med sådana personer i ledningen och med sådant dåligt omdöme, vill jag inte ha något att göra med! Inte bara jag utan även andra i min bekantskapskrets börjar undra, vad den där Jens Leandersson egentligen har i bakfickan?

Det här är ju i paritet med om man i en bok om svenska kontraspionagets historia, skulle ha bjudit in Stig Wennerström och Stig Bergling som medförfattare med motiveringen, att de vet verkligen vad det här handlar om.
Makalöst!

Anonym sa...

SD tycks bränna sina skepp i alla vatten. Nationella såväl som i de kommunala. Gick med som medlem i partiet vid årsskiftet. Det medlemsskapet är nu historia!

Vad vill man egentligen med sin politik? Det har jag dessvärre inte riktigt förstått... Därför adios!

Quantrill sa...

Men är det då så att Sd röstat för mer invandring i vissa kommuner? Är det förenligt med Sd-s politik?
Består Sd-d ledare av en grupp svin som har till mål att komma in i riksdagen för att berika sig själv som dom nuvarande riksdagspolitikerna gör? Då är det kört och vi andra med äkta känsla för Sverige, landet, kulturen och dess historia kan endast stå på sidan och se på vår egen undergång.

Anonym sa...

Hmms, hur fan kan Jens Leandersson ljuga dig rakt upp i ansiktet? Han borde skämmas!!1

XL sa...

Har ps fått hjärnsläpp,hur kan man låta förädaren Funebo få skriva i
SD`s jubileumsbok??????????????
Detta måste vara ett täcken att
hela eller delar av partistyrelsen
måste bytas ut.
Har förstått att det sitter inkompetenta personer där.
Vi behöver inte personer som sitter och VÄNTAR på att få komma in i riksdagen.
Nu måste vi vaska fram de bästa som vi har.
Till dig anonym.
Ordet "adios eller lägga av" finns inte längre i mitt ordföråd.
NU ÄR DET ATT KOMMA IN I RIKSDAGEN 2010 SOM GÄLLER FÖR SD.

Anonym sa...

Jag brukar avhålla mig från att skriva på bloggar som uppenbart är lismande. Weine har haft en konversation med mig och likt Funebo så använder han material som motparten inte godkänt för publicering. Inget ont om det men den vinklas och tolkas i bästa Expressen-anda. Exempelvis röstade sd Ängelholm för mottagande av ensamkommande barn med ett tillägg tillsammans med spi som sedan fintades bort av kommunledningen. Däremot har sd i Ängelholm röstat emot flyktingmottagning. Sättet att bedriva artikelskrivande på den här bloggen skiljer sig inte från Expressen eller någon annan dyngtidning. För er som kommenterar på sidan hoppas jag att ni läser boken först innan ni uttalar er. För övrigt har jag aldrig ljugit Weine rakt upp i ansiktet men Weine har ju genom sin publicering av en personlig konversation mellan honom och mig blåljugit mig upp i ansiktet. Med sådana vänner behöver varken jag eller sd några ovänner. Och som sagt, när ni läser boken så kommer en och en annan pollett ramla ner.

Weine Berg sa...

Anonym4/Jens: Jag brukar avhålla mig från sådana här metoder, men samtidigt kan jag inte förstå varför ditt svar skulle skilja sig om du visste att det skulle hamna på bloggen? Jag publicerade delar av ditt svar eftersom ämnet är så exceptionellt som det är. Annars skulle jag aldrig göra något sådant. Värdet för bloggläsaren att få veta överstiger eventuell känsla av besvikelse hos dig. Att du jämför mig med Expressen låter jag vara som ett slag under bältet. Jag beslog dig med lögn i Ängelholmsfallet medan du gömmer dig undan teknikaliteter huruvida flyktingbarn ska räknas som "flyktingar" eller inte. Faktum kvarstår ju oavsett vad du kallar dem. Och vad gäller fiender så är jag inte en fiende till SD, däremot är jag en fiende till SD:s nuvarande moralkorrupta ledning. Dessutom kan ingen skapa fiender till SD såsom nuvarande ledning. Och du tycks ha sällat sig till dem.

Redan nu har läsare på bloggen börjat informera mig om att de lämnar partiet efter det här. Surt sa räven, men dagens ledning har tappat all riktning och innehåll.

Jag förbehåller mig rätten att även framöver kritisera ledningen och de beslut de fattar.

Anonym sa...

Jens har alltså problem att bli citerad på en nationalistisk blogg men inte att låta kriminella liberaler skriva SD:s historia?

Skånepåg sa...

Jens Leandersson skriver: "Weine har haft en konversation med mig och likt Funebo så använder han material som motparten inte godkänt för publicering."

"Funebo använt materiel som inte godkänts för publicering." Det var ju för f-n stöldgods han lämnade över till Expo!

Funebos livselixir är att dagligdags få håna Sd på sin blogg. Detta uppmuntras av han får medverka i jubileumsboken och gör att han kommer att åstadkomma ännu mer skada för partiet.

Detta är så f-b illa och klantigt skött av jubileumsboksansvariga att man bara bävar för, hur dessa då skall klara av att hantera betydligt viktigare saker inom partiet? Det som nu har skett bådar definitivt inte gott för framtiden!

Anonym sa...

"Som högt uppsatt Sverigedemokrat har Funebo varit hårt granskad av tidningen Expo. Han och hans partikamrater har förlöjligats, beskyllts för både det ena och det andra, hånats och hängts ut. Nu poserar han frivilligt på deras hemsida.

Expo gör sig fortfarande löjliga över honom. Men det förstår han inte själv. På en liten pall, med knäna uppdragna mot hakan, sitter Funebo i ett kalt rum och kramar sin portfölj medan han glor uttryckslöst in i kameran. Han ser precis så ynklig och patetisk ut som exporedaktionen avsett.
...
För ingen kan respektera en människa som vänder sig till en tidning som för bara några månader sedan arbetat heltid med att förlöjliga, håna och förnedra honom och hans kollegor.
...
"Kalla det gärna kallhamrad taktik", säger Funebo i Expo. Men det gör vi inte. Vi kallar det bara pinsamt, vi kallar det patetiskt, vi kallar det Sverigedemokraterna."

DDR2 sa...

Det är sådana här "ankdammsdebatter" som gör att den s.k. nationella rörelsen faller samman.

Sverigedemokraterna är sveriges sista chans att förbli/återgå till det land det en gång var (även om jag inte tror att det är möjligt - hur skall vi få 1.000.000 muslimer att assimileras till det svenska?).

Att då börja bråka om vem som skall skriva i en bok om SD är ju bara för löjligt.

Jag tycker att du, Weine, gör ett förbannat bra jobb här på din blogg. Men att starta korståg är bara onödigt.

Dessutom vet vi ju alla att Funebo är mer eller mindre sinnesrubbad, men dessutom på något sätt fortfarande anhängare av SD - i alla fall om man skall tro det som står på någon av hans bloggar - så hans kapitel kan ju vara läsvärt pga bara detta...

Johan Johansson sa...

Omdömeslöst beslut av Jens Leandersson ang. jubileumsboken.

Det är en välfunnen jämförelse, att "man i en bok om svenska kontraspionagets historia, skulle ha bjudit in Stig Wennerström och Stig Bergling som medförfattare med motiveringen, att de vet verkligen vad det här handlar om".

Weine Berg sa...

Det har sagts mycket kloka saker i denna kommentarstråd och jag tror debatten i någon form kommer att leva kvar och spridas bland många medlemmar i partiet.

Många människor i systemkritiska kretsar ogillar SD i någon grad men anser att de är den enda kortsiktiga chansen att hejda att Sverige rasar ihop nästa mandatperiod. Jag håller med om detta, men inser också att den klick som nu styr partiet inte har den kompetens eller ryggrad som kommer att krävas av ett nytt parti i riksdagen. Klicken har om och om igen bevisat dels sin okuvliga tro på den egna förträffligheten och dels sin förmåga att vid kritik från etablissemanget lägga sig platt på marken på ett sätt som skulle göra en landsväg avundsjuk.

På sätt och vis har DDR2 rätt i att detta är en ankdammsdebatt. SD har valt sin ledning, de har valt sin väg. Jag har nu avbrutit all kontakt med Leandersson och kommer att fortsätta mitt bloggande om mestadels andra ämnen framöver. Alla får självständigt ta ställning huruvida SD är ett bra val 2010.

Skånepåg sa...

Weine lovar att inte skriva mer om detta, men hittade följande som jag tycker är ganska kul. Tommy Funebo ansökte 2004 om medlemskap i SPI (pensionärspartiet!!) vid 44 års ålder, men han var inte välkommen bl.a. för att han propagerade för dödsstraff. Alltså, dödsstraffsförespråkare skriver kapitel i SD:s jubileumsbok! Låter nästan som en rubrik i Expressen!

Jag citerar:
"DE FLESTA SOM är medlemmar i SPI har ett förflutet i något annat parti. Men om någon varit ledande i ett annat parti, som Funebo varit i Sverigedemokraterna, så krävs det en viss karenstid. Vi behöver kontrollera hur vederbörande förhåller sig till vårt partiprogram. Jag gick in på Funebos hemsida och såg att han bland annat propagerar för dödsstraff. Det är extrema åsikter som vi inte vill beblandas med, förklarar Lars Lindblad.
Tommy Funebo har betalat medlemsavgift i SPI, men den har betalats tillbaka, säger Lindblad. Samma sak gäller Göran Hagberg."

Anonym sa...

"Sverigedemokraterna är sveriges sista chans att förbli/återgå till det land det en gång var (även om jag inte tror att det är möjligt - hur skall vi få 1.000.000 muslimer att assimileras till det svenska?)."
Och det säger du efter att SD jobbar med en Expo-nolla....

DDR2 sa...

Till anonym: Know Your Enemy!

Weine Berg sa...

Skånepåg: Nja, mitt tidigare löfte gäller inte längre även om SD knappast kommer att få större utrymme på bloggen.

Weine Berg sa...

Skånepåg: I en kommentar till artikeln "Historieförfalskning på Historiska" nämnde du en cirkulärskrivelse från något departement som en bekant till dig hade fått på 90-talet. Finns detta cirkulär tillgängligt eller skulle dinbekant vara villig att skriva om detta på bloggen?

Skånepåg sa...

Hej Weine!

Jaha, du menar det där med att tona ner "svenskheten" vid planerad utställningsverksamhet. Det är ytterst tveksamt, men jag skall fråga och i så fall skall jag skanna in och skicka till dig. Men jag tror att chanserna är minimala att detta finns tillgängligt.

Jag blir lika irriterad var gång då jag missat att ta till vara på sådant, som kunde varit "bra att ha". Tyvärr så vet man ju inte i förväg vilken information som är värd att dokumentera eller spara.

Weine Berg sa...

Skånepåg: Ja jag insåg att chanserna är väldigt små, men det är värt att försöka tänkte jag. Vi lägger ju trots allt ett pussel...

Skånepåg sa...

Observera, personerna på bilden har inget med verkligheten att göra!

Har väntat mig att någon skulle kommentera detta ironiska påstående, eller är det bara jag som "hajar vinken"?

Patrik sa...

Weine skriver om att medlemskap i Sd innebär en stor risk, vilket är fel eftersom medlemskap är hemligt.

Att företräda Sd är en annan femma, även om jag och min avdelning inte haft några problem (bortsett från att vi var med på det AFA-angripna Eslövsmötet 2006).

Jag ser att min avdelning uppmärksammas på slutet, t.o.m. i rödskrift. Det har hänt en del sedan dess. Ytterligare någon/några sd-avdelningar har undlåtit att säga tvärnej till kommunala avtal med migrationsverket, t.ex. Sd Göteborg som istället för totalstopp föreslog en 90-95%ig reducering av flyktingmottagningen. Partilinjen säger dock totalstopp kommunalt, och det bör följas.

Min kf-grupp röstade nyligen emot ett nytt kommunalt avtal med migrationsverket om mottagande av 150 flyktingar. Där ingick de 10 vi tidigare röstade Ja till, så i slutändan blev det alltså Nej även där från vår sida. Vi ska försöka undvika att krångla till det för oss hädanefter, men under första året som nybörjare i kommunpolitiken kan misstag ske. Den som inte tror mig borde prova 4 år som kommunpolitiker.

Ang. huvudämnet. Funebos medverkan i boken är kontroversiell, men om det nu handlar om partiets historia så är det väl relevant att han är med? Jag ska köpa den och läsa den såfort jag hinner.

Weine Berg sa...

Patrik: Ja, medlemskap ska vara hemligt, men när Funebo stal registret och gav det till Expo så blev det ju inte så hemligt längre? Och när SD nu börjar samarbeta med Funebo så skickar det tydliga signaler till medlemmarna om hur man ser på deras integritet.

Patrik sa...

Jag vet faktiskt inte alla detaljer kring vad Funebo stal och överlämnade till Expo, men litar på att du har rätt ang. medlemsregistret.

Samarbete med Funebo? På sin höjd har man väl intervjuat honom, om man alls varit i direkt kontakt med honom. Långsökt att koppla Funebos medverkan i boken och ev. stöld av medlemsregister 2003 eller 2004 till nuvarande medlemmars integritet.

Även om det är allvarligt om sekretessen kring ett medlemsregister röjs, så måste man se proportionerna och vad det innebär för den enskilde medlemmen.

För det första så är medlemskap färskvara. De varar ett år i taget (livstidsmedlemskap finns också, men min uppfattning är att väldigt få löser sådant, dessutom kan de sägas upp närhelst medlemmen önskar).

Jag tror inte någon enda passiv medlem var/är intressant för Expo eller någon annan, utan det är helt och hållet företrädarna man vill åt.

Skånepåg sa...

Om namnet på Funebos kapitel i boken heter "I huvudet på en kollaboratör" så skall jag också köpa den!

Weine Berg sa...

Det är i sanning skrämmande inställning du har Patrik. En majoritet av dagens medlemmar var de som Funebo överlämnade till Expo. Om du inte menar att SD bytt ut sin medlemskader sedan 2003?Sedan spelar det ingen roll hur expo värderar registret; skadan är redan skedd då individen är åsiktsregistrerad. I detta bör också inflikas Expo mångåriga kopplingar till AFA. Yxa i dörren, någon?

Om det inte är samarbete att skriva en bok tillsammans så vet jag inte vad som är. Men som sagt, du skrämmer mig Patrik, och jag hoppas innerligt att du inte har ansvar för någon del av medlemsregistret. Och det handlar inte om några "proportioner". Om du tror det har du verkligen inte förstått.

Skånepåg sa...

Finns säkert mer online, men detta borde väl räcka för att övertyga den mest "korkade"! http://expo.se/2004/48_1086.html

Såg förresten på hans hemsida, att han var synnerligen upprörd över att Jan Milld tagit avstånd från honom! Alltid nåt att glädjas över!

Weine Berg sa...

Utdrag ur Expo-länken du skickade, Skånepåg:

"Tommy Funebo har lämnat allt internmaterial han haft till förfogande till tidskriften Expo. Sverigedemokraterna från insidan bygger på denna dokumentation – protokoll från styrelsemöten, budgetplaner, tusentals interna e-postbrev och bandupptagningar från viktiga möten."

Göran sa...

Hör allt oftare från folk att SD ej längre är några nationalister.
Inte så konstigt kanske med detta kompletta pajasgäng i partistyrelsen.

Patrik sa...

Exakt vad är skrämmande i min inställning? Att jag bekräftar allvaret i att ett medlemsregister blir stulet?

Medlemsökning för Sd:
2005: 15% (är lite osäker på siffran)
2006: 40%
2007: 15%

Ökning i procent totalt för ovanstående år: 1.15*1.40*1.15=1.85, d.v.s. 85% eller nästan en fördubbling. Eftersom medlemmar inte enbart tillkommit utan några även utträtt, så är det troligt att ca hälften av dagens sd-medlemmar var medlemmar även 2003/2004.

Yxa i dörren hos en passiv sd-medlem som önskar vara anonym? Menar du att det någon gång hänt, så presentera gärna exempel. Jag har enbart hört talas om att det drabbat partiföreträdare.

Författaren Norman Mailer skrev en bok om Adolf Hitler. Det innebär inte nödvändigtvis att Mailer och Hitler skrev boken tillsammans. Om du har detaljer kring hur påstått samarbete Funebo/Sd skulle ha gått till kring boken, så vore det mycket intressant att få veta.

Vad min ev. hantering av medlemsuppgifter har med någonting att göra, förstår jag inte alls. Skulle den vara mindre trovärdig bara för att jag försöker nyansera lite kring effekterna av en 5 år gammal händelse?

Weine Berg sa...

Det är skrämmande att du inte ser allvaret i att medlemmar utlämnas. Du säger att det är allvarligt, men sekunden efter tycker du inte det är så farligt att Funebo samarbetar med SD. Hur ska du ha det?

Angående medlemsregistret så tolkar jag det som att Expo är att lita på med konfidiella uppgifter - bara inte personer i registret väljer att vara aktiv medlem.

Nej jag påstår inte att man får en yxa i dörren bara för att Expo har medlemsregistret, men det är sannolikt så att de medlemmar som fanns 2003 och som finns kvar idag tar en uppenbar risk i att aktivera sig. Och du ser inte problemet med den person som utsatt dem för denna risk. Funebo har gått åsiktslikriktningens ärenden.

Ett exempel på samarbete: SD:s ordförande för jubileumskommittén tillfrågar Tommy Funebo om han vill skriva i jubileumsboken. Funebo tackar ja och skriver ett kapitel för SD i deras skrift. Samarbetet fullbordat. Vad är så svårt att förstå i detta?

Och ja, jag tycker det är skrämmande om det visar sig att du har hand om delar av medlemsregistret när du inte utomordentligt starkt tar avstånd från stöld av medlemsregistret.

Skånepåg sa...

Till Patrik.

"Författaren Norman Mailer skrev en bok om Adolf Hitler. Det innebär inte nödvändigtvis att Mailer och Hitler skrev boken tillsammans. Om du har detaljer kring hur påstått samarbete Funebo/Sd skulle ha gått till kring boken, så vore det mycket intressant att få veta."

Om du nu skall försöka dig på en liknelse, så skulle det ha varit om Mailer skrivit boken TILLSAMMANS med Hitler. Det hade däremot varit en adekvat jämförelse!

Det är inte en 5 år gammal händelse. Det som pågår är en fortsättning på händelsen. Personen i fråga håller dagligdags på att försöka överträffa sig själv med att håna och förlöjliga SD på sin blogg!

Nu får du väl för f-n ge dig, det hela börjar att bli synnerligen pinsamt!

Weine Berg sa...

Patrik: Här har du ett citat av Funebo från hans blogg ikväll:

"Jag skulle tro att jag under 2004 lyckades skada SD mer än vad Tor Paulsson någonsin gjorde med hjälp av ND, SD-förrädare och dunkar med sprit."

http://www.tommy.funebo.se/?p=3546

Patrik sa...

Weine, nu gör du precis som vänsterdebattörer brukar göra. Du tillskriver andra åsikter som de inte har, och sen angriper du dem för dessa. Jag ser ett stort allvar i att ett medlemsregister kommer i orätta händer, särskilt om det sker genom stöld, och jag har aldrig sagt något annat.

Liknelsen Hitler/Mailer var misslyckad. Funebo har enligt Sdkuriren erbjudits att skriva ett kapitel och han antog erbjudandet. Mailers bok tillkom inte genom motsvarande erbjudande till Hitler. Jag delar i övrigt Jens L's uppfattning. Funebo och Milld är båda delar av Sd's historia och boken är inte tänkt som en hyllningsbok.

Skånepåg, vi pratade om stölden av intern information, mer specifikt medlemsregistret som enligt Weine också ingick i det stulna materialet. Den händelsen blir i år 5 år gammal. Funebos utnyttjande av stulna uppgifter på sin blogg minskar efterhand som tiden går och uppgifterna blir alltmer inaktuella.

Men varför detta engagemang för vad Funebo förorsakat Sd. Varken du Weine eller "Skånepåg" stöder väl längre partiet?

Weine Berg sa...

Patrik: Mitt engagemang för partiet är ett engagemang för svenskarna. SD har störst chanser att kortsiktigt verka för en inbromsning av förfallet, men detta äventyras av en inkomptetent och ryggradslös junta som styr partiet åt fanders. Därför bryr jag mig.

Skånepåg sa...

Patrik!

"Funebos utnyttjande av stulna uppgifter på sin blogg minskar efterhand som tiden går och uppgifterna blir alltmer inaktuella."

Om jag fattat dig rätt, så är även den smutskastning och hån av partiet som han håller på med dagligdags helt irrelevant? Ditt resonomang är makalöst i alla avseenden!

Du tycks inte fatta, att det är vi som tar ett ansvar och försöker att rädda partiet. Medan det du håller på med är att till varje pris försöka att rädda kompisar som totalt har gjort bort sig, utan att ta hänsyn till partiet!

Patrik sa...

Egentligen borde jag aldrig lockats med i något resonemang överhuvudtaget om Funebos ev. stöld av medlemsregistret. Jag har letat febrilt efter belägg för om det överhuvudtaget är sant eller inte. Det enda jag hittat är Funebos eget nekande:
http://www.tommy.funebo.se/?p=1331

Jag litar givetvis inte blint på att Funebo talar sanning, men även Funebo är oskyldig tills motsatsen bevisats.

Bortsett från det...

"så är även den smutskastning och hån av partiet som han håller på med dagligdags helt irrelevant"

Irrelevant för hans deltagande i en bok som ska beskriva Sd's historia, där Funebo tyvärr är en del, svar Ja. Tror du i övrigt att jag tycker Funebos smutskastning av Sd är irrelevant, så kan du ju titta vem som brukar svara för partiet på hans blogg. Många sympatisörer läser hans blogg och jag anser att det är viktigt att det han skriver inte får stå oemotsagt. Han tillåter (till skillnad från t.ex. Expo)kommentarer på sina inlägg, vilket han ska ha all heder av, till skillnad givetvis mot det ohedersamma han gjorde mot partiet med start 2003-04.

"vi som tar ett ansvar och försöker att rädda partiet. Medan det du håller på med är att till varje pris försöka att rädda kompisar som totalt har gjort bort sig,"

Hur bidrar du till att rädda partiet? Vilken sd-avdelning är du aktiv i? Vilka kompisar skulle det vara som jag försöker rädda? Tala ur skägget tack.

Jimmy S. Windeskog sa...

"Jag litar givetvis inte blint på att Funebo talar sanning, men även Funebo är oskyldig tills motsatsen bevisats."

Expo skriver i boken SD från insidan att man fått registret av Funebo, Funebo har aldrig förnekat detta. Och varifrån skulle de ha fått det annars? Ja det skulle väl vara en en person med Lenadersons brist på moral kanske...

Anna-Lena Lodenius sa...

Apropå min eventuella medverkan, som inte verkar vara någon stor sak i debatten: jag tackar alltid nej till att skriva för politiska partier, utom till projekt som legat nära arbetarrörelsen, facket etc eftersom det är där jag själv känner mig mest hemma.

Helt ok att sd gör en jubileumsbok som jag gärna läser (ska genast beställa den). Men jag som granskar partiet vill inte skriva där - det kan bli fel och det kan verka som ett tyst stöd till sd (a samma skäl tackade jag nej till ett liknande uppdrag för kd). De får läsa vad jag skriver på andra håll. Kan både förstå att Funebok fick frågan och att vissa blir upprörda över det. Men vad har han skrivit om - ni som vet?

Anonym sa...

Skjønner at noen kan bli provoserte over at Funebo får bidra i jubileumsboken, men synes man bør roe litt ned. Sitter med et jubileumsskrift for Carl I Hagen foran meg, og når man ser på hvem som bidrar her, er det stort sett politiske motstandere av Carl. Likevel er det ingen som har beskyldt FrP for at de har "samarbeidet" med noen av de andre partiene eller politikerne. Så at SD "samarbeider" med Funebo er for meg en litt søkt påstand.

Likeledes er det svært alvorlig at Funebo overga medlemsregisteret til Expo, men rent faktisk har det vel, heldgivis kan man si, ikke ført til noe alvorlig. Rett meg om jeg har feil.

Så jeg skjønner at noen blir forbannet over at Funebo skal bidra i boken, men mener selv de vil gjøre boken mer spennende, og hadde gjerne sett flere slike spennende innslag i jubileumsboken.

Skånepåg sa...

Detta citat från Jan Millds blogg om Tommy Funebo säger allt:

"Samtidigt skiljer vi oss på en avgörande punkt. Han lät sitt avsked ackompanjeras med ett knivhugg i ryggen på dem han just samarbetat med, genom att springa till Expo med internt partimaterial och vika ut sig i denna tidskrift. Kan man sjunka lägre än så?"

Denna man tycker Patrik är en hedersknyffel, som låter andra besvara hans förlöjligande och hån på sin blogg. Att använda begreppet heder i detta sammanhang säger väl allt om personen som använt det. Men som sagt, lika barn leker ju bekant som bäst!

Man tar sig för pannan!

Patrik sa...

Skånepåg, du läser mina inlägg som fan läser bibeln. Du har dessutom fortfarande inte svarat varken på hur DU bidrar till att rädda Sd, eller vilka "vänner" du anser att jag skulle skydda.

Anonym sa...

Du Patrik är ju en flitig skribent på Funebos blogg, så visst nog är han då alltid din vän. Puss

Anonym sa...

Patrik: Du är en av dom som ger inspiration till att Funebo ska fortsätta med sin blogg. Hade inte du och några andra kommenterat hans inlägg från början så hade den antagligen inte existerat idag. Grattis...