29 april, 2008

Pekade ut förövarna – kallades rasist

UPPDATERAD
Många svenskars vardag förpestas av den politik som åsiktsminoriteten påtvingat oss, samtidigt som minoriteten själva bosätter sig i avskilda trygga svenska områden såsom Östermalm, Danderyd, Täby och liknande gräddhyllor. Där riskerar de inte att få sina hopplöst illusoriska ideal konfronterade av verkligheten. Alltså kan verksamheten rulla på.

Till ämnet. I Rönnebergaområdet i Eslöv bor grannarna Steen Christensen och Sonja Christensen. Så en dag fick Sonja se ett 20-tal invandrarbarn som sparkade boll – med en igelkott. Sonja vågade inte säga ifrån.

- Jag har sagt ifrån till de här gängen tidigare och då har de skrikigt efter mig och skjutit nyårsraketer in i lägenheten, berättar hon.

Steen däremot härsknade till och sprang ut till gänget. Den dräktiga igelkottshonan var död då, men fortfarande varm.

- Ungarna var helt oförstående till vad de hade gjort. Det var inte deras fel att den var död sa de, berättar han.

Som en god medborgare kontaktade Steen fastighetsbolaget Ebo och beskrev händelsen – och blev kallad rasist av bolaget. Men Steen viker sig inte så lätt utan anmälde både djurplågeriet och rasistförtalet. Ingmar Andersson, Ebos man som kallade Steen rasist, förklarar sig:

- Att jag kallade honom rasist beror på att han kom med uttalanden som pekade ut invandrargrupper.

Men han hade inte kallats rasist om han pekat ut svenska barn? Det säger ganska mycket om mentaliteten hos denne Ebo-anställde. Ena gruppen är försedd med offerstatus och måste ursäktas till varje pris, medan den andra gruppen antas kunna stå för sina handlingar. Är det inte detta som i själva verket är rasism? Att olika folkgrupper är olika kapabla att hantera vardagens bekymmer?

Nyheten hittade jag på Varjagers utmärkta blogg.

För den tillrättalagda versionen, läs Expressens artikel om händelsen. Här är vittnenas uttalande om barnens härkomst, raketattacken samt förtalsanmälan bortrensad eftersom Expressen anser att Du inte klarar av sanningen. Tack till Skånepåg för tipset!

20 kommentarer:

Fredrik Vilborg sa...

Fy för Ingemar Andersson, jag tycker vi skickar mail till han och förkastar hans fega förtal av vanliga svenskar.

ingmar.andersson@ebo.se

Weine Berg sa...

Tack för adressen, Fredrik! Skickade artikeln till honom nu...

Anonym sa...

Stackars igelkottshona! Man skulle sparka boll med var och en av dessa övermänniskor. Är det rätt slags människor som gör felaktiga saker såsom t.ex. djurplågeri & våldtäkt då är det hel okay. Är det fel slags människor då blir det ett djävla liv. Så har det blivit i Det Nya Sverige. Arma land!

Anonym sa...

FY FAN!!!!!!!!

Nu får man lust att ta första bästa tåg till Eslöv.

Fick iaf ett uppslag om en lek vilket dessa förövare är upphov till.

Åker ner till detta område för att leta upp någon av dessa "människor".
Sen rullar jag ihop han / hon till en boll och kastar runt.
Lite "kast med liten boll".
Upp och ner för rutschkanan.

Sen när någon arg granne kommer ut och skriker på mig så får jag förklara mig,
"Får man inte göra så?."
"Det är inte mitt fel att den dog"

Glenn
Köping

Anonym sa...

Bild av anti-rasisten tillsammans med telefonnummer finns hos EBO, kontorspersonal


Han verkar vara en äldre, vit, heterosexuell svensk. Antagligen bor han i villa och kör Volvo.
Porträttbild här:
Ingmar

Weine Berg sa...

Men vad är detta? Jag kollade igenom EBO:s kontorspersonal och de hade ingen som helst mångfald. Bara kulturtomma svenskar. Hur klarar sig företaget egentligen?

Skånepåg sa...

Nu hör det till saken att igelkotten mig veterligt är fridlyst. Detta innebär väl att man i princip har anmälningsplikt om någon övertäder detta. Är det inte annars något som man kan ställas till svars för om man inte anmäler/rapporterar?

Ingmar Andersson bör väl i så fall även ligga illa till i detta avseendet? Anmäl skitstöveln för allt som tänkas kan!

Fredrik Vilborg sa...

Weine: Ja du, med en sån som Ingmar undrar man ju.

Skånepåg sa...

Och så här blev PK-varianten i media om igelkotten:

http://www.expressen.se/nyheter/1.1142312/barn-spelade-fotboll-med-igelkott

Fy f-n!

Spitfire sa...

Anna Mattsson... så heter den PK- vansinnets hantlangare på Idol- och Trosblaskan som skrivit om kulturberikarnas slaggprodukter till avkomma, som spelade fotboll med igelkotten.

Vi borde börja avkräva lite ordentliga vallöften redan nu från SD... tiden rinner iväg, vi måste ha ordentliga morötter när vi optimalt motiverade går till valurnorna!

Mikael sa...

Ju fler såna här absurda saker som händer desto fler kommer att vakna upp och inse att det här landet är på väg mot skogen... Gissar att paret Steen och alla deras bekanta som hört historien har fått sig en tankeställare.

Weine Berg sa...

Skånepåg: Uppdaterade med din information. Tack för tipset!

kompis_en sa...

Skickade just ett mail till Anna på Expressen.
Mailtexten:

Hej Anna,
Jag vill bara tacka för en välformulerad och innehållsrik artikel! Jag känner att jag även måste berömma er tidning för att ni undviker att ge ut signalement vid såna här fall.

Vi måste ju undvika att spela främlingsfientliga makter i händerna, den stora massan är ju knappast redo för den här typen av information. Tänk om fårskocken skulle reda på vad ni vet angående etnisk tillhörighet , det vore ju fullständigt ohållbart!

Så tack för att ni håller locket på, det här gör ni bra!
Tacka gärna från mig och dela ut en omgång wienerbröd till era medarbetare vid nästa möte så alla känner att de gör ett bra jobb!

Keep up the good work!

Mvh,
Kompisen.

Weine Berg sa...

Bra initiativ Kompisen! Jag önskar att fler gjorde sådana här insatser, det skulle kännas betryggande för vår framtid.

Anonym sa...

Har bott i Eslöv i ca 24år och kan bara med sorg och vrede konstatera att denna småstad blivit totalt förstörd. Eslöv är eller snare svar en industristad som tog i mot arbetskraftinvandrare på 60-70talet.
Med industrier som Felix,åkermans,arjo,druvan,trempex (sekurit) osv... På 90talet tog vi imot väldig mycket flyktingar från balkan och sedan dess har invandring ökat enormt. Vi har Landskrona 3mil ifrån oss och Malmö 3 mil ifrån oss. Många kulturberikare därifrån åker till Eslöv och begår brott bla personrån
.Vår polisstation är sedan flera år tillbaka nerlagd och det är stor risk att bli rånad och misshandlad nu även på ljusa dagen. Hela Skåne är helt ockuperat och detta går inte längre. SD fick många röster i Eslöv och Landskrona och jag röstade på dom men har konstaterat att dom inte har några lösningar på detta problem. ND är heller inget parti jag ger mycket för. Partier som ND eller SD kan tyvärr inte lösa dessa enorma problem.

Värt att tilläga är att det finns många invandrare som hatar dräggen som ger dom dåligt rykte. Dessa indvider skule behövst synas mer och tydligt tagit avstånd från välfärdsparasiterna och ligisterna.

Så länge vi är med i EU kan vi inte
förneka alla invandrare och flyktingar.
Om SD eller ND skall få min röst så måste dom helt och hållet ett tag framöver ägna precis all kraft mot EU. SD och ND bör även ta avstånd från den vidriga socialistiska kallade "svenska modellen". Den svenska modellen bygger på att vi medborgare skall vara beronde av staten. Välfärdssamhället är inte skapat som något gott.Skattetrycket i Sverige används som ett verktyg att förslava folket.Vi behöver byta ut vårt nu vidriga ekonomiska system mot "guldmyntfot" detta system avskaffades i Sverige 1913.
Utan det "guldmyntfot" har pengarna inget värde mer än pappret och färgen dom e tryckta på.Pengar måste kunna backas upp med något av värde som ex guld eller silver.

Anonym sa...

Så här skrev jag:

Jag blev så glad när jag läste följande artikel i Skånska Dagbladet! (länk) Jag måste helt enkelt skriva till dig och berömma ditt mod och din beslutsamhet då du bemötte de rasistiska och främligsfientliga åsikter som Steen Christensen gav uttryck för. Rasismen är ett samhällsont, en nationell farsot som bör bekämpas i varje ögonblick, på varje tänkbar nivå, i tanke, ord och gärning. Alltför få har insett det - det är därför som ditt civilkurage nu omtalas med sådan ohämmad beundran på flera bloggar och forum.

Rasismen, främlingsfientligheten, utanförskapet, diskrimineringen - det är förklaringen till allt elände i dagens samhälle, och i slutänden även till de anmälda barnens beteende. Det rasistiska svenska samhället har inte - trots exemplet Zlatan - insett behoven hos alla de tiotusentals små fotbollsintresserade nysvenskarna. Samhället borde för länge sen ha ryckt in och främjat de uppgående stjärnornas karriär genom att förse dem med gratis utrusning, träningsmöjligheter etc. Då skulle de inte tvingas tillgripa sådana surrogatlösningar som att träna med en igelkott.

/ Ördög

kompis_en sa...

Hejsan.
Har inte fått något svar av Anna på Expressen - trodde inte det heller.

Har börjat maila andra tidningar med liknande text när brott begåtts av "Svensk man" o.s.v

Läget börjar bli akut.

Weine Berg sa...

Det kan kännas meningslöst att skriva till de med makt om och om igen för man får inte svar, men jag tror ändå de påverkas av de brev de får in. Fortsätt kämpa!

Fosterjordnära sa...

Detta beteende är genomgående för detta drägg.

Igelkott?! Gå på ngt i er egen storlek. I de Sörmländka skogarna finnes det gott om älg, ta hit snorynglen så skall vi matcha en älgkossa med kalvar mot dessa avskräden till avkomma. Sedan skall det som blir kvar läggas i hink och forslas till hemlandet.

Fy fan va arg man blir.

Nisse Hult sa...

"Igelkott?! Gå på ngt i er egen storlek. I de Sörmländka skogarna finnes det gott om älg, ta hit snorynglen så skall vi matcha en älgkossa med kalvar mot dessa avskräden till avkomma. Sedan skall det som blir kvar läggas i hink och forslas till hemlandet."

Finns det inte varg eller björn där då? Vad synd... Då kunde även vargen/björnen varit till nytta!