23 april, 2008

Försvarsmakt på export

Vill du ha fred, förbered dig på krig brukar det heta. Om detta stämmer vill Sveriges ledning ha krig, för ivern att montera ner Sveriges försvar är stor – men utlandsstyrkorna berörs naturligtvis inte. Den här gången ser det preliminärt ut som om all militär verksamhet i Luleå, Uppsala, Eksjö och Karlsborg försvinner. Försvarsmakten lade idag fram ett besparingsförslag till förbandscheferna där detta förespråkades.

Precis som före andra världskriget heter det i Sveriges ledning att det inte föreligger något militärt hot mot Sverige. Underligt nog anser våra makthavare att det föreligger militärt hot mot Sverige från talibanerna i Afghanistan. Sverige strider idag mot muslimska terrorister på andra sidan jordklotet – men har inget emot att öppna gränserna till fosterlandet för deras gelikar. Det har ett löjets skimmer över sig när sossar och moderater vill vara USA:s skoputsare. Fast med andras liv som insats naturligtvis.

Och inom överskådlig framtid ska svenskar dö för EU:s intressen någonstans i en avkrok på planeten jorden. Det är för väl att politiken som förs har en så tydlig folklig förankring.

2 kommentarer:

Fosterjordnära sa...

Kina däremot måste uppleva ett enormt militärt hot. Med en stående arme på nära en million man ,så måste hotet upplevas som mycket nära.

Snart är det "bye bye" Svea rike, de få inom det militära som finnes kvar om ett par årtionden kommer att utgöras av mångkulturella hjon och män med för mycket östrogen i kroppen. Tyvärr.

ez sa...

Sveriges försvar monteras ned.

Samtidigt samarbetar makthavarna via försvaret med fasciststater i Mellanöstern. Enda skillnaden mellan de svenska regeringarna är att den förra samarbetade med Saudiarabien och den nuvarande med Förenade Arabemiraten.

Vad gör man inte för några droppar olja?

Ytterligare info är att "Sverige i praktiken redan har anslutit sig till NATO". Åtminstone enligt folkpartiet. Som är ensamma om att protestera mot ovanstående samarbeten.

Ja, vad ska man tro?