19 februari, 2008

Svar från PO-PON

För en dryg månad sedan anmälde jag Aftonbladet och TV4 till Allmänhetens Pressombudsman – Pressens Opinionsnämnd (PO-PON) för förtal. Nu har svaret inkommit från Yrsa Stenius på PO-PON. Inte helt oväntat anser Stenius inte att medieföretagen har gjort fel. Hon skriver följande:

”Nättidningens [Sportbladet på Aftonbladet.se, min not.] läsare kan alltså identifiera dig. Emellertid anser jag att Aftonbladet inte griper sitt omdöme om dig helt ur luften. De åsikter du ger uttryck för brukar i den allmänna debatten gå under beteckningen högerextrema”.

Saken är bara den, att ”den allmänna debatten” styrs av medieföretagen och det är dessa som skapat pestflaggande stämplar som högerextrem. Att därmed säga att jag fått en stämpel av de som förtalat mig blir patetiskt när det är de som funtat denna. Därför är PO-PON:s svar lite som att säga att ”eftersom du öppnade käften får du finna dig i att bli kallad idiot av mobbarna då detta är en ofta använd stämpel i mobberi”.

”Höger” är i Det Nya Sverige allt som åsiktsminoriteten i samhällstoppen tycker är fel. Exempelvis invandringsrestriktivitet, nationalism, ett starkt polisväsende, ett starkt försvar, hårda straff, familjepositiv politik, konservatism, antisocialism, antiliberalism osv. Högerextremism är därför något som är extremt fel, en pejorativ term. Det finns ingen ideologi som ens heter högerextremism. Ändå används termen som om den vore en objektiv politisk term.

Skillnaden är naturligtvis milsvid. Att bli kallad högerextrem är inte alls som att bli kallad konservativ, liberal eller socialist. Högerextrem är ett skällsord. Skillnaden åskådliggörs bäst genom att en persons yrke kan beskrivas som rörmokare, läkare eller CAD/CAM-tekniker men inte som ”skitstövel”. Så när Stenius påstår att det är riktigt att kalla mig skitstövel eftersom medieföretagen brukar kalla vissa människor för detta, stinker det mer än lovligt.

Pressombudsmannen inrättades år 1969 och tillsätts av publicistbranschen för att övervaka pressetiska frågor. PO är den enda ombudsmannen som inte utses av regering eller riksdag. PO utses av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Svenska Tidningsutgivareföreningen, Sveriges Tidskrifter och ordföranden för Pressens Samarbetsnämnd.

Och vem är Yrsa Stenius, kan man fråga sig? Yrsa Stenius var tidigare verksam på Aftonbladet från 1979 till 2007, och hon var där chefredaktör åren 1982-1987. År 2007 blev hon PO. Stenius har även tidigare visat tecken på dåligt omdöme. Bland annat har hon tagit avstånd från publiceringen av Muhammedbilderna i Jyllands-Posten 2006 som hon menade var "grov omdömeslöshet" och "missbruk av yttrandefriheten". Hon tyckte också i sammanhanget att Danmarks statsminister Anders Fogh Rasmussen borde be om ursäkt för bilderna.

Det kan inte anses sunt att de som anklagas utreder anklagelsen. Lite grann som att be OG att utreda diverse mord och knarkaffärer.

Weine Berg
högerextrem bloggare

14 kommentarer:

peter sa...

Bra poang. Om pressen tillsatter PO sa ar det en intressekonflikt. De ledande inom mediaforetagen har varit vansterextremister i atsilliga ar. Om Stenius lyckats bli chefredaktor pa AB sa ar hon garanterat en vanster extremist, andra kan inte ens komma pa tal. For de extremsiterna sa ar du som centerpartist eller mittenpartist extrem. Man bara vanta sj sant. Du kanske kan fakturera de som kopierat ditt masterverk. Olovlig anvandring av andras skapelser kraver val ersattning?

Om inte sa kanske man kan trosta sej med att den omrostningen som gjordes i SVD visar nu att SD har egen majoritet av de som rostat, over 51% for "andra partier" som ju betyder SD.
http://www.svd.se/nyheter/politik/artikel_880633.svd

Jimmy S. Windeskog sa...

Fast att bli kallad för högerextrem av sånt pack är ju en väldigt fin komplemang!

Varjager sa...

Yrsa Stenius tillhör ju diktaturens kreatur så det var inte oväntat. Hon talar i eget ärende mot dig.

Anonym sa...

Stenius tillhörde det etiska råd som ville begrava Estonia och sanningen i betong. Så mycket respekt för mäniskans sorgearbete har denna ondskans medlöpare.

Spitfire sa...

Javisst Weine... det hissades röd flagg redan i ingressen till artikeln.

Kombinationen: Yrsa Stenius, PO och Aftonbladet... ät så korrekt upphetsande att, det helt måste framkalla en PK-orgasm i de egna leden!

Förutom att dessa tre attribut garanterar en genuin vänsterkorruption på absolut högsta medial nivå.

Nej du, hela den här stinkande skiten är en liten exklusiv förening för inbördes vänsterpolitisk beundran. Där alla skyddar varandra; ja, det är fullständigt kriminellt. Och naturligtvis inte värdigt ett modernt EU-land år 2008.
Alla sitter i samma dyiga lilla ankdamm och kliar varandra i häcken. Det är här i denna politiskt blodbesudlande, illaluktade, och jäsande sörja som man tillber och dyrkar Mao, Lenin, Pol Pot, Castro, Arafat... och till och med Stalin... samt alla afrikanska vänstersympatiserande negerhövningar med Kalashnikov (Nyerere var väl en av dem, om jag minns rätt!)flyter omkring.

Till minnet av denna samling folkmördare och diktatorer, krälar den moderna svenska rödvinsvänstern omkring, hest och ihåligt sjungande Internationalen, ackompanjerad av traditionellt falska ackord.

Snacka om socialistisk mångkultur!

Hälsningar från - högerextreme - Spitfire...

Anonym sa...

Men Spitfire, Nyerere var väl östafrikan?

Spitfire sa...

De hjärntvättade massmördarhyllarna har gjort sig till herrar över dårhuset Sverige!

Och det är därför det ser ut som det gör i dagens Sverige...

Stenius är ett farligt skräckexempel på en kraftigt vänsterorienterad och etablissemangsanpassad individ, som skaffat sig så pass mycket makt att hon utgör en säkerhetsrisk.
Hon skulle precis lika väl kunnat ha varit en kommunistisk politruck, som genom sin avskyvärda syn på den mediala samhället, lätt fått permanent anställning på politbyrån och snabbt avancerat till chef över den redaktionella propagandaapparaten. På visitkortet hade det stått: Censurchef.

Stenius sitter i en mycket viktig maktposition, där hon utan minsta insyn och tillstymmelse till demokrati förmår styra media i Sverige, precis i vilken riktning hon önskar. Vilken riktning det handlar som, märks självklart: vänster!

"De åsikter du ger uttryck för brukar i den allmänna debatten gå under beteckningen högerextrema”.

Detta var något av det mest djävliga uttalande - till på köpet från en pressombudsman - som jag läst på bra länge!

Men här ser vi; svart på vitt, vilka krafter vi har att slåss emot i detta politiskt fullständigt nedgångna och intellektuellt havererade land...

Media styrs av en flock degenererade flumkommunister, som gett sig fan på att Sverige skall tillbaka på grottnivå! Hade man kunnat, skulle man sannolikt förbjudit privat ägande av datorer... de hade nog gärna sett att vi åergick till att sitta och knacka i sten...
Effektivt sätter man stopp för varje försök till en balanserad debatt i svensk press.
Med kommunismens unkna andedräkt blåser man bort varje försökt till att vitalisera samhällsdebatten.
Genom att sätta Yrsa Steniun som PO har svensk press tryggat sin plats i sina skyddade verkstäder ytterligare en liten tid.

Fast... det handlar förstås bara om lånad tid! Det dröjer inte länge förrän bubblan spricker och all den ackumulerade skiten rinner ut på redaktionsgolven och dränker alla de små ynkliga bandhundarna bakom sina tangentbord...

Spitfire sa...

Du anonyme... öst- eller västafrikan, skit samma. Dessutom har jag inte angett vare sig väderstreck, eller geografisk orientering...
Men visst, Julius Nyerere var president i Tanzania, som ligger i östra Afrika. Det stämmer!

Johan sa...

Att bli kallas extrem av en så ond svenskfientlig rasist ska du vara stolt över.

Heimdall sa...

Från 1984 : " In a time of universal deceit, telling the truth is an revolutionary act "

Vita Nejlikan sa...

"Minoriteter är heliga.

Deras seder är intressanta, även när de är blodiga.

Deras utbredande är berättigat, deras girighet är rättvis.

Lika för alla: Den som har minst att säga skall få tala mest."

Verkar som det är så vänsteretablissemanget resonerar. De har en tvångsmässig drift att ständigt balansera grupper mot varandra, så att individerna inom dem inte skall komma i underläge. Konsekvensen blir ju bara polariseringar och maktkamp mellan olika grupper.

Det vore bättre att helt enkelt säga: "Detta är vår nations folk och för att tillhöra det behöver du fan i mig respektera andra medborgares frid och frihet."

Om det är högerextremt, så är jag högerextrem.

vinterbadaren sa...

Bloggen "Högerkänga" är under det senaste dygnet utsatt för en kampanj och fungerar endast sporadiskt!

Löser sig inte problemet inom rimlig tid kommer vi till vänsterpackets och muslimslöddrets förtret att lägga över till en egen server i ett land som EJ låter det fria ordet tystas av det politiskt korrekta patrasket och dess fega medlöpare!

Kampen den fortsätter med förhöjd styrka!

Mikael sa...

Tja, vad ska man säga. Det är deras regler och deras spelplan så det var ju väntat. Det glädjande är att besökarantalet på din sida mångdubblades sedan den där artikeln i aftonbladet! Det verkar som att all publicitet verkligen är god publicitet.

recte sa...

Det var bra att du gjorde en anmälan,men svaret var givet på förhand. Varför skulle Stenius kritisera sina ideologiska vänner? Det är dessa vänsterextrema kamrater som sätter agendan och har kontroll över kontrollinstanserna genom det vänsterextrema nätverk som har skapats genom årtionden. Lagar och förordningar blir till en papperstiger p.g.a. denna vänskapskorruption.
Men det går också att se positivt på denna händelse; det är ytterligare en spik i 68:ornas likkista.