15 februari, 2008

På söndag tas ett folks kärnland ifrån dem

Kosovo har bebotts av serberna sedan 500-talet. År 1389 förlorade de kristna serberna mot de muslimska styrkorna från det osmanska riket, den serbiska armén nästan utplånades och deras prins Lazar avrättades efter nederlaget. Osmanska riket var dock för svagt att göra mer än så vid det laget. Först år 1448 inlemmades Kosovo i Osmanska riket.

I slutet på 1600-talet försökte serberna göra uppror och bryta sig loss från muslimerna. Upproret misslyckades och vedergällningen mot serberna blev ursinnig. Många serbiska familjer flydde från Kosovo och samtidigt flyttade albaner in i Kosovo i mängder. Detta fortsatte i tvåhundra år.

I slutet på 1800-talet drabbade serberna samman med de massinvandrande albanerna. Detta berodde till stor del på att albanerna tagit ställning för osmanska riket. Serberna förlorade och osmanerna började rensa Kosovo från serber. Enligt uppgifter var det uppåt 400 000 som deporterades från Kosovo.

Under balkankrigen 1912 lyckades serberna erövra Kosovo från osmanska riket och under andra världskriget ockuperades Kosovo av Italien och Albanien. Albanska SS Division Skanderbeg mördade bortåt 10 000 serber. Många flydde i panik från Kosovo.

I slutet av kriget erövrade Tito Kosovo från ockupanterna. Serberna hamnade under nytt förtryck i Titos kommunistiska Jugoslavien. Idag består Kosovo till 90 % av albaner.

Varför all denna historia? Jo, på söndag utropar sig Kosovo självständigt från Serbien. Eller rättare sagt, albanerna i Kosovo utropar att de har erövrat Kosovo från serbien genom hundratals års civil krigföring mot serberna i serbernas land. Undanträngning kallas det med modernt språk. Albanerna har ju redan ett hemland. Så går det till när ett land tas från sitt folk.


Känns situationen bekant?

19 kommentarer:

Spitfire sa...

Weine, du har på ett alldeles ypperligt sätt lyckas med - vad media - i allmänhet misslyckats med...

Nämligen att på ett mycket lättfattligt, samt historiskt pedagogiskt sätt, förklara situationen Kosovo/Serbien.

Detta tillsammans med Lilla Saltsjöbadsavtalet, visar att du verkligen behärskar journalistik!

x sa...

Undrar när Södertäljeirakierna utropar Södertälje som självständigt?

Quantrill sa...

Själv skiter jag totalt i serber eller kosovobananer. Innebär detta att de 40000 "bananerna" som fick stanna här i Sverige i mitten av 90-talet kan åka hem nu?
I så fall blir jag glad. Förövrigt hoppas jag att serber, bosnier och kosovobananer tar sitt pick och pack och dra hem till sina egna lortländer.

Anonym sa...

snart behöver man väl pass för att komma in i södertälje

Quantrill sa...

Det kan väl inte finnas en Svensk som har lust att åka till Södertälje frivilligt?

Anonym sa...

Och hur tydligt är det inte att de folkförrädare vilka främjar såväl massinvandring som påtvingade mångslumsamhällen inom de nordiska länderna egentligen genom sina mått och steg erkänner, att de infört ett samhälle som är splittrat, söndrat och fullt av risker för alla som lever i det, nämligen risker som dessa otrogna maktanvändare finner anledning att undertrycka genom att bejaka att de inhemska folken ständigt skall utsättas för obehaget av ofrihet, intrång och spejande i de enskilda människornas liv.

Dessa maktanvändare ger vidare noga akt på att huvudsakligen undvika, att genom vad de på sitt språk kallar för >> MEDIA >> förmedla nyheter mellan de berörda länderna och folken som skulle kunna visa eller rikta uppmärksamhet mot gemensamma och lika sakförhållanden när det gäller styrelsen av de nordiska samhällena och den folkutrotning som nu alla vi nordmän är på väg att möta.

Men NEJ!, vi skall på dessa förrädares och medlöpares språk >> INTEGRERAS >> med alla möjliga slags främmande folk men likväl hållas isär från våra nordiska brödrafolk, därför att deras SYFTE OCH TILLVÄGAGÅNGSSÄTT förutsätter detta. Snart nog vill man likaså vräka det inhemska nordgermanska språket såsom det allmänt vedertagna i offentliga sammanhang i varje nordiskt land. Därtill skall EU-hantlangare och politiker sköta resten över huvudet på oss i en skenbar samverkan mellan de europeiska folken - därigenom får vi i all deras ynnest vår samverkan med våra nordiska brödrafolk oss tilldelad som allmosa och således såsom tecken på vår ynkedom i underkastelse.

Nyheter såsom den vilken anförs nedan hör SÅLUNDA till de nyheter som angår oss och som borde förmedlas vitt, brett och med eftertryck mellan de berörda broderfolken i norden:

http://www.dagbladet.no/dinside/2008/01/10/523498.html


LÅT OSS SE TILL ATT UPPRÄTTA >> FÖRMEDLING >> AV NYHETER OCH UPPLYSNINGAR MELLAN VÅRA NORDISKA BRÖDRAFOLK, ATT VI >> SAMMANVÄXER >> MED VÅRA NORDISKA BRÖDRAFOLK LIKASÅ OCH EJ MED ALLA MÖJLIGA FRÄMMANDE FOLK.

vinterbadaren sa...

Suveränt inlägg Weine.Tänkte själv lägga ut ett inlägg på bloggen på söndag, men nu har ju du redan gjort jobbet:-))

Kämpa På!

Anonym sa...

En liten rolig historia passar väl bra i denna dystra tid.

Invandrares barn som är födda i Sverige menar att dom är svenskar. Men vi vet bättre.... För en råtta som är född i ett stall är då fan ingen häst. :)
Mvh Daniel

Hela Svenska Folket sa...

Situationen känns väldigt bekant. Boet är fullt av gökungar. Politikerna flyger runt som tättingar för att mata på medan deras egna ungar trängs upp mot redets kant.

Heimdall sa...

Ett tips till Sveriges homofil till invasionsminister : Kräv att Sverige tar emot samtliga kongoleser för att göra slut på det oändliga inbördeskriget där. Låt bögen gå till val på det , och se hur många röster Det Nya Arbetarepartiet Moderaterna får 2010.

Spitfire sa...

Heimdall... invasionsminister...! Det bästa jag hört i titelväg på på länge. Det köper jag på stående fot!

Spitfire sa...

På tal om invasion, befann mig av en händelse i Halmstad i eftermiddags.

Här hade gatorna invaderats av kosovoalbaner i tutande bilar. Mängder av tutande bilar, och ut ur de nedvevade fönstren på de tutande bilarna hängde det kosovoalbaner med röda flaggor med svarta örnar på, och som fladdrade i fartvinden.

Det ser ut till att ha gått väldigt bra för dessa stackars flyktingar till kosovoalbaner. Åtminstone att döma av deras vagnpark. Fordonen utgjordes uteslutande - ja, jag säger uteslutande - nya Volvo SUV:s, Audi, Mercedes, BMW och en och annan ny Saab. Helt otroligt egentligen!

Nu är det bara till att hoppas dessa stackars flyktingar omgående tankar upp sina fina bilar med fulla tankar, och styr kosan söderut ner till sitt nya land. Så att vi slipper ha dem här längre!

Därmed skulle man nästan kunna säga att, även vi svenskar fått ett nytt land! Delvis åtminstone. Ett land utan kosovoalbaner... Samtidigt som brottsstatistiken skulle sjunka ordentligt, medan tryggheten i samhället skulle stiga med flera grader.

Det är bara till att hålla tummarna att detta nya land förmår attrahera, och locka tillbaka, sina nationalistiska flyktingar. Fast... jag är tveksam...

Johan C Skåne sa...

Samma sak i Malmö idag, fast nog lite värre än Halmstad tror jag.Om dom nu är så lyckliga varför åker dom inte hem då?

Svar:För att dom har bättre levnadsstandard här och det är rena smörgåsbordet ,bara att plocka på sig. Hem åker dom bara på Semester till sina hus som dom har haft råd att bygga upp.Det bor ca 40 000 Kosovo-Albaner I Sverige.Ingen av dom har här att göra längre, kriget är slut.Serberna har all rätt att bli förbannade över denna provokation skapad för att öka spänningarna mellan Öst(Ryssland &Serbien etc)& Väst(EU & USA).Ett nytt kallt krig är på G.
Vad sker här näst?Det verkar ju var helt ok att ropa ut självständighet på falska grunder.När dom etniska enklaverna i Sverige växt sig tillräckligt starka så sker väl liknade saker i vissa delar av Sverige.

Anonym sa...

Hej!

Tråkig inställning du har till kosovo/serbien problematiken. Du får gärna gå tillbaka ännu längre så ser du hela sanningen. Plus så tycker jag du är lite för partisk, hade hellre sett ett inlägg med syn från båda håll. 90% albaner och resten andra minoriteter. Hur skulle du tycka om samerna skulle bestämma över sverige?

Anonym sa...

Du anonyme... jag skulle hellre se samerna bestämma över Sverige, än dit vi nu är på väg: mot de fula islamisternas styre!

Weine Berg sa...

Anonym398 (eller vad det nu blir): Jag lyssnar gärna om du kan berätta om den äldre historian du säger jag har missat. Naturligtvis är jag partisk, det här är ju min blogg...

Fosterjordnära sa...

En serb som jag jobbar med ibland och som under en lång tid varit nedstämd och uppgiven pga situationen har nu åter fått glöden tillbaka.
Han har länge berättat att serberna "där hemma" inte längre känt det lönt att göra motstånd mot NATO, eller att åter ta upp den väpnade kampen mot muslimerna. "Det känns ganska lönlöst att skjuta på albanerna när man vet att så fort man slår hål på deras linjer så kommer B52 planen eller kryssningsmissilerna flygande".

Fy faan! Det måste kännas otroligt förnedrande att inte bara bli undanträngd från sitt land, utan nu skall hela det politiskt korrekta etablissemanget världen över lovorda muslimernas folkmord oxo.Och vi som läser denna blog VET ju varför man gör det....en liten förberedelse för oss Svenskar om vad som komma skall. Usch och tvi!


UUUUUUppställning , till försvar för fosterland!

Anonym sa...

hahahahahahahahahahahahahahaha
det var den bästa sagan jag hört på länge.
godnatt.

Anonym sa...

hahahaha vad ska man säga? att Serbien minskar i storlek, javisst gör dem det!!! :D ...låt det förbli så =)