03 februari, 2008

Rakryggad granskar Helsingborgs Dagblad

Vid ett tidigare tillfälle har Rakryggad granskat en tidnings personalsammansättning med fokus på invandrarnas andel. Då var det Göteborgs-Tidningen som granskades och i det fallet var hela 2 av 34 anställda invandrare. Inte i närheten av de ideal som tidningarna slår sig för bröstet med andra ord.

En rakryggadläsare har tipsat mig om Helsingbords Dagblad (HD), som lokalt har gjort sig känd som en till förbannelse politiskt korrekt tidning. Därför är det av intresse av hur de själva lever upp till sina ideal om s.k. mångfald. Enligt deras egen hemsida har de 258 anställda. Denna lista kan hittas här.

Dessa har jag delat upp i två kategorier. Den ena kategorin är svenska/nordiska namn och namn som funnits i Sverige sedan innan arbetskraftsinvandringen på 60-talet och massinvandringen började på 70-talet. Dessa personer är vad de flesta skulle beteckna som svenskar. Namn som Andersson, Karlsson, Sjöberg, Persson, Ekdahl etc är kraftigt dominerande i denna kategori. Den andra kategorin är namn som otvetydigt kommit till Sverige på grund av arbetskrafts-/massinvandringen. Till kategori 2 har jag även räknat de namn som varit av tveksamt ursprung, det faller alltså HD till godo att jag räknar på det viset då de till synes får större andel invandrare.

Hör och häpna. Kategori 1, svenska namn, bestod av 249 personer (!). Kategori 2, invandrarnamn, bestod av futtiga 9 namn. Detta motsvarar färre än 3.5 % av personalen. Otroliga siffror för en tidning som har mångkultur som sitt högsta ideal och till och med låter detta få gå före yttrandefrihet och demokrati.

Om man ska räkna mångfalden såsom den officiellt betecknas, dvs. bestående av utomeuropeiska etniciteter, så har HD ingen mångfald överhuvudtaget. Blaskan är kliniskt rensat från afrikaner, araber, perser och andra folk som numera huserar i större omfång i Sverige.

Men visst är det så det är i Det Nya Sverige? De i samhället som har makt och/eller som når ut med sina ord, de lever inte alls enligt sina egna vackra fraser och utopiska utläggningar. Istället isolerar de sig i stadsdelar som Östermalm, Danderyd och dylikt. De väljer bort de stadsdelar som har en mycket stor s.k. mångfald. Men de kräver att du och jag ska svälja den beska medicin de dagligen tvångsmatar oss med.

Nu är ännu en av globaliseringens falska bastioner exponerad. Fler följer i en mycket lång rad av hycklare och ynkryggar.

7 kommentarer:

Anonym sa...

http://www.gp.se/gp/jsp/Crosslink.jsp?d=113&a=399216Här var det lite mer "ordning", i fikarummen.

Spitfire sa...

Vackert Weine! Bara klä av de ryggradslösa ynkryggarna in på bara skinnet.
Och, följer man sedan kusten en bit upp kommer man till Halmstad.

Där finns det en tidning som heter Hallandsposten(HP), Hallandspesten även kallad! HP funkar även mycket
bra till: HyckleriPosten!

Anonym sa...

Tack jag kommer att låna lite av dig och länka resten till dig.
En Helsingborgare som tröttnat på HDs PK fasoner och vill att sanningen ska fram.

Anonym sa...

Bor själv i Helsingborg och skulle ALDRIG prenumerera på Helsingborgs dagblad, de gör allt för att undanhålla verkligheten, speciellt när det gäller invandringen.

Anonym sa...

Ett fall för DO. Eller varför inte uppmana nyexaminerade journalister att söka jobb där. Eller alla jobb i huset. Får du inget jobb som ev. går till en svensk anmäl, måste finnas massor med stålar att hämta i skadestånd där.
Har ni utländskt namn sök till HD.
JR

Mattias Nilsson sa...

Jag har misstänkt det länge, men det är ju ändå intressant att få siffror "svart på vitt". Som sverigedemokrat och helsingborgare är man tyvärr alltför bekant med HD:s behandling av partier som tar strid för Sverige och svenskarnas bästa. Senast idag till exempel blev det konstaterat att socialdemokraten Bengt Larsen fick avsluta replikskiftet mellan honom själv och SD:s Kaarina Andersson samt Björn Söder - detta trots att Larsen själv fick inleda "debatten". Logiskt tänkande säger, åtminstone enligt undertecknad, att SD således borde få sista inlägget.

Smått fantastiskt att Sverigedemokraterna fick komma till tals överhuvudtaget; det händer att vi inte ens får genmälen emellanåt. Vi kanske ska vara glada för det lilla...

Mikael sa...

Det kanske just är för HD's dåliga samvete de måste vara så politiskt korrekta och för mångkultur?
Hur kan den lilla blaskan ha 258 anställda förresten? Måste vara inklusive alla frilansande reportrar och fotografer.