29 april, 2008

USA:s tull har rätt till din dator

USA:s ”krig mot terrorn” tar sig alltmer absurda former. Nyligen beslutade en federal domstol att USA:s tullmyndigheter har rätt att undersöka och kopiera innehållet på inresandes bärbara datorer, mobiltelefoner och mp3-spelare.

- Det är oroande för yttrandefriheten, säger Anne Ramberg, generalsekreterare för advokatsamfundet ACTE.

Samtidigt står USA:s södra gränser i det närmaste vidöppna. Det beräknas att ungefär 1,5 miljoner människor tar sig in oövervakat via denna varje år. Låter det som ett bra skydd mot hemska terrorister?

USA:s södra gräns, som står mer öppen än Alexandra Pascalidous mun, visar vilken bluff Bushiternas ”krig mot terrorn” är. Detta låtsaskrig finns bara till för att USA:s elit ska kunna göra precis vad de vill runt om i världen och i USA och sen skylla på skäggiga grottmänniskor. Det är för mig helt obegripligt att inte fler har genomskådat denna fars.

Läs mer i ämnet hos Rakryggad.nu.

2 kommentarer:

Mikael sa...

USA har 150 mils gräns mot Mexiko och ännu längre mot Kanada. Dessutom har man hundratals mil gräns mot både Stilla havet och Atlanten. Det säger sig självt att det inte är möjligt att bevaka dessa gränser hundraprocentigt ens om viljan fanns. I filmen Fahrenheit 9/11 får man höra en polisman i Oregon på västkusten berätta hur dåligt bevakad kusten är. Hamnarna i San Francisco och New York tar emot ofantligt många varucontainrar varje dag från hela världen vilka det är omöjligt att kolla alla. Det vore relativt enkelt att placera en bomb eller biologiskt vapen i någon container och orsaka väldigt stor skada men något sådant har inte hänt sedan "kriget mot terrorismen" startade. Om nu Al-Qaida är så mäktiga och hatiska varför har de inte slagit till stort mot USA de senaste åren givet alla dessa fakta?

Weine Berg sa...

Det jag försöker få fram är det uppenbart motsägelsefulla i att övervaka medborgarna med allt hårdare metoder samtidigt som man möjliggör att islamisterna bokstavligen talat skickar in hela armér över södra gränsen. Kriget mot terrorn är en enda stor bluff.