13 april, 2008

Rakryggad användes på lektion som avskräckande exempel

Under en lektion i samhällskunskap på en gymnasieskola i mellansverige avhandlades ämnet nationalism nyligen. Rakryggad fick där vara ett exempel på när nationalism blir politisk – och dålig. Enligt läraren visade Rakryggads Klüftbild att bloggen vill att vi ska sluta ta emot influenser från utlandet. Den ihärdige Rakryggadläsaren vet dock att bloggen aldrig förespråkat detta.

Och om Rakryggad enligt läraren representerar ”en nationalism som gått snett” är det en subjektiv värdering som inte hör hemma i en lärares mun. Rakryggad uppskattar dock den elev som högt och tydligt meddelade bloggens adress http://www.rakryggad.net/ till klassen så att var och en självständigt kan ta ställning till de olika påståenden som gjordes under lektionen. Bra jobbat!

8 kommentarer:

Jorma sa...

Bara en enkel fråga....hade du gett denne skola och lärare tillåtelse att använda sig utav din bild? Om inte så stäm hela bunten.

Anonym sa...

Gått snett???????? Hela djävla samhället har ju gått snett & är idag totalt utspårat! Vad är det man skall vara glad & stolt över i Det Nya Sverige? Det är bara att titta sig omkring när man är ute så får man det bekräftat hur fel allt har blivit. Konstigt att ett sådant program som "Efterlyst" får visas? Dock är programledaren Aro helt PK.
Antar att Ali Reinfeldt & Mååna är glada & lyckliga över detta nya land.De som har denna uppfattning är sådana som bor i bra områden utan denna underbara "berikning"! Större delen av vanliga svenskar samt nordbor som bor här så är denna uppfattning helt annorlunda!
Stackars arma land!

Tokarev sa...

Socialisternas skamgrepp om massmedia och utbildningsväsendet är ökänt. Läraren på bilden gör bara det han ska: For the common good så ljuger han och vinklar med sanningen i syfte att producera lättledd valboskap åt etablissemanget.

Anonym sa...

"ta emot influenser från utlandet". Ha ha!

Weine Berg sa...

Jorma: Nix.

Tokarev: Bilden är ett montage och läraren på bilden (om man kan tyda vem det är) är helt oskyldig...

Mikael sa...

Man kan ju fråga sig vad den här läraren menar är bra nationalism? Förmodligen att ikläda sig Sverigetröjor och vifta med svenska flaggor på idrottsevenemang, kanske också stå och vifta med svenska flaggan på nationaldagen. Opolitiska och tomma gester alltså.

Morgoth sa...

Mikael:

Han förklarade för klassen att nationalism inte alltid är dåligt. Om den är opolitisk och bara handlar om att vara stolt över svensk konst, litteratur osv så är det okej men det är när den blir politisk och vi och dem-tänkandet uppstår som det blir problem.

Han är en ovanligt bra samhällskunskapslärare men även hans lektioner blir ibland en ren propagandacentral.

Christofer i Gbg sa...

Sådana här perversa lärare borde få ett allvarligt kvartsamtal.