13 mars, 2008

Dömdes för kritisk inställning

Alla är lika inför lagen – eller hur? Men som vi också vet bor vi i en djurfarm: Alla är jämlika, men en del är mer jämlika än andra. Ta följande två exempel.

En 14-årig flicka i Landskrona blir våldtagen på en skoltoalett av en 15-åring. Först ville förövaren titta på flickans mobil, vilket han inte fick varpå han helt enkelt tog den. Han lockade med sig den obekanta flickan in på toaletten där han antastade henne. Därefter spred han ut ryktet på skolan att de hade haft sex. Tack vare flickans mod gick hon direkt och anmälde förövaren och man kunde via övervakningskamerorna bevisa hennes version. Förövaren dömdes till 150 dagsböter och skadestånd på 79 200 kronor.

Ett annat fall rör en ängelholmsbo som höll upp ett felaktigt plakat. När SSU demonstrerade mot rasism uttryckte den dömde kritik mot SSU:s dubbelmoral genom sitt plakat där det stod: "Medans svenska flickor gruppvåldtas av invandrargäng bekämpar SSU rasismen". För detta dömdes han till 80 dagsböter för hets mot folkgrupp (läs: hets mot vissa folkgrupper. Alla folkgrupper skyddas inte av denna lag, t ex svenskar.).

Logiken måste alltså bli att det är lika illa att våldta en 14-årig flicka som att två gånger offentligt uttrycka: "Medans svenska flickor gruppvåldtas av invandrargäng bekämpar SSU rasismen" med undantaget att man vid barnvåldtäkt också tvingas betala skadestånd. Så fungerar rättssystemet/felsystemet i Det Nya Sverige.

Det finns ett flertal infallsvinklar att skriva om i det här fallet. Den ena är att det skulle vara fel att säga att invandrargäng begår gruppvåldtäkter. Är detta fel eller har det hänt? Och varför skulle invandrare över lag känna sig träffade? Om en rubrik skriver att ett hockeylag gjort ditten eller datten, känner sig då alla hockeyspelare kränkta? Att säga att invandrare över lag känner sig kränkta, om någon säger det ängelholmsbon sa, betraktar rättssystemet bevisligen invandrare som en homogen grupp, vilket vi ju får lära oss är ”fel”.

En annan infallsvinkel är: vad hände med yttrandefriheten? När den självtitulerade konstnären Andres Serrano under namnet A history of sex ställde ut porrbilder på museum, skyndade sig genast etablissemanget att betona att det är viktigt för yttrandefriheten att Serrano får ställa ut sina privata porrfantasier. Tydligen är det konst att få bidrag för att ställa ut bilder som föreställer djursex, homosex, fistfucking, urinsex etc. Men kritisera inte nykoloniseringen av Sverige för allt i världen!

- Konst är en del av yttrandefriheten. Man får inte ge sig på konst hur illa man än tycker om det, menar till exempel Gertrud Sandqvist, professor på Konsthögskolan i Malmö.

Thomas Olsson, prefekt vid litteraturvetenskapliga institutionen vid Göteborgs universitet, säger att konsten står fri så länge den inte är till exempel rasistisk eller diskriminerande. Nej, det vore väl för mycket, typ.

Sandqvist sa även att:
– Och bilderna SKA vara provocerande. Det får man nog faktiskt bara tåla. Annars får man gå därifrån. I annat fall får vi ett väldigt trångt samhälle, ett censursamhälle som jag inte tror att någon vill ha.

Men kritik mot invandringspolitiken är inte inom ramen för yttrandefrihet? Kunde inte de som fann ängelholmarens budskap provocerande också gå därifrån ifall det inte passade? Varför ska ängelholmaren dömas för att någon eventuellt känner sig kränkt av att de läser hans plakat? Jag menar, kan man klandra människor som känner sig kränkta av porr kan man väl klandra människor som känner sig kränkta av kritik? Och slutligen, för alla som suktar efter mer konst kan en sökning på Google med frasen fistfucking och beastiality (djursex) vara på sin plats.

Jag tror jag ska bli konstnär. Jag kan ju också provocera.

Tack, Greven, för nyhetstipset!

9 kommentarer:

Anonym sa...

Din blogg slutar aldrig imponera wiene. Man tycker att du borde börja få slut på idieér men gång på gång imponerar du med din syn på samhället idag

// Foffe

Anonym sa...

Besökte den tillfälliga rättegångssalen i Halmstad (där Vietnames-rättegången hölls nyligen)som i veckan underhåller med "Audio-video" målet där ett 20-tal kosovoalbaner är åtalade för att ha länsat en butik i Landskrona på TV-apparater och annan hemelektronik under en realisation. Full säkerhetskontroll föregick inträde i rättsalen inkl. inlämnande av ev. mobiltelefon (tydligen hade det ringts för mycket i rättssalen de första dagarna). Det samlade intrycket blev ungefär som väntat....en samling ungdomar vars kroppspråk klart visade en total avsaknad på respekt för åklagare,domare och övriga närvarande.Tuggumituggande, vickande på stolen svarade den åtalade ibland irriterat,ibland hånleende men oftast mest ointresserat "vet inte, kommer inte ihåg".Den ena slyngeln kallade tom åklagaren för kompis.
Hela stölden fanns som tur var inspelad av övervakningskameror och förhoppningsvis kommer de inblandade att få kännbara straff...eller hur? välkomna till det mångkriminella Sverige av idag!
/Hellboy

Anonym sa...

80db för en olämplig skylt!
Det är ju nära fängelsegränsen.
Svart på vitt vad som är mest brottsligt i (S)verige.
(Ang beslagtagna mobiler i rättsal.
Man är nog mest angelägen om att förhindra fotografering/filmning/ljuddupptagning. Information som senare i triumf läggs ut på Tuben..)

Skånepåg sa...

På Tommy Funebo blogg finns följande av honom att läsa:

"Frågan är vilka som ligger bakom detta ondskefulla anlopp mot Sverige. Kan det vara snabeljudarna?"

Är inte detta antisemitism och rätt så nazzzzistiskt?

Anonym sa...

Skånepåg:
Såna dumheter som Funebo (och en del mentala kalhyggen) kläcker ur sig, hoppas jag verkligen att man kommer att hitta allt färre av i framtiden.
Vi kan klara oss helt utan Quoran-folket men inte utan j-ar..
De förstnämda har inte tillfört världssamfundet något på tusentals år.
Bland de andra dräller det av Nobelpristagare..

Anonym sa...

träffsäkert som alltid Weine....
jag e imponerad

Din blogg är bäst.

mvh

P

Fosterjordnära sa...

Ja du Weine, det som roar och oroar oss som går under epitetet högerextremister verkar ha en provocerande effekt på PK-ister.

Ängelholmaren skall nästa gång ta på sig en skylt där ett gäng negrer "fistfuckar" och urinerar på en blond flicka, med texten KONST ovanför bilden. Det är som att helgardera sig på måltipset. Konsten är ju helig och skall provocera!? Kanske skulle just denna sorts konst dock störa nattsömnen för Thomas Olsson (han från universitetet i GBG).

Snart är det att vara svensk i Sverige , som att vara tibetan i Tibet. Usch!

Anonym sa...

Först trodde jag din blogg var en i mängden, men jag blir snart positivt överraskad. Fortsätt så!

Weine Berg sa...

Foffe, P och Anonym: Stort tack!