16 februari, 2008

Advokater lär företag undvika anställa amerikaner

Den ruttna globaliseringspolitiken uppvisar fler och fler mörka hemligheter. Ofta sådant som de flesta instinktivt vet händer redan. Under ett föredrag (se infogat klipp) avslöjar en amerikansk advokatfirma vid namn Cohen & Grigsby hur man gör för att hjälpa amerikanska företag att lagligen undvika att anställa amerikanska jobbsökande till fördel för invandrare.

Lawrence Lebowitz från Cohen & Grigsby säger under föredraget att:

”- Vårt mål är att inte hitta en kvalificerad amerikansk jobbsökande”

Man utformar även jobbannonser så att man på laglig väg kan diskvalificera amerikanska jobbsökanden. En kvinnlig representant för firman berättar i klippet om en av deras metoder:

”- Välkvalificerade sökanden kallas in på anställningsintervju enbart av skälet att hitta en anledning att välja bort dem.”

Lebowitz igen:
”- Dessvärre måste vi behandla jobbansökan även från amerikaner”

Firman hjälper också företagen med att utforma jobbannonser som inte är avsedda att leda till anställning. Den samlade statistiken av detta förfarande används därefter i politiska syften av anti-amerikanska lobbygrupper för att visa att USA behöver öka invandringen för att få tillgång till lämplig arbetskraft.

Globaliseringsvännerna har all anledning att tänka om.

1 kommentar:

Mikael sa...

Jag tror ett förtydligande kanske är på sin plats här; varför vill amerikanska företag hellre ha utländsk arbetskraft än amerikansk? Är det bara för att hålla nere lönerna eller finns det någon annan anledning också?