06 mars, 2008

Nya friska miljoner till invandringen

EU är nu så snälla att de ger oss 120 miljoner kronor för att vi ska ”utveckla asylmottagningen”. Så generöst. Vi får lite pengar tillbaka av de tiotals miljarder vi ger EU varje år. Och till rätt område också [infoga ironiskt tonfall].

Dan Eliasson, generaldirektör på Migrationsverket, berättar varför EU ger oss pengar för att förstärka detta eftersatta område.

” – Vi är det landet som tar emot flest asylsökande i hela Europa.”

Eliasson säger att Migrationsverket ska tilldela sig själv en del av pengarna och att man ska använda dem till ”…ensamkommande barn, kvinnor och hbt-personer”. Aldrig förr har barn haft så mycket fjuniga mustascher och och glesa svarta skägg som kategorin ”ensamkommande barn”. Och HBT-personer. Hur bevisar de att de är t ex homosexuella? Homosexualitet är ju ett flyktingskäl numera. Hur gör man rent praktiskt? Vilken karusell…

5 kommentarer:

Skånepåg sa...

Kanske denna kommentar är väl låg, men vad finns det för alternativ?

"Hur bevisar de att de är t ex homosexuella?"

Man får väl anställa en HBT-konsult som "provkör"!

Har en känsla av att RFSL ställer mer än gärna upp vid rekryteringen. De har säkert att analtal (!) lämpliga bögar och flator på lager!

vinterbadaren sa...

"skånepåg": Varför gå över ån efter vatten när vi har Kermit dvs Tobias Billström.

Anonym sa...

Nu har du nog lite fel. Från EU får vi tillbaka mer av de pengar vi betalar. Du får det hela tiden som tex när du handlar svenskt kött, utan EUs bidrag hade svensk kött varit betydligt dyrare. Det är beklagligt att svenska bönder måste be om pengar istället för att kunna leva på sin jord som är grundtanken med jordbruk. Annars en mycket bra blogg.

Weine Berg sa...

Anonym: Men nog är väl Sverige en av de nationer som betalar mer än de får? Om inte detta ändrats de senaste åren.

Anonym sa...

Lite vid sidan om men ändå hör hit: Nu går det inte längre att skicka irakier härifrån & till Grekland. I detta land kan de tydligen vara "stygga" mot dessa stackars irakier så de får bli kvar häristället där alla är "snälla" & "förstående" mot dem!
Vilket djävla land Sverige är! Nu går det inte längre att skicka folk till det första land inom EU som de har kommit till!