13 februari, 2008

Lilla Saltsjöbadsavtalet existerar, medger journalister


Rakryggad har tidigare skrivit om Lilla Saltsjöbadsavtalet där journalisterna i Sverige, på riksplanet, kom överens om att regelmässigt låta bli att berätta sanningen om den bedrövliga interkontinentala massinvandringspolitiken.

Nedan följer det kända utdraget som finns om Lilla Saltsjöbadsavtalet som man, i Svenska Journalistklubbens möte i Saltsjöbaden, enades om den 21 mars 1987:

Som oberoende journalist har Du att beakta följande rekommendationer:

* Företrädesvis positivt bedöma och omskriva svenska medborgare av utländsk härkomst, detta särskilt i samband med ungdoms- idrotts- och konstnärlig verksamhet

* Vid evenemang med inslag av skiftande kulturer, företrädesvis intervjua och visuellt framhålla medverkande av utländsk härkomst

* Att under en tidsperiod av fem år systematiskt nedtona de negativa effekter som utpekande av speciell rastillhörighet vid brottslig verksamhet kan komma att ha för drabbade populationer.

I bifogade klipp, från Beska droppar, medger de två journalisterna Susanna Popova och Thomas Gür att avtalet finns och att de var med på detta möte. De var, enligt dem själva, de enda som opponerade sig mot avtalet.

13 kommentarer:

Varjager sa...

De har äntligen kommit upp till ytan. Låt oss nu fortsätta sprida verkligheten för folket. Så kanske journalisterna börjar skriva lite mer sanningar.

Anonym sa...

Samma sensation finns avlöjad i en ny video som borde sitta högst upp i alla bloggar.

http://www.youtube.com/watch?v=9aZ1m2qvSfw

folk gillar tydligen din grafik, :))), grattis.

Peter O

Fredrik Vilborg sa...

Härligt att se DN:s Niklas Ekdahl upp mot repen som i YouTube-klippet.

Spitfire sa...

Om inte allt hade tystats ner i dårhuset Sverige, kunde journalisterna skriva om följande vansinnesprojekt. Samt naturligtvis ifrågasätta om det över huvud taget ryms inom anständighetens ramar:

Är ni beredda…för här kommer det!

I dag rapporteras i radions nyhetssändningar om en neger från Eritrea som i går skulle utvisas till det land där han hör hemma: Eritrea!.
Detta skulle ske i ett specialchartrat flygplan från Stockholm, men väl framme i Eritrea visar det sig emellertid att den utvisades id-handlingar inte motsvarar de krav som ställs av myndigheterna i landet. Alltså… måste det specialchartrade flygplanet vända åter och åka hem till Sverige. Fortfarande med utvisningsobjektet ombord…

Detta var andra försöket till utvisning: förra gången var han så våldsam att piloten (på reguljärflyget) vägrade att ta ombord mannen. Därför uppsköts utvisningen till i dag, vilket samtidigt motiverade att det skulle ske i ett särskilt chartrat flygplan!
Trots att afrikanen stoppade ett rakblad i munnen!!! lyckades polisen få ut det, och flygresan kunde ta sin början - dock med ogiltiga papper, vilket alltså förhindrade en framgångsrik utvisning…

En polis förklarade i inslaget att ett tredje utvisningsförsök skall ske vid senare tillfälle…

Att landet Sverige är ett dårhus lär det väl inte finnas många som ifrågasätter vid det här laget. Då menar jag förstås bland oss som inte låtit sig korrumperas politiskt. Utan som tänker självständigt och logiskt samt lyssnar till sitt sunda förnuft.

Två frågor som de korrumperade journalisterna inom den likaledes korrumperade svenska pressen genast borde ställa, lyder som följer:

- Hur mycket pengar har denne enskilde afrikan från Eritrea, kostat de svenska skattebetalarna?

- Till hur många bland våra gamla och utslitna morföräldrar eller farföräldrar respektive föräldrar, skulle dessa pengar räckt, för att de skulle få komma ut i solen och friska luften någon timma i veckan på sitt äldreboende?
Eller hur många av de åldriga anhöriga skulle slippa sömnmedel och blöja (för att kunna stoppas i säng redan klockan fyra på eftermiddagen - av besparingsskäl) och i ställa få vara uppe lite längre, för alla dessa pengar som hittills…! kastats bort på denne afrikan från Eritrea till absolut ingen som helst nytta?

Spitfire sa...

Toarullen Expressen fortsätter mörka sanningen - i vanlig ordning!

Titta bara på deras extremt väl pixlade bild av den misstänkte "terroristsvensken".

Fast de svenskar som fortfarande har förståndet i behåll, begriper att det naturligtvis inte är någon svensk. Utan en arab - i vanlig ordning!

Haubits sa...

Fan va duktig du är på ”grävande journalistik”! Jag har följt dina inlägg om lilla saltsjöbadsavtalet och mig har du iaf. övertygat, det har utan tvekan existerat ett lilla saltsjöbadsavtal!

Om du orkar (vet att de kan ta tid) tycker jag att du bör sammanställa alla inlägg du skrivit om lilla saltsjöbadsavtalet och försöka få det publicerat i nån tidning, för så bra är dom!

/Haubits

Anonym sa...

Oja! Men det är ju inte lustigt att detta visas på tv8! Det skulle aldrig visas på svt eller tv4. ha ha.

Jag som såg det där inslaget igår om utvisningen av rakbladsmannen och tänkte....vad bra. Han kanske bara hade safety blade iaf den rackaren! Är han här igen? Fy faan.

Hur kunde det ske? Det visste ej svensken för det kunde han inte se.

Blir det några dekaler som jag kan köpa Weine, jag väntar med spänning.
Johan G.

Anonym sa...

Klippet är passande nog borttaget nu. Antar att det inte var du som hade laddat upp det, eller vet var man kan få tag på det igen? Vore intressant att se.

Weine Berg sa...

Jag kollade nu och det finns kvar...

Weine Berg sa...

Haubits: Man tackar.. För den som vill och kan är det fritt fram att sammanställa en artikel eller insändare av mina texter men jag kommer nog inte själv att engagera mig i detta.

Johan G: Opinionsundersökningen som jag la ut på bloggen om klistermärken var för att kolla potentialen. Jag tycker att det redan visat sig vara över förväntan.

Dekalerna håller på att formges nu. Men hur länge det dröjer innan de finns tillgängliga vet jag inte. När jag har ritat klart dom kommer jag troligtvis att lägga ut dom på bloggen för kritik från läsarna innan de ska gå till tryckning.

Anonym sa...

Om du ska trycka dekaler tycker jag att en som e bra e den med tjejen som river sönder skylten, "mångfald",men kanske med svenska flaggan i bakgrunden (som den du hade tidigare).

/ Nils

Hela Svenska Folket sa...

Underbart ! Det känns visserligen befriande att veta att vi har haft rätt om medierna i alla år, men samtidigt fruktansvärt att 20 år har gått förlorade, år av fortsatt islamistimport som kommer att kräva många svenska liv de kommande åren.

Kalle sa...

Nej det finns inget sånt "avtal" överhuvudtaget!

Allt är egentligen från början påhittat av ett parti som kallade sig för Sverigepartiet, ej att förväxla med dagens
Sverigedemokrater.

Här är lite fakta om ursprunget till vandringsägnen som kallas "Lilla Saltsjöbadsavtalet"

"I ETT ANNAT inslag avkläddes Bert Karlsson - återigen - inpå bara
skinnet. Denna gång av Johan Brånstad. Han hade kontrollerat ett snabbt påstående från Bert Karlsson i ett "Striptease" från augusti i år. Ett påstående som då ingen i direktsändningen hade möjlighet att kontrollera
eller vederlägga. På känt Bert Karlsson-maner.

"Karlsson framförde - som i förbigående - lögnen om ett journalistavtal, kallat "Lilla Saltsjöbadsavtalet", innebärande att journalister kommit överens om att förtiga invandrares brottslighet.

Men allt var fabricerat av Sverigepartiet. Utan att Karlsson orkat kolla fakta. "Striptease" avslöjade det falska dokumentet och Bert Karlsson satt och flinade. Så nog gäller än den gamle Schillers ord att "mot dumheten kämpar själva gudarna förgäves"."

http://i26.tinypic.com/ev0yu1.png

""Striptease" avslöjade också Bert Karlssons TV-kupp, den då han viftade med ett papper från Sverigepartiet. Ett papper som skulle bevisa att
venska journalister kommit överens om att inte skriva om invandrare och brottslighet. Papperet var en bluff och Bert satt i "Striptease" med lång näsa.

Skickligt gjort."

http://i28.tinypic.com/2pq9ik0.png

"Det har talats om något som kallas lilla Saltsjöbadsavtalet där landets journalister skulle ha beslutat att det skulle vara locket på för att skriva om invandrares brottslighet.

Jag är visserligen själv lagom paranoid men jag tror ändå inte att ett sådant avtal existerar; det finns pressetiska regler, som jag ogillar, men det finns inget allmänt locket på avtal, som jag i så fall borde känna till i min egenskap av ansvarig utgivare för en dagstidning under många år, men ingen har meddelat mig några föreskrifter i den ena aller andra riktningen om invandrare och ej heller om svenskar, annat än de pressetiska reglerna och de är ju offentliga och finns på varje redaktion sedan 100 år tillbaka.

Jag frågade därför Tomas Gür, som var med på detta omskrivna möte och han svarade så här:

- Som jag minns detta möte ägde det rum i Stockholm, på en lokal vid Västerbroplan, någon gång 1988 - 1989 och att det handlade om invandrarfrågor och medier och folkopinionen, att det både fanns med journalister och samhällsdebattörer och att bland många andra ämnen också förekom en allmän diskussion om mediernas rapportering om brottslighet bland/av invandrare och om det fanns anledning eller ej att medierna också rapporterade eventuell nationell tillhörighet/härkomst vad gäller vissa brott.

Anledningen till att jag deltog (som inbjuden om jag minns det rätt), var, och som jag kommer ihåg det nu, att jag vid den tiden hade debatterat invandrarfrågor sedan några år. Jag var emellertid inte verksam som journalist vid den tidpunkten.

Jag har inget minne av vilka som arrangerade det, men är tämligen säker på att det inte var Journalistförbundet, eftersom jag inte var medlem i det då och att jag förmodligen hade kommit ihåg om det varit Journalistförbundet eftersom jag vid den tiden hade fört en annan debatt (om informatörer kontra journalister) i Journalistförbundets medlemstidning.

Mötet utfärdade inte heller några rekommendationer i frågan. Ej heller fanns det någon sådan avsikt - det fanns således inte heller något manifest eller ett utkast eller liknande att diskutera från.

Detta möte var således inte det påstådda mötet i Saltsjöbaden i mars 1987, som det hävdas i några bloggar på nätet.

Med vänlig hälsning

Thomas Gür"

http://kurtlundgren.webblogg.se/2008/february/tito-belt ran-kan-vara-oskyldigt-domd.html

Det s k “Lilla Saltsjöbadsavatalet” är en förfalskning.
Finnas ingen organisation som heter Svenska journalistklubben.
Svenska journalisters fack och yreksorganisation heter Svenska journalisförbundet.

Det finns inget "avtal", inse det nu, det är enbart en förfalskning!