09 januari, 2008

Insändare: HFAB och säkerheten

Tidigare på bloggen har signaturen Christer berättat om de mångkriminella vansinnigheterna som härskar över hans familjs bostadsområde, vilket kan läsas här. Trots många försök att få ordning på situationen genom att avkräva ansvariga någon form av åtgärder eller åtminstone livstecken från dessa besvaras hans rop på hjälp med en kompakt tystnad.

Följande text har Christer skickat till lokaltidningen Hallands-Posten (HP) men när HP klargjorde att den skulle få ligga på hög drog Christer tillbaka den, vis av tidigare erfarenheter av HP. Den skickades istället till HFAB (Halmstads Fastighets AB) vilket inte genererade något svar. Däremot gick HFAB:s förvaltningschef ut i pressen och sa att Christers tidigare brev ”…andades rasism”. Christer har nu polisanmält HFAB eftersom de äventyrar de boendes säkerhet. Nedan är texten som skickades till Hallands-Posten och HFAB.


HFAB och säkerheten

Det är trist att läsa HFAB:s kommentarer kring min person, samt den generella inställningen till hyresgästerna i sina 1 972 lägenheter i berörda områden. I försök att rädda sitt skinn, väljer förvaltningschef Lars Kayser att häva ur sig låga omdömen som: "...andas rasism...", för att jag påtalat våldsmännens nationalitet. Kayser framstår som handlingsförlamad och initiativlös. Vars ambitioner främst präglas av ursäkter för att HFAB ignorerat alla mina brev. Ställda under loppet av en dryg månad, med kraftiga markeringar och rop på hjälp.


Måste man vara "rasist" eller "främlingsfientlig" bara för man önskar ordning och reda kring sitt hem och sin bostad! Måste man förödmjukas för att man är rädd om sin familj! Vart är vi på väg? Måste varje form av kritik rörande Sveriges största socialpolitiska problem i modern tid... som ingen vågar ta i... offentligt bemötas med nedsättande invektiv? Rasism...nej, i helvete heller! Jag är ingen rasist! Att vara rasist är någonting helt annat...


Anser HFAB är det OK med regelbundet skjutande utanför hyresgästens bostad, medan man eldar upp den ena bilen efter den andra? Är det dessutom i sin ordning att hyresgästerna skall behöva leva med misstänkta bilbomber i sin boendemiljö? Eller knappt våga gå ut…? Nej du, där går gränsen.


Att en hyresgäst blir beskjuten, och bilar eldas upp, beror nog inte på att man trängt sig före i snabbköpets kassakö…! Då flera attentat av dödlig karaktär, riktas mot samme hyresgäst, utsätts omgivningen för livsfara. Att HFAB tillåter något sådant fortgå vecka efter vecka, är för mig fullständigt obegripligt! Maken till likgiltighet och passivitet får man leta efter. Enastående nonchalant!


Bara det faktum att en hyresgäst öppnar dörren för en våldsman som precis försökt mörda, borde få HFAB att slå bakut och reagera - samt naturligtvis genast agera! Med hänsyn till hyresgästernas säkerhet. HFAB kan inte agera då hyresgäster blir beskjutna eller bilar brinner. ”Sådant kan man inte vräka folk för." hävdar Kayser. Men hallå… kanske är det dags för en uppgradering av verkligheten!


Vi hyresgäster i det utsatta området har inte hört ett knäpp från HFAB; ingen information, inga försök att kontakta oss ... för att höra hur vi mår eller hur vi upplever situationen. Absolut tystnad, trots att kriget pågått ett par månader. Man klarar inte ens att besvara mail. Vi har känt oss, och känner oss, fullständigt övergivna.... Följande står klart: Skötsamhet i Sverige är ingen lönsam egenskap. Säkerhetsfrågan kring HFAB:s hyresgäster är ointressant. Så länge pengarna bara droppar in på det kommunala bostadsföretagets bankkonto är allt i sin ordning!


Vi är nog många oroliga bland HFAB:s hyresgäster som undrar:
Finns det någon ansvarig för hyresgästernas säkerhet i extrema situationer? Finns det någon säkerhetsplan? Någon typ av krisberedskap? Hur avser man hantera en "skarp" situation?

Man kan väl inte bara vara så cynisk som Lars Kayser, och hänvisa till: "en ren polisfråga…"

Christer

10 kommentarer:

Trader sa...

Detta är en klassiker, svensk blir trakasserad, svensk klagar och blir utpekad som rasist av fastighetsbyråkrat som bor på tryggt avstånd från händelsernas cntrum. Samma formel har tillämpats i decennier.

Kom sen inte och säg att kommuner som Vellinge saknar flyktingar. De är i själva verket fulla av flyktingar från områden som detta i Halmstad & liknande.

Fenrisulv sa...

Jag känner bara en sådan fruktansvärd ilska när jag läser detta inlägg, precis som när jag läste det förra i samma ärende. Vad skall egentligen krävas för att ansvariga skall reagera? Är alla politiskt korrekta helt stockdumma i skallen?

Vad hade hänt om dessa ogärningsmän som hemsöker Christers bostadsområde hade varit etniska svenskar? Sanna mina ord, dom hade blivit vräkta fortare än kvickt! Svenskar kan man slänga ut från sina lägenheter för EN obetald hyra eller en icke sanktionerad andrahandsuthyrning, men grovt kriminella blattar får husera fritt, med stora risker för kringboende. Läs det standardformulär som används vid tecknande av hyreskontrakt, det finns definitivt stöd i detta för en vräkning av hyresgäster som inte sköter sig.

Anonym sa...

Kommunalt bolag har alltid en politiskt tilsatt chef, sosse kanske? De agerar som politiker i stort,,,, ingen reaktion om man klagar. Sen blir dom arga och hetsar mot de som klagar, patatiska bananrepubliks ledare. Folket blir lidande, samtidigt betalar vi de som missbrukar makten och de som terroriserar byarna via skatten.

trader, vi som inte bor i orten vill vet mer om hur det liggar till, kan du informera oss mer?

/Peter

Anonym sa...

det beror nog på att ingen myndighets person skulle våga sätta sig upp mot dom nya herarrna .risken att dom skulle bli sönder slagna är stor sen tror jag dom fullständigt skiter i om svensson blir ihjäl slagen av en flykting . Dom har ju trots allt ett högre värde, det kan man ju se i diverse domar av våldsverkare med rent löje väckande straff

norbergssonen sa...

Precis som anomym säger, de ansvariga på det kommunala bostadsbidraget vågar inte göra något. De är helt enkelt rädda, och det kanske med rätta. Generellt är det ju så att svenskar viker undan för aggressiva invandrare, speciellt muslimer. Det gäller överallt, i skolan, sjukvården mm.

UltraV:s värld sa...

Jag har också upplevt något liknande, men jag flyttade efter några månader från området då jag inte ville vara kvar. Jag talade med hyresvärden och hyresgästföreningen och de kunde ju inget göra. Det var inte hyresvärdens fel.

Det bodde en familj från Irak mitt emot oss. Vi var 20 hushåll på den gården.
En vårkväll satt vi och tittade på tv, barnen och jag, och hörde ett fruktansvärt oväsen utanför. Folk skrek, det sprang runt folk i trapporna och ringde på dörrar.
Då polisen kom fick jag veta att de inte sökt skydd undan våldet, de hade velat att vi alla skulle se hur de misshandlade en man.

De hade påkar och rör, de slog och slog i ansiktet och mot huvudet. Blodet rann så det såg ut som mannen hade en gardin för ansiktet. De hade slitit ut honom från lägenheten på andra våningen, och kvinnan och barnen i familjen stod bakom glasdörrarna och tittade på efter att de larmat polisen. Vi var flera grannar som ringde polisen.

De var kanske tio-tolv hånflinande män som slog och vrålade. Inte alla hade tillhyggen, men de sparkade och slog med knytnävar. Mannen föll omkull och de vrålade av lycka, han reste sig och de pucklade på. Jag tittade på för jag ville vara vittne sedan. Jag stod på balkongen till vår lilla uteplats och vi bodde så att polisen hördes på håll redan innan de nådde platsen.
Tyvärr gav det dessa tid att rusa mot parkeringen och sätta sig i bilar och åka därifrån.

Rättegången fick tas om flera än två gånger, de hittade inte alla och jag minns inte alla detaljer, men jag var inkallad som vittne två gånger.

Dessa hade kommit från skilda delar av Europa för att misshandla denna person och gömde sig undan, men de hittades och sändes till Sverige för att bli lagförda.
Vet ej vilken kassa en sådan historia går under, men inte tror jag de betalade resor och uppehälle själva.

De sa att hans fru hade misshandlat honom, och det är så obegripligt med tanke på att de ringde på dörrar och skrek. Dessutom slog de sönder fönster och slog och trampade sönder våra cyklar, vi grannars cyklar, fast vi inte hade med denna mannen att göra.

Det är så vidrigt att man blir förbannad, men det är säkert vi svenska rasister som skapat detta hat, eller?

Lars sa...

"Sitt fosterland har ingen råd att mista" står det på en skolbyggnad i närheten av där jag bor. Mindre än hundra år efter att denna text hamnade på den aktuella skolan håller ni och jag som bäst på att förlora just vårt fosterland och hem på jorden. Christers vittnesbörd är ovanlig endast av den anledningen att den vidarebefordrats utanför kretsen av de närmaste vännerna.

Vreden och vanmakten växer för var dag. Kommer tillräckligt många av mångkulturens offer att låta sin övertygelse översättas i handling valet 2010?

Anonym sa...

HFAB har säkert ont om lägenheter, så det är ju bara bra om en svensk blir hjälslagen oförskylt, då blir det ju en lägenhet ledig för berikning.

Anonym sa...

Är inte detta på gränsen till ytterligare ett "Rödebyfall"??
Där ringde man til polisen och bad on hjälp och fick svaret "vi har inga resurser just nu, ring igen om det blir värre"

Weine Berg sa...

Anonym: Ja, det finns skrämmande paralleller mellan detta och Rödebyfallet. Så saken är den att om Christer och hans familj gör något åt saken, ja då blir de antingen nermejade av de kriminella gängen eller så utmålas de som gärningsmännen.