14 april, 2008

Feministerna och framtiden

Feminismen har stött på allvarliga bakslag de senaste åren. Detta till stor del pga Feministiskt Initiativ. Numera finns det en klar och godtagen klyfta mellan vanligt folk och feminismen. Det är acceptabelt att ta avstånd från feminismen. Feminism är för många numera detsamma som rabiat manshat. Feministerna är med andra ord avväpnade.

Själv känner jag en avsky för den könsneutrala likhetsfeminismen som feminister i gemen godkänner som den enda rätta feminismen. Däremot känner jag respekt för essentialismen (även kallad särartsfeminism). Men, det var inte feminismen som ideologi jag skulle prata om nu.

Feminismen och framtiden är ett intressant koncept i dagens globalistiska samhälle. Ofta nuförtiden förenar sig olika minoritetskämpar; feminister, islamkramare, hbt-frossare, massinvandringsapologeter sida vid sida. Men vad innebär den kommande övergången till islam för den svenska feminismen? Mig veterligen finns de väldigt få länder med en muslimsk majoritet som inte har sharialagar. Och i hur många muslimska länder finns det överhuvudtaget feminister?

Det är inte helt taget ur luften att spekulera i hur feminismen kommer att bekämpas i ett muslimskt f.d. Sverige. Kvinnor kommer inte att erkännas som likställda männen, och deras rättigheter kommer att kraftigt beskäras. Det finns alltså en jordmån för feminismen, men erfarenheten av sharialänder säger oss att repressionen sannolikt kommer att vara mycket hård. I kampen mellan feminismen och den islamska repressionen kommer den starkaste att vinna. Inte den mest jämlika. Dagens feminister borde verkligen överväga ett sidbyte medan de ännu har friheten att välja.

4 kommentarer:

Eoppoyz sa...

Islam och jämställdhet går tyvärr inte ihop.

UltraV:s värld sa...

Eftersom jag själv kallar mig feminist då jag arbetar med frågor rörande utsatta kvinnor och barn, och anser att det finns strukturer som förtrycker kvinnor i samhället, samt att förövaren har ett ansvar för sina brott, en syn som är en del av den likhetsfeminism du skriver om här.
Särartsfeministerna vill förklara det med att mannen har en större benägenhet till våld, medan vi likhetsfeminister hoppas att man kan stävja mäns våld och inte skylla på testosteron och medfödda aggressiva beteenden hos mannen, som mer eller mindre är ostoppbara och därmed svåra att behandla.

Jag förfasas över hur islam tar sig in mer och mer i det svenska samhället. Jag begriper inte varför vissa tror att dessa människor bara kommer att anpassa sig efter de svenska normerna, den svenska lagstiftningen bara för att de kommer hit.
Hittills har jag inte uppfattat det som att muslimer ser det som en självklarhet att frångå sharia-lagarna, tvärtom kommer bara fler och fler krav från både män och kvinnor om att få införa sharia. Unga somalier använder sharia som en del av sina turer runt sexualitet och familjebildning i Sverige. Man lever i och utgår från sharia i många sammanhang.

Jag förstår inte hela bilden, men jag antar att den svenska lagstiftningen inte kan fånga upp alla tendenser i sharia, och i exempelvis Frankrike utgör månggiftet ett problem, då det är mannen som får alla bidrag till sig automatiskt. Han kan ställa kvinnan på bar backe om det passar honom.

Vår individualitet i Sverige gör att kvinnor och barn klarar sig, även om mannen sviker, använder sig av våld och på andra sätt förtrycker. Hur man frivilligt som feminist vill införa andra system, om så bara för muslimer, det förstår jag inte.
Med många flera aspekter och synpunkter.

Johan C Skåne sa...

Womens Liberation en feministrörelse som växte fram i USA och som sponsrades bla av familjen Rockefellar. Med feminismen
lyckades eliten lura kvinnorna att lämna hemmet för mot ett liv som självständiga karriärister. På så sätt
får man skatteintäkter även från kvinnorna. Ett annat plus för eliten är att om kvinnorna lämnar hemmet så sköter staten barnuppfostran i genom dagis.Barnen
tillbringar mer tid med främlingar än med sin egen familj.
På dagis och skola indoktrineras barnen i den riktning staten vill.

Med vanlig feminism kunde eliten sedan utveckla andra extremare grenar av feminism som används för att spela könen mot varandra. Klart att man är för jämställdhet,men det uppnår man inte i genom feminism. Snarare tvärtom det blir värre. Womens liberation spred sig senare till Sverige tillsammans med 68-vänstern.
Varför tror ni att mäktiga personer som familjen Rockefellar finansierar rörelser som Womens liberation? Dessa herrar sponsrar inget dom inte själva tjänar något på.

Anonym sa...

"Mig veterligen finns de väldigt få länder med en muslimsk majoritet som inte har sharialagar"

Detta är felaktigt. Få av de muslimska länderna har sharialagar. En stor majoritet av muslimer i världen vill införa sharialagar. I de fall där en majoritet verkligen vill införa sharialagar är det oftast orsakat av att landets andra rättssystem är icke fungerande.