10 mars, 2008

Radiotjänst och självbedrägeriet

Det är ett bra tag sedan jag sa upp mitt TV-abonnemang. Delvis för att jag var trött på att betala för att dagligen bli förnedrad med lögner, pekpinnar och propaganda. Tre gånger var jag tvungen att begära avslut på abonnemanget innan man accepterade det.

Häromdagen fick jag ett brev från dem. Man skriver hur lätt det är att glömma att anmäla innehav och ville därför påminna mig. Så snällt. Sedan kommer en riktig dräpare:

”Det är tack vare tv-avgiften som Sveriges Television (SVT), Sveriges Radio (SR) och Sveriges Utbildningsradio (UR) kan göra radio och tv som är oberoende av kommersiella och politiska intressen.”

Man fortsätter med:

”Med din tv-avgift görs det alltså program med dig som tittar och lyssnar i fokus.”

Det är sålunda dags att titta tillbaka på de två mest uppenbara projekten av ”oberoende TV/radio” att styra opinionen genom att frisera fakta.

Uppdrag Gransknings valstugereportage. Journalister med dold kamera fick partirepresentanter att uttala sig kritiskt mot den förda immigrationspolitiken. Av ett femtiotal s.k. slumpvis utvalda valstugor skedde inte ett enda i Miljöpartiets valstugor och endast ett (1) hos Vänsterpartiet. Representanten för v höll med journalisten i dennes s.k. främlingsfientliga uttalanden. Men detta, enda besöket i Vänsterpartiets valstuga, redigerades bort innan sändning. Hela 16 av 17 socialdemokratiska valstugor hyste samma åsikt, men bara en (1) togs med i programmet. Reportaget sändes strax innan valdagen.

Ekots hemliga PM. Inför riksdagsvalet 2002 skickade Ekot (Sveriges Radio) genom sin chef Staffan Sonning ut ett hemligt PM till radiostationerna med instruktioner om hur Sverigedemokraterna skulle framställas i nyhetsrapporteringen. Partiet skulle regelmässigt förses med prefixet ”främlingsfientliga” så att väljarna förstod bättre. Man betonade också vikten av att vara objektiva mot de övriga partierna, men partiska när det gäller Sverigedemokraterna. Rolf Stengård, nyhetschef på Ekot som har varit med om att utarbeta PM:et säger att: ”- Som statsmedium har vi ett ansvar för att försvara demokratin och principerna om att alla människor är lika värda. Det är vår plikt att vara partiska och ta avstånd från rörelser, som hotar demokratin. När Sverigedemokraterna inte får mer sändningstid visar det att de är obetydliga i svensk politik.”

Det hela har gått så långt att dansk massmedia tagit avstånd från nysvensk dito. Danmarks Radio betecknar sin motsvarighets journalistiska arbete i Sverige som ”djupt problematiskt”.
SVT och SR, ”oberoende av politiska intressen”? Är det därför man inte uppmuntrar till fri debatt om dagens sönderfallande samhälle och kulturkrockarnas orsak till det? Är det därför man låtsas som om immigrationspolitiken inte blivit en ockupationspolitik? Är det därför man överöser medborgarna med pekpinnar om vad de ska tycka och hur de ska se på samhället?

Radiotjänst tar betalt för något helt annat än ”radio och tv som är oberoende av kommersiella och politiska intressen”. Du betalar.


Som en fotnot kan infogas vad Uppdrag Granskning själva skrev om sitt valstugereportage. Notera det illa dolda besserwisserperspektivet om hur politik ska föras till folket istället för att politik växer ur folket. ”Som ett viktigt demokratiskt redskap i syfte att föra den seriösa politiken närmare folket, borde valstugan vara en plats där man tar strid mot fördomar och främlingsfientlighet.” http://svt.se/svt/jsp/Crosslink.jsp?d=8402&a=128600

13 kommentarer:

Erik, Sthlm sa...

Ännu ett exempel: Några veckor före valet -02 så hade Mosaik bjudit in sex motståndare till SD som på bästa sändningstid fick baktala partiet utan att SD fick möjlighet att bemöta anklagelserna.

Påminner väl rätt mycket om hur Putin använder media mot sina motståndare.

Marcus sa...

Jag fick nog och slängde ut min TV för nåt år sedan och saknar den knappast. Var modiga och våga testa själva. En dator med tillgång till bredband tillgodoser det mesta av ens massmediala behov. Man får mer tid över till att umgås med människor eller läsa en bra bok.

Tyvärr verkar det som våra politiker börjat titta närmare på den danska varianten där även de med dator och mobil ska betala licensavgift. Ingen ska alltså slippa undan i sann sk svensk demokratisk anda. Tv-licens är inget annat än en extra skatt som kan räknas in i det internationellet sett skyhöga totala skattetrycket.

Spitfire sa...

Bra! Jag har aldrig haft någon licens. D v s biljett för att få min dagliga dos av den politiskt korrekta vänsterpropagandan i TV.

Förutom de där löjliga korten från Radio & TV-tjänst i Kiruna, springer det förstås en massa onyttiga fjantar; så kallade kontrollanter, i tid och otid. Alla i absolut bästa STASI-stil. För så måste det ha gått till i DDR under sin glans dagar...
Det är ta mig fan fullständigt ofattbart, snart två decennier efter Berlin-murens fall - finns det dörrknackande kontrollanter som vill se din eventuella TV-licens!

Men tänk så förargligt, de får inte komma innanför dörrtrösklen.
Vid ett tillfälle måste jag be en kontrollant vara försiktig så att han inte skulle sträcka nacken. Hade aldrig förr sett någon människoliknande varelse med så lång hals, som denne kontrollant. Han hade säkert tränat på detta, för att kunna glo runt dörrarmar och liknande!
Han blev påtagligt lugn då jag gjorde klart för honom att det bara var en datorskärm...

TV:n... jo, den var stängd. För vist har jag TV, för att kunna följa den fria världens nyheter!

peter sa...

"Som ett viktigt (demokratiskt) redskap"

Dar finns erkannandet, de anvander TV som ett REDSKAP. Varje val har haft "avslojanden" dagarna innan valet. Sist forsokte S med falska anklagalser om Fp's intrang i S datasystem. En typisk S fabrikation, TV var med om saken.

Att kunna anvanda TV-Radio som ett redskap ar mycket viktigt for anti-demokraterna. Utan all den propagandan sa skulle folk rosta helt annorlunda, V skulle inte finnas i riksdagen, SD skulle ha 40% av rosterna sedan 15 ar tillbaks, altsa 1 miljon invandrare tillbaks i tiden (!?). De sma overflodiga partierna skulle inte heller finnas med i riksdagen, Mp, C, Fp.

Propaganda ar oerhort viktig for vansterpartierna, darfor finns kontrollanterna, darfor ar det obligatorisk avgift vid nykop av tv.

TV ska anvandas enbart till att se DVD, VHS, eller alternativa program. Vagra betala for hjarntvatt.

Mikael sa...

SVT är inte oberoende av kommersiella intressen heller. Innan och efter många sändingar hör man "Detta program sponsras av..." följt av en eller flera företag eller varumärken. Vad är det om inte reklam?

Självklart är det en skandal att de fick det att verka som att nästan bara moderaterna höll med journalisten med dold kamera när det såg likadant ut bland alla representanter i valstugorna. Sedan dessutom att sända det strax innan valet.
Skulle gärna vilja se referens på var du fått uppgifterna från.

norrland sa...

har aldrig och kommer aldrig betala tv-licens,kommer jag hem till någon som jag ser betalar så blir jag förbannad och ringer och avbeställer den direkt,har "hjälpt" flera kompisar att komma undan bedrägeriet,skulle aldrig nånsin ens komma på tanken att betala för denna äckliga hycklande vänsterpropaganda som SVT och SR sprider,ingen vettig människa betalar väl för att få diktatursändningar uppkastade i ansiktet.

Anonym sa...

På tal om public service.

http://www.expressen.se/ledare/marteus/1.1080211/lagg-ner-p1-s-rasistradio

Fredrik Vilborg sa...

Ska man polisanmäla SVT av ren princip så man har det på papper att man vill ha pengar tillbaka den dag monopolet faller?

Spitfire sa...

Anonym sa.. på tal om public service.

Jo, den där Marteus kör sitt vanliga babbel... detta tema älskar hon att vältra sig i. Låt henne sprattla sig trött, låt henne hålla på tills bubblan spricker.
Hon tror antagligen att det som kon skriver, är av väldigt stor betydelse. Det är egentligen ingenting annat än kvalificerat skitsnack! Marteus är en i ledet av ekon i landet, som stöder förräderiet mot Sverige och svenskarna.
Det finns naturligtvis ingen med förståndet i behåll som heller tar henne på allvar.
Hon är naturligtvis förfärad över att svenskarna (tillfälligtvis...!) hittat ett kryphål där man kan ventilera angelägna frågor. Frågor som är tabu bland annat i hennes egen Bonnier-blaska.

A-C Marteus borde i stället ägna sig åt att berätta om muslimernas och kosovalbanernas och somaliernas och irakiernas... och andra icke önskvärda "flyktingar" i landet. Och hur man systematiskt plundrar vårt land; på pengar, etik, moral,rättspatos...

Marteus är en simpel landsförrädare där hon sitter i sin skyddade verkstad på en av redaktionerna i Bonnierskrapan.

Skuncke sa...

Det är horribelt att de får fortsätta sin verksamhet och landet kan kallas demokrati. Slutade betala för några år sedan, massor av brev och ett antal personliga besök från Radiotjänst tills den dagen jag skrev och meddelade att jag emigrerat.

Numera sänder jag de pengar jag spar på SVT och idiotiska politiskkt korrekta dagstidningar till vad som kallas "främlingsfientliga" organisationer. Det känns mycket bättre.

Jocke sa...

En parentes i sammanhanget: Rolf Stengård hävdar den bland PK-iter så populära floskeln om "alla människors lika värde". Det är därför på sin plats att hävda självförsvarsprincipens okränkbarhet. Alla människor har rätt att försvara sitt liv och sin egendom. Det är svårt nog att i en domstol i efterhand med alla kända fakta dra gränsen för vad som är befogat självförsvar mellan individer. Än svårare är det i kollektiva politiska sammanhang, men en sak är säker, det samhälle som inte försvarar sig självt inför ett dödligt hot är dömt till undergång.

I Dispatches, britternas eget Uppdrags Granskning, få muslimerna själva ge sin syn på syftet med deras vistelse i Europa:

http://www.youtube.com/watch?v=peFQWuk4nuo

Fredrik Vilborg sa...

Marcus,

eller någon annan för den delen, behöver man alltså inte betala TV-avgift i nuläget om man bara har dator? Isåfall gör jag mig av med min TV illa kvickt för det känns ju som man varje månad blir rånad på 169 kr.

Anonym sa...

FV# Ifall din dator inte har en inbyggd tv-sändare så behöver man inte betala.