03 mars, 2008

Expo ljuger - igen

Expo är en privat forskningsstiftelse – utan forskare. Ingen av Expos wannabe-journalister har någon forskningsutbildning. Expo är de som numera hörs lätt flåsande i bakgrunden när du ringer ett telefonsamtal. De visade som bekant att man nyligen avlyssnat telefonsamtal och/eller har tillgång till privatpersoners samtalslistor och girobetalningar. Är det så Expo värnar demokrati? Vad gör de härnäst – sprättar upp privatpersoners post?

Nyligen krävde Sverigedemokraterna en ursäkt från Expo, eftersom Expo tidigare kallat SD för Sveriges mest brottsbelastade parti men nu medger att SD inte skiljer sig nämnvärt från andra partier. Expo medgav alltså att man ljugit de senaste åren. Någon ursäkt kom inte eftersom Expo påstår att ”…vi aldrig beskrev Sverigedemokraterna som Sveriges mest brottsbelastade parti.” Men läser man Expos artikel Nationalismens kriminella bakgård lyder första meningen ”Sverigedemokraterna (SD) är Sveriges mest brottsbelastade parti”. Retoriskt frågar Daniel Poohl, Expo, "Men vem är det egentligen som ljuger och förvränger fakta?". Ja, det är ni på Expo, Daniel. Men som sagt, Expo har inte något att be om ursäkt för – ingen kräver detta av dem utom ett marginaliserat parti vid namn Sverigedemokraterna. Då slipper man. Skamligt Expo!

Men de moraliska vekheterna hos Expo slutar inte där. Man beskriver sin verksamhet på sin hemsida och menar att ”Expo saknar kopplingar till specifika partier och politiska grupper, men samarbetar med alla individer och grupper som delar stiftelsens plattform.”

Om de som Expo granskar - dvs nationalsocialister, nationalister, invandringskritiker, och islamkritiker - gör som Expo ovan, samarbetar med individer och grupper som delar plattform så är det en ”koppling” enligt Expo. Men om sig själva menar man tydligen att man inte har kopplingar till de man samarbetar med, enligt texten ovan. En fantastisk kullerbytta i logiken. För att inte tala om dubbelmoral!

Koppling är för övrigt ett av Expos favorituttryck. Men man definierar aldrig vad en koppling kan vara. Så troligtvis har du som läser detta kopplingar till både det ena och det andra, det är bara det att Expo inte har talat om det för dig ännu.


Övriga Expo-artiklar på Rakryggad

5 kommentarer:

Heimdall sa...

Tja, koppling och koppling... Expo och Säpo är ju två sidor av samma mynt. Säpo är ett statsstyrd organ vilka har fått i uppgift att genomdriva det mångetniska infernot med alla till buds stående medel, dess aktiva organ vilka verkar på internet och gator och torg är Expo. Expo har samma roll för Säpo som Hitlers brunskjortor inom SA hade för Hitlers parti, nämligen att med psykiskt och fysiskt våld krossa all opposition. " Vi skall krossa dem !! " som är ett känt citat av Göran Persson när han omnämner sina politiska motståndare. Sådan är han, vår fiende, : kompromisslös, stenhård och med avsaknad av varje form av moraliska skrupler. Fienden är farlig och slug, vår strävan att rädda Sverige kommer inte att bli lätt,...men.. komma vad som komma skall.

Hujeda sa...

"De visade som bekant att man nyligen avlyssnat telefonsamtal och/eller har tillgång till privatpersoners samtalslistor och girobetalningar."

Usch, jag mår illa av det här! :(
Det är så otäckt, vad är nästa steg? Hur skyddad är jag? Vad gör dom med det dom får reda på? Ibland känns verkligheten som i en film. Man tror inte det är riktigt

Skånepåg sa...

Hujeda

"Ibland känns verkligheten som i en film. Man tror inte det är riktigt."

Du får försöka att låtsas. Gör som jägarna i serien om älgen Hälge. Ha alltid älgstudsaren inom bekvämt räckhåll!

Varjager sa...

Expo, snart i en telefon nära dig.

Mikael sa...

Visseligen är inte "forskare" någon skyddad titel som "läkare" eller "psykolog" men man kan ju starkt ifrågasätta trovärdigheten hos en organisation som kallar sig "forskningsstiftelse" utan att en enda av medarbetarna har forskarutbildning. De har inte ens redogjort för sina eventuella andra utbildningar eller kvalifikationer som skulle kunna motivera att de kallar sig forskningsstiftelse. Deras före detta medarbetare Tobias Hübinette har däremot numera forkarutbildning. Dags att ta tillbaka honom? Nej just det, senast jag hörde om honom var att han satt fängslad för mordbrand. Osis, expo.