12 april, 2008

Reinfeldt och hans ständige följeslagare

Kan man verkligen förvånas av Fredrik Reinfeldt längre? Idag har han diskuterat med Kinas president Hu Jintao på grund av klimatkonferensen på ön Hainan. Just nu dansar han omkring i Kina och ”för dialog” med världens största diktatur. Och imorgon ska han spatsera på kinesiska muren. Reinfeldt tror således på dialog. Låt vara att Kina torterar falungong-utövare och ockuperar Tibet.

Inrikes är det dock en annan femma. I april förra året ansåg Reinfeldt att Sverigedemokraternas Jimmie Åkesson hade fått vara med i alldeles för många TV-debatter. På frågan om han kunde tänka sig att möta Åkesson i debatt var Reinfeldt tydlig:


”- Han ska inte ges en millimeter mer uppmärksamhet!”


Reinfeldt tror inte på dialog. Reinfeldt kan inte tänka sig att föra dialog med partier som Sverigedemokraterna och Nationaldemokraterna trots att dessa partier opinionsmässigt representerar en majoritet av folket i partiernas kärnfråga invandringen. Dessa två partier må ha färre än 4 % av rösterna i allmänna val, men i opinionsundersökningarna om invandringen har deras åsikter stöd av upp till 70 % av folket.

På andra länders arenor förespråkar statsministern dialog och på den egna arenan förespråkar han bojkott. Vilken oerhört modig och konsekvent herre. Eller hur? Vi kan nog drömma om att Reinfeldt gör sig av med sin ständige följeslagare, dubbelmoralen. Han är en evertebrat i fårakläder.

Inga kommentarer: