13 januari, 2008

Pedofiler avslöjade och gripna – på film

UPPDATERAD
Vid ett flertal tillfällen har Rakryggad tagit upp ämnet pedofiler. Jag behöver knappast beskriva de känslor jag har inför just den här typen av brottslingar, utan jag går rakt på sak om vad detta inlägg ska handla om.
Till min glädje hittade jag nämligen en programserie på nätet av amerikanska NBC, som imponerade på mig. Detta har aldrig hänt förut. Vanligtvis fyller alla amerikanska nyhetsmedier informationskanalerna med icke-nyheter, propaganda och reklam. Något som svensk media har som ledstjärna, dessvärre.

Det som imponerade på mig var journalisten Chris Hansen, och hans arbetslags programserie ”To catch a predator”. I programserien använder man sig av chattsidor för att få kontakt med pedofiler och pederaster genom att utge sig vara flickor och pojkar i 13-14-årsåldern. Pedofilen lockas att träffa den imaginära flickan/pojken för att ha sex. Men istället för det tilltänkta offret väntar Chris Hansen med svåra frågor och utskrifter på de sexsamtal som pedofilerna fört med flickan eller pojken över internet. Hansen ställer gärningsmännen mot väggen och allt är fångat på film. Polisen finns på plats för att ge pedofilerna en enrummare med järndörr. För en gångs skull gör en journalist nytta! Titta på inslaget och se rättvisa skipas!

Nedan kan du se ett avsnitt ur serien där två pedofiler grips. Den förste pedofilen är tidigare dömd för pedofilibrott, medan den andre pedofilen får svår ångest när han inser att han avslöjats, varefter han svimmar. För att se fler program, gå in på http://www.youtube.com/ och sök på Dateline NBC: To catch a predator.

5 kommentarer:

Spitfire sa...

Utomordentligt bra dokument. Dessutom ett välgjort och gediget teamwork, som visar hur bra media och polismyndigheter förmår samarbeta i ett demokratiskt samhälle. I detta fallet USA; världens kanske främsta demokrati! I Sverige vore något sådant naturligtvis fullständigt omöjligt, där både myndigheter och media till varje pris satsar alla resurser och sin energi på att skydda brottslingar. Medan offren oftast får klara sig bäst de kan; och till och med skylla sig själv! Ett flagrant tecken på ett mycket odemokratiskt och ytterst människofientligt samhälle. Dessutom är det som bekant inte tillåtet för polisen i lagomlandet Sverige att "provocera" fram en brottslig handling... Det är sannolikt inte "fair play" mot det kriminella slöddret, och vilket samtidigt visar statens och landets inställning till brottslingarna. Samhället har underförstått erkänt brottslingarnas legitimitet att existera och terrorisera medborgarna.
Den gången Sveriges havererade rättsväsen, och absurda inställning till brottsliheten, inte är beredd att uppdatera sina metoder för att få fast ett allt större antal stigande brottslingar, hamnar man naturligtvis på efterkälken. Vilket givetvis i första hand drabbar de hederliga medborgarna i samhället. Detta ser vi dessvärre dagliga bevis för. Inte minst genom alla de vidriga pedofiler som på detta sätta tillåts fortsätta sin grovt kriminella verksamhet och förstöra livet för många barn. Låt oss kämpa för ett bättre Sverige.
Låt oss gemensamt ta parti för våra barn, då inte det svenska rättsväsendet förmår - eller vill -göra det.

Varjager sa...

I Sverige hade de skyddats för att de inte hade vetat att de gjort fel. Mycket bra program.

Fosterjordnära sa...

Det som är trist och skrämmande med den svenska lagstiftningen är att ett brott måste ha begåtts ,i sådana här fall har enligt den svenska lagstiftningen inget brott begåtts. Inte förrän dessa pedofiler har utfört den tänkta sexuella handlingen skulle svensk polis kunna ingripa. PGA detta så låter man i Sverige många unga tjejer falla offer för pedofiler som mycket lätt hade kunna stoppats ,om man haft utrymme i lagen att gå till väga på sättet i filmerna. Även om jag inte kan hålla med om att USA är ett föredöme vad gäller demokrati, så vill jag i detta fall visa min sympati för den lagstiftning man har i USA när det gäller att skydda barn från pedofiler och annat avskum. Någon som vet om detta är gängse för samtliga stater?

Fosterjordnära sa...
Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.
Fosterjordnära sa...

Ett skolexempel vad gäller skyddandet av i detta fall barnen och inte som i svedala där det är i första hand gärningsmannen som skall erhålla skydd.
Att ändra lagen så att man i sådana här fall där det är uppenbart vad pedofilen har i åtanke ,kan åtala vederbörande och återbörda eventuella (påfallande ofta förekommande) icke svenska element till respektive hemland.