03 mars, 2008

Bushiterna tillåter fortsatt tortyr

Den amerikanska kongressen har godkänt ett förslag kallat Intelligence Authorization Act där den amerikanska militärens tortyr, exempelvis vattentortyr, förbjuds. Enligt Emily Lawrimore, taleskvinna för Vita Huset kommer president George W Bush att lägga in sitt veto nästa vecka.

Bushiterna menar att vattentortyr inte är tortyr utan en förhörsmetod. För att bättre illustrera vad vattentortyr rekommenderas en titt på nedan länkade klipp. Det visar en journalist, Kaj Larsen, som frivilligt går med på att vattentorteras av militärens experter för att visa vad det egentligen är. Ha i åtanke att journalisten är tränad i sin militärtjänst att motstå vattentortyr. En otränad person skulle sannolikt få en helt annan erfarenhet. Se klipp nummer två där en civilperson genomgår samma förfarande.

Bush och hans män menar att ett förhör inte är tortyr så länge det inte leder till organsvikt, dvs att ett eller flera organ slutar att fungera. Med den definitionen finns det oerhört mycket som kan betecknas som förhör. Men tortyr i sig är kontraproduktivt. En person som utsätts för tortyr säger inte sanningen, utan snarare vad som helst för att slippa tortyren.

En rätt intressant tanke angående försöken av vissa kongressledamöter som vill ställa Bush inför riksrättsåtal (”impeachment”) för sina lögner att rättfärdiga Irakkriget. Hur skulle det se ut om Bush i detta sammahang blev förhörd? Vattentortyr är ju en förhörsmetod…

Journalist vattentorteras

Civilperson vattentorteras

11 kommentarer:

Heimdall sa...

Sovjet och Usa är samma ansamling av mördare och terrorister, som godtyckligt torterar vem som helst som de för tillfället finner lämpligt. Enda skillnaden mellan Sovjet och Usa , var att i Sovjet var diktaturen öppen, i Usa låtsas man vara en demokrati. Bakom Obamas, Hitlerys och McCains grinande skråpukansiketen, finner man samma varelse som styr spektaklet i det fördolda.

Anonym sa...

Vilket patetiskt kärringgnäll! Detta är en utmärkt metod att få fram information ur mördare och terrorister! Om detta används mot pedofilen som i Belgien murade in levande flickor så hade de levat? Inte värt det? Skitsnack!

norrland sa...

håller med,vilket jävla gnäll,usas förhörsmetoder riktas nu i första hand mot terrorister eller misstänkta såna,bara att vara misstänkt terrorist borde ge minst förhörsmetoden tortyr,rejäl tortyr.

vad har du emot usa,utan dom hade västvärlden inte haft mycket att försvara sig med...hellre bush som världsledare än putin,bin laden eller ahmadinejad.

Weine Berg sa...
Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.
Weine Berg sa...

Anonym och Norrland:

Är ni medvetna om hur okunniga ni låter? Både i USA och i EU har vissa politiker föreslagit att även nationalister ska räknas in som terrorister.

Som Niemöller en gång sa:
Först kom de för att hämta judarna
men jag höjde inte min röst
för jag var inte jude.

Sedan kom de för att hämta kommunisterna
men jag höjde inte min röst
för jag var inte kommunist.

Sedan kom de för att hämta fackföreningsfolket
men jag höjde inte min röst
för jag tillhörde ingen fackförening.

Sedan kom de för att hämta mig
och då fanns ingen kvar
som kunde tala för mig.

Anonym sa...

Den metoden ska kunna anvandas mot utlandska terrorister som Al Qaida. Det kan inte kallas tortyr, en aning obekvamt kanske men knappast tortyr, jamfor med vad som hander i andra lander.

Clinton regeringen angrep en religios kult i Waco Texas pa ett mycket aggresivt satt som misskottes katastrofalt, det slutade med katastrof manga dog. Det ligger en aning i vad weine sade, men risken ar liten. Waco kulten var inte nationalister men andra som Clinton regeringen gatt till angrepp mot med stora polisstyrkor kanske kan betecknas som det. Men det finns ingen i usa vad jag vet som vill ha den metoden anvand mot amerikaner, inte ens Clinton som var antinationalist.
/ Peter

Anonym sa...

ikväll är det debatt med stina
det kommer att handla om religion
islamofobi,eller är det rasism, vet ej om flummaren poohl är med eller ej,
men att det blir ett slöj program det är det väl garanti på, undrar om svenskar får medverka i debatten
en imam kanske ska avgöra det, sverige vakna för helvete och få ut
denna jävla grottkultur från landet
sverige, har inte usama plats i sin
grotta till frida johansson.

JSS sa...

Oerhort bra Weine! Antligen tar du som sa manga fore dig stallning mot NWO! (nar kommer forkastandet av Demonokratien staller man sig fragande??) Rattsstaten ar i upplosning och har sa varit sedan 1789..

Fd Pk.. ;)

isaac sa...

Weine har rätt, muslimerna och terroristerna är bara redskapet som används för att ta ifrån oss våran trygghet och frihet. Om de säger att de behöver fler poliser, lagar och tortyr, därför att de vill hålla ordning på muslimerna som de själva släpper in, då kan man räkna kallt med att tortyren förr eller senare kommer att användas mot resten av befolkningen.

Varför ta emot människor som hatar resten av befolkningen så mycket att man behöver tortera dem för att hitta deras bomber? Varför ses detta splittrade och hatiska samhälle som något önskvärt?

Weine Berg sa...

Det är min fulla övertygelse att tortyr skapar nästan uteslutande falska ledtrådar, felaktiga uppgifter och missvisande vittnesmål.

Anonym sa...

Weine Berg om din dotter var bortrövad och du fick tag i en av dom som gjort det .Skulle du då inte göra allt för att få information var din dotter är?Skulle den informationen vara fel att få ut med lite hårdare metoder?