06 februari, 2008

Islam framåt i Det Nya Sverige

Islamiseringen av Europa går allt snabbare. Det muslimerna kom till korta med i slaget vid Poitiers, år 732, håller man nu på att lyckas med genom barnvagnspolitik, integration och globaliseringen. Europa behöver definitivt en ny Karl Martell!

Nytt på agendan i Det Nya Sverige är att Lars Leijonborg, en något populistisk folkpartist, föreslagit att imamer ska utbildas i Sverige på svenska skattebetalares bekostnad. Detta förklarar han i en intervju i Svenska Dagbladet.

”– Min uppfattning är att vi bör hjälpa muslimerna med en svensk imamutbildning..”

Mitt förslag är att man börjar föra en dialog med de största utvandrarländerna i den muslimska världen och startar ett gemensamt program. Imamer utbildas i Sverige och präster utbildas i det muslimska landet. Men vi vet alla att detta inte kommer att ske. Vi kommer aldrig att stå på jämn fot med varandra – vi är alldeles för olika.

Att skjuta sig själv i foten är förresten ett uttryck som passar ovannämnda person i intervjun. I samma artikel som han drömmer om en imamutbildning i Sverige vill han åtgärda den manliga dominansen i den akademiska världen. Och då är det rimligt att starta en imamutbildning som eventuellt kommer att ligga på högskolenivå? En utbildning där samtliga antagna är män? Bra tänkt, Leijonborg…

Nästa nyhet rörande islam i Sverige: Malmö kommun skickar skolbarn till Saudiarabien för att utbildning om islam. Bloggen Muslimska Friskolan har gjort ett ypperligt djupgående reportage om denna nyhet, nedtystad av medieföretagen. Läs den!

Kortfattat ligger det till så att Malmö stad ska skicka 10-12-åringar från tre olika svenska skolor, Bergaskolan i Limhamn-Bunkeflo, Bäckagårdsskolan i Husie och Hermodsdalsskolan i stadsdelen Fosie på utbildning i Saudiarabien. Projektet leds av föreningen Spiritus Mundi vars verksamhet enligt dem själva är följande:

"Föreningen skall ha speciellt fokus på att öka dialogen och förståelsen mellan människor med muslimsk bakgrund och människor med annan bakgrund genom att bl a belysa och lyfta fram kulturella aspekter och värden från den muslimska världen."

Flygresorna i projektet är företagssponsrade. Malmö stad vill alltså ha alltså Föreningen finansieras mestadels av Allmänna Arvsfonden. Nästa vecka kommer det att hända ännu mer spännande saker i Det Nya Sverige. En ny barnvåldtäkt kanske? En ny moské? Mer pengar till integration? Ja, hursomhelst hade Carl Bildt rätt: Främmande är spännande.

6 kommentarer:

Samme sa...

Sverigedemokraterna Nazisterna... heter dom inte.
Var nyligen inne på deras hemsida och kollade runt lite. Måste säga att oavsett vad dom säger i media så har dom en kärnfråga, inte invandringen, inte integrationen..(vänta det kommer)...inte kriminaliteten utan invandrarna i sig själva.
Dom säger att Sverige intehar en ekonomisk kapacitet att ta emot fler invandrare, det håller jag inte med om. Vi har en större kapacitet än dom flesta länder...så om vi kan agera solidariskt och ta in den kvoten vi kan och kanske lägga mer krut på integrationen så tror jag inte bara vi skulle vara ett av dom med solidariska landen utan även växa som stat, med allt vad det innebär. (Ekonomi, kultur och befolkning). Ta efter M med regering! som en klok pöjk sa till mig en gång "GÖR OM, GÖR RÄTT".

Tillbaka till SD. Nej dom har tillstor del riktat sina "lasersikten" mot dom invandrare och flyktingar som redan befinner sig i Sverige.
Senaste orsaken är en planerad moské som ska byggas i stadsdelen ramberget i Göteborg. Så här står det på SD's hemsida om saken.

"Socialdemokraterna och Moderaterna i Göteborg gömmer sig dessvärre bakom tesen att det bara rör sig om ett enkelt byggnadslovsärende. Så enkelt är det givetvis inte. Den planerade moskén är också en säkerhetsrisk och en utmaning mot vår svenska kvinnosyn och vår syn på demokrati."

Okej..till en början en översättning. "Varför ska dom där jävlarna tro att dom kan komma hit o slå upp sina jävla hyttor i våra fina svenska städer" "Det kommer ju bara attrahera en massa jävla terrorister som snor våra jobb, våldtar våra fina svenska flickor och ökar kriminaliteten"

För att tillsvidare såga deras argument! Det finns ingen anledning för varken S eller M att gömma sig för en stigmatiserad som dennna. Då hade nämligen inte planeringen kommit så långt som ett byggnadslokaliseringsproblem, utan det hade på tidigare nivå bara röstats ner av "financiella orsaker"
Argument nr 2. Vår kvinnosyn och vår demokratiska syn kommer inte försämras av att man bygger en moské. Snarare att förhindra religionsfrihet är väll kanske att gå i fel riktning om man tänker efter!?. Ja vi är ett sekularicerat land, men med religionsfrihet. Våran kvinnosyn som vi svenskar har är defenetivt inget att ha som mål som SD anser, inte heller en Saudisk kvinnosyn för den delen..Amerikansk. Jag kan hålla på länge där, syftet är iaf att våran kvinnosyn är inte perfekt och att bygga en moské blir den varken bättre eller sämre för det har igentligen inget med det att göra. Det handlar om attityd hos människor! Och ni som tänker på Islam som en bidragande orsak till att kvinnosynen blir sämre, ni borde ta en titt på alla andra religioner(för den delen samhällen) innan ni dömmer.

Nej, i valet år 2010 så ser jag fram mot en röd regering, men att vi tills dess kan sammarbeta på att få upp våra valsiffror så pass att vi inte släpper in SD i riksdagen.

Galenzo sa...

NYTT FALL

Svärfar hotade man och dotter
Först publicerad: 7 februari 2008 10:28


En äkta make har polisanmält sin svärfar i Lund för olaga hot. Polisen misstänker att brottet är hedersrelaterat.

– Den misstänkte är rättrogen muslim och, enligt anmälaren, missnöjd med hur det äkta paret lever sitt liv, säger Christer Söderkvist, kriminalinspektör i Lund.

Det gifta paret är i 20-årsåldern och bor i Västmanland. Frun åkte ner till sina föräldrar i Lund för att få hjälp med bosättning och sysselsättning.

Men när mannen ringde till frun sa hon att hon inte fick åka tillbaka till honom. Hennes pappa hotade mannen till livet och han hotade också med att ta livet av sin dotter.

Enligt polisanmälan fruktar mannen för sin och sin frus hälsa och liv. Polisen hade kallat den 48-årige svärfadern till förhör i onsdags. Efteråt släpptes han, men utredningen pågår fortfarande

http://sydsvenskan.se/lund/article299323.ece

/Galenzo

Heimdall sa...

Ett tilägg till Carl Bildt : " Främmande är skrämmande ".

Weine Berg sa...

Samma: Jag är inte sverigedemokrat så du vänder dig nog till fel blogg...

Quantrill sa...

"samme": Jag finner ditt inlägg helt obegripligt, är du på fyllan?
Kanske lite väl hård att supa till redan på torsdagen, helgen blir lång....
Men när du nyktrat till rekommenderar jag dig att söka till en svenska kurs på komvux och renskriva ditt inlägg till begriplig svenska. Skål på dig.

Robin Shadowes sa...

PK-samme måste vara fullständigt galen. Vi behöver inte fler mussar i Sverige, snarare tvärtom! Den människosyn och brist på respekt dessa anhängare av denna s.k. "fredliga" religion uppvisar, snarare förskräcker. Tidigare erövringsförsök av europa har skett med militärmakt. Denna gången kommer dom att lyckas utan att avlossa ett enda skott. Man undrar verkligen om mussekramarna tänker överhuvudtaget. Vad tror dom skall hända när mussarna är i majoritet? Tror dom att dom kommer bli tackade? Dom ses bara som nyttiga idioter av mussarna själva och kommer antingen bli dödade eller få leva resten av sina liv som slavar åt dessa kräk.