25 april, 2008

Använde ordet negerboll – fick prata med chefen

Sedan Rakryggad.nu berättade om att kritik mot islam kan leda till samtal med chefen har ytterliggare en svensk tagit bladet från munnen om sina erfarenheter. Personen ifråga jobbar också i göteborgstrakten. Han gjorde misstaget att använda ordet negerboll om en negerboll som en arbetskamrat för tillfället åt. En annan person i lunchrummet med mörk hy reagerade på detta, släppte sina bestick och fräste:

”- Djävla rasist!”

Detta varpå en invandrad arbetskamrat till denne anmälde det ”hemska språkbruket” till förmannen. Den utpekade svensken kallades in för samtal om det förbjudna ordet där chefen förklarade att:

”- Du måste förstå att här är vi alla lika.”

Svensken berättar att han inte visste om han skulle skratta eller ilskna till åt den politiska korrektheten han blev visad. Händelsen utspelade sig för ungefär ett halvår sedan och lägger sten på börda för de som påstår att Sverige har yttrandefrihet. Som någon så vist sa: ”- Om du är rädd för att säga vad du tycker, lever du inte i ett fritt land.”

Om du har liknande erfarenheter är du varmt välkommen att höra av dig till Rakryggad.nu på adressen rakryggad_blogspot[snabel-a]yahoo.se

13 kommentarer:

Spitfire sa...

Det här med att man kritiserade islam... och blev tillrättavisad, samt det absurda kring negerbollen.

Det känns mycket olustigt; färdades mycket i länderna bakom järnridån innan lögnen sprack och muren trillade. Jag känner mycket väl igen tongångarna, från den tiden och som präglar dagens Det Nya Sverige.
Rädslan. Fruktan av att säga sanningen. Hur man skyggt såg sig omkring, innan man vågade säga sin mening; ifall någon partifunktionär skulle höra vad som sades. Därför var det oftast säkrast att föra de kritiserande samtalen kring middagsbordet inom hemmets väggar.
Precis så går det till i dagens Sverige år 2008!
Rädslan för att exponera sin åsikt eller politiska mening har blivit grotesk i Sverige. Det lurar politiska angivare och PK-spioner i varje gathörn, på alla arbetsplatser, föreningsmöten, i affären och offentliga platser.

Detta är mycket, mycket allvarligt.

PK-etablissemanget har genom en sofistikerad manipuleringsprocess, systematiskt genom utpressning och hot om repressalier fullständigt gjort sig till herre över ditt tyckade och kontrollerar med hjälp av sociala styrmedel vad du skall tänka - och inte får lov att säga!

I detta kvalificerade landsförräderi, och medverkan till sitt egets folks undergång, har förskingrarna i etablissemanget förstås oskattbar hjälp från landets ryggradslösa press. Vilken anställt karaktärslösa individer, kollektivt skolade i snuskigt vulgär vänsteranda, för att okritiskt i homogen PK-anda kladda ner pressen med sina spyor.
Vi talar inte om journalistik, utan om tangentbordsprostitution.

Jag tror inte ens likmaskarna vill komma i närheten av dem, den dagen de grävs ner i den fosterländska jorden de varit med om att förråda.

Jorma sa...

Ja vad säger man??? Man märker ju även att våra förskoleungar blir multikultipräglade.

Min tös på 6 år sa till mig att jag fick inte säga "negerboll" för då är man rasist.
-Varför då? Undrade jag.
-så säger dom (fröknarna) på fritids, svarade tösen.

Låt mig säga så här...dagisfröknarna fick det klargjort ORDENTLIGT utav mig personligen att min unge planterar dom inget vänstersnusk eller multikultitrams på utan mitt tillstånd.

Tobias sa...

Det heter ju negerboll, dock är ju bilden på en chokladboll.

Spitfire sa...

Jorma... du har min odelade aktning, och djupaste respekt, för din i allra högsta grad rakryggade insats!

Eoppoyz sa...

För mig är en negerboll när det är pärlsocker på annars så är det bara en kokosboll. Jag har inget minne att någon protesterade när folk började gå runt i t-shirts där det stod "Bevara negerbollen". Jag använder inte det ordet för att vara elak utan jag använder bara det för att det heter just negerboll.

Weine Berg sa...

Tobias: Nej, det är en negerboll. Enligt livsmedelsverkets regler innehåller den för lite choklad för att få kallas chokladboll.

Anonym sa...

Men det heter ju negerboll. Säger det till mina barn att det heter så. Har vi alltid sagt, kommer alltid att säga.
Ska vi baka negerbollar. Man är väl inte rasist för man säger negerboll.
Har en t-shirt där det står rädda negerbollen.
Det är på väg utför med landet

peter sa...

Bra gjort Jorma.

En negerboll kommer alltd vara ,,,,,,,,,,,,en negerboll.

Det finns inget underligt med det.

Kurrekurredutten sa...

Att använda ordet negerboll om en negerboll blev 'rasistiskt' förs när man började kalla det rasistiskt. Dvs ett harmlöst ord fick en helt annan laddning just genom att man uppmärksammade det på ett negativt sätt. Inte en människa använde uttrycket tidigare i någon nedsättande mening. Den skitnödiga PK-kulturen i sin prydno!

Anonym sa...

Här kommer denna parrol gälla (och som redan delvis gäller: Rädda sig den som räddas kan! Detta säger man ju t.ex. när det handlar om ett sjunkande skepp. Det sjunkande skepp är just detta land tyvärr!

Spitfire sa...

Dock, märk väl... det går alldeles utmärkt att säga: finska pinnar, ryska piroger, lappskojs, spansk paella, grekisk moussaka, kinesmat, tartarbiff och tartarsås, kinamix, danska wienerbröd... blekansikte går också för sig, likaså indiansommar, indianlax och eskimåstövlar samt eskimåsväng och spanska ryttare tillsammans med norgehistorier... negerkyssar (små mandelbottnar med smörkräm, doppat i choklad) är förstås lite osäkert!

Men absolut inte zigenarsås, där går gränsen... Knorr har varit riktigt PK och anammat den tyska stavningen Zigeunersause - då romersås sannolikt skulle blivit lite väl uppstyltat! Zigenarmusik kan ni dock glömma, det kommer bara inte på fråga.

Och negerbollar förstås... vilket blivit straffbart att säga i Kalle Anka-landet Sverige!

Fast det är helt möjligt att kringgå det där fåniga förbudet mot att marknadsföra negerbollar... och i ställer kalla dem Nigerbollar. Niger betyder svart på latin... och bollarna är ju faktiskt nästan svarta!
Och det lär man inte kunna förbjuda, inte ens i Det Nya Sverige.

Anonym sa...

Hört i cafeteriakön på ett gymnasium:

-1 negerboll tack
-Hördudu, här säjer man inte negerboll!!
-Nähå, ok. En Gambiaskalle med mjäll tack.

Anonym sa...

Det där med politisk korrekthet är bara skitsnack. De som anser att svenskarna är så förbannat politiskt korrekta borde inse att det inte finns något som är förbjudet.

-Det är ok att sjunga nationalsången närhelst du vill.

-Det är ok att hissa svenska flaggan närhelst du vill.

-Du får kalla chokladboll för negerboll.

What is the problem?!!!!!!

Sedan är det väl upp till var och en om det är vett och etikett att kalla chokladboll för negerboll.