29 februari, 2008

Problem: Svenska jobb går till utlänningar, lösning: Bättre villkor för utlänningarna?

I Uppdrag Granskning visar man att illegala invandrare jobbar till svältlöner. Invandrare som är rädda för utvisning utnyttjas olagligt av arbetsgivare som kan se till att dessa utvisas inom kort om de opponerar sig, kräver bättre lön eller bättre förutsättningar. Arbetsgivarna i programmet är även de invandrare, de begår brott för sin egen vinning skull och de undviker att anställa svenskar.

Debatten som följer hör till några av de mer bisarra. Frida Johansson Metso (LUF) tycker att alla ska ha rätt att komma till Sverige och jobba och att ”vi” inte har rätt att politiskt bestämma vem som har rätt att jobba här (!). Metso menar att ”migration är äldre än politik” och underförstått har större existensberättigande. Man kan undra om inte Metso hamnat lite fel när hon förespråkar anarkismens kärna – noll politisk kontroll.

Samtliga debattörer tycks mena att sättet att komma runt problemet med lönedumpningen är att underlätta för de illegala invandrarna, dvs göra dem till legala. Så reducerar man ett land, ett folk, en kultur, ett ursprung till en arbetsplats. Ungefär som att bekämpa knarkhandel, man legaliserar den istället för att bekämpa den. Då finns det ingen illegal droghandel längre.

Frida Johansson Metso och Lars Ohly är överens om fri invandring och lika rättigheter till Sverige – vilket säger mycket om den fiktiva motsättningen mellan höger och vänster i de centrala frågorna.

Jag hävdar att ett land och ett folk inte är en arbetsplats och inte kan betraktas eller behandlas som en sådan. Även om globaliseringskrafterna vill få oss att tro att vi måste acceptera deras spelregler och att dessa är "utveckling", slår jag fast att ett folk och en kultur inte är ett resultat av fri invandring, utan snarare tvärtom – separation till stor del och utbyte grannar emellan till en mycket mindre del. Varje sådan skapelse är unik, alla folk och kulturer är unika genom att man är olika. Genom att låtsas att detta inte är sant och därför verka för globalisering ser man till att det unika går under och att världens mångfald upplöses. Så ser inte en vacker värld ut.

5 kommentarer:

Anonym sa...

frida johansson metso måste älska
våld och elende, det är ju vad mångkriminalitet och mångkultur är.

jenny utanför förorten sa...

undra om frida johansson bor granne med många muslimer,och isåfall hur trivs hon?,eller vilken dum fråga,det är ju självklart att hon är bosatt i förorten bland en massa outbildade invandrare från mellanöstern och afrika,annars skulle hon ju aldrig förespråka anarki när hon vet hur dom skulle regna in i sverige då,så självklart bor hon där,ingen kan ju vara så korkad och "uppe i det blå" att man förespråkar ett liv med folk som man själv inte vill leva och trivs med,det har ju sahlin och reinfeldt lärt oss....*fniss*

Anonym sa...

I förortsghettot i västra Stockholm har dessa förespråkare inte synts till, och även övriga rabiata multikultiförespråkarna lyser också med sin frånvaro.

Heimdall sa...

Varför bor så gott som aldrig politikerna i riksdags-7-partiet i "utsatta områden" ?? Varför lever de inte som de lär ? Troligtvis har vi här att göra med mycket drivna psykopater, helt utan renons på medkänsla med de människor de är satta att företräda.

Mikael sa...

Person som Frida Johansson Metso säger sig arbeta för ett "fritt" samhälle, dvs i deras mening ett samhälle där nästan allting är tillåtet och avreglerat och med fri invandring. Hur det skulle vara ett fritt samhälle har jag svårt att förstå då det oundvikligen leder till ökade klyftor mellan fattig och rik och att de rika stänger in sig med vakter och staket i sina områden. Dessutom leder fri invandring till ökad brottslighet och motsättningar och behov av mer övervakning och kontroll av medborgarna. Kort sagt: ett väldigt ofritt samhälle. Jag är övertygad om att ett samhälle måste ha vissa lagar (som förbjuder knark t ex), vissa regleringar (sjukvård finaniserad huvudsakligen av skattepengar t ex) samt yttre kontroll (restriktiv invandring och tullkontroll) för att ge frihet åt medborgarna.