23 maj, 2008

Svar från Lennart Pettersson (c)

Hej!

Tack för ditt brev. Jag konstaterar att vi ligger tämligen långt ifrån varandra både vad gäller människosynen och hur vi vill bygga framtidens samhälle.


Jag bifogar delar av ett anförande som jag höll på amerikanska ambassaden i förra veckan där du kan ta del av min syn på mångfalden. Det kan kanske tyckas vara banala exempel som jag beskriver men detta är den verklighet jag möter och eftersom jag är jordnära i min roll som politiker tycker jag att det är enklast att använda det som händer i min omgivning när jag presenterar ett budskap.


Hälsningar

Lennart Pettersson

Jag har en positiv människosyn och tror på det mångkulturella samhället. Det är berikande att träffa andra människor, att lära av varandras kulturer och att därigenom hitta utvecklingsmöjligheter som vi själva inte hade lyckats med. Jag brukar ta mat som exempel. Även om jag inte är speciellt förtjust i vitlök så är det ju faktiskt så att de flesta svenskar med förkärlek äter mat som har en utländsk koppling. Det må vara kryddor men även många maträtter som kommer från medelhavsområdet, från Kina eller från USA. Både bläckfisk, vårrullar och hamburgare finns ju på menyerna i Sverige idag. Utländska företeelser som uteserveringar har ju också blivit mycket populära även om det ibland innebär att man får låna filt för att inte frysa för mycket. Vi är med andra ord beredda att ta till oss det goda av andras traditioner. Låt oss fortsätta med det utan att för den skull slopa ärtsoppan eller köttbullarna.

De ca 100 000 personer som söker sig till Sverige varje år gör det förmodligen för att de tycker att det är ett bra land. De människor som vill komma och kommer till Sverige, är människor som har en drivkraft att vilja göra något bättre av sitt liv, än vad de kan göra i det hemland som de lämnar. Det är ofta människor som har en bra utbildning och som borde ha goda möjligheter att försörja sig själva.


Men samtidigt får vi erkänna att det även finns en liten grupp som är oseriösa i sina avsikter men denna typ av människor finns hos alla folkslag oberoende av bakgrund men tyvärr blir det oftast en annan fokus på dem som kommer från ett annat land. Det viktigaste är nog, ur demokratisk synpunkt, att vi inte förnekar att gruppen finns men det återkommer jag till.

Vi har under många år fått hit välutbildade människor som inget hellre vill än arbeta men den svenska migrations- och integrationspolitiken har stoppat dem. Det vill nu både Centerpartiet och alliansen ändra på. Det finns ett batteri av åtgärder som ska underlätta för dem som kommer hit att snabbare kunna försörja sig själva och sin familj.

Några exempel:
· Instegsjobb 50-75 % lägre arbetsgivaravgifter de första 18 månaderna. 100 mkr 2007 och 400 mkr vardera 2008 och 2009.
· Invandrares företagande. 20 mkr för vardera åren 2008-2010
· Yrkesbedömning/validering 25 mkr 2007, 10 mkr vardera 2008-2010
· Kompletterande högskoleutbildning för jurister, lärare och förvaltningsutbildade,
hälso- och sjukvårdsutbildade från s k tredje land. 46 mkr 2008 och 51 mkr vardera
2009-2010.
· Utvidgad kompetensutbildning för SFI-lärare. 17 mkr per år 2008-2010
· 20 000 kr till kommunerna för varje person mellan 18-64 år som blir godkänd i SFI första året, har fått praktik eller arbete under en viss tid.
· Beslut om att tillåta arbetskraftsinvandring kommer till hösten
· Hyresgarantier för personer med svag ställning på bostadsmarknaden. 5 000 kr per kontrakt. 100 mkr avsätts.

Härutöver finns det några pågående utredningar:

Effektiva insatser och incitament för snabbare arbetsmarknadsetablering för nyanlända flyktingar m fl. Uppdraget ska redovisas senast den 2 juni 2008.
Dialog med kommuner om flyktingmottagande. Redovisas den 31 oktober 2008.
Översyn av mottagandet av asylsökanden. Redovisas den 27 februari 2009.

Enligt uppgift finns det drygt 1,5 milj människor i Sverige med utländsk bakgrund.
Vi kan rimligtvis inte ha något intresse av att be dem lämna landet. Var och en någorlunda nyktert tänkande människa förstår att det skulle få enormt stora konsekvenser för Sverige. Att höra påstående om att de inte tillför något till samhällsutvecklingen och tillväxten är därför beklämmande.

Det finns idag drygt 70 000 småföretagare i gruppen och den växer med ca 7 000 varje år.
De är något yngre än de svenska kollegorna och också mer välutbildade. De är också mer positiva till att låta det egna företaget växa. Låt oss ta tillvara denna potential i ännu högre grad än vad vi gör idag.

När jag gick i skolan var Portugal diktatur, Spanien och Grekland likaså. Hela Östeuropa bestod dessutom av ett antal länder som styrdes av en rysk diktatur med undersåtar i respektive land. Denna tid vill jag inte ha tillbaks. Jag vill inte att våra ungdomar ska behöva upplevda stängda gränser. Låt oss vara rädda om den öppenhet som idag präglar större delen av världen. Därför tror jag att det är så viktigt att vi vågar prata om både möjligheter och problem – för de senare uppstår när olika kulturer möts. Förnekar vi detta då får vi ett demokratiskt problem eftersom främlingsfientliga grupper då tar initiativ och fastställer dagordningen i debatten. Här har vi demokratiska partier en viktig uppgift att fylla genom att på ett demokratiskt och pedagogiskt sätt förklara hur vi kan ta tillvara möjligheterna och hur vi vill lösa problemen.

Jag skulle kunna uttrycka det så är: Det är frågan om att flytta egna gränser. Vissa av oss är snabba med att göra det medan andra kanske aldrig kommer dithän. Däremellan finns hela skalan.

Jag kan ta min egen bakgrund som exempel. Jag tänker då inte på att jag troligen tillhör någon vallonsläkt som kom hit en gång i tiden utan på att jag är skåning och pratar skånska. Jag har
t o m i riksdagens kammare fått kommentarer från politiska motståndare om att de har svårt att förstå mig.


Det är inte så många år sedan där det i princip var förbjudet att prata skånska i TV. Det fanns inga nyhetsuppläsare och inga hallåor som kom från Skåne. Idag är det däremot accepterat.

Till sist vill jag avsluta med en fråga: Är det så att vissa tycker att det går för fort? Är inte den stora massan av människor mogna för dessa, relativt sett, snabba förändringar? Är detta huvudorsaken till främlingsfientlighet eller finns det andra värderingar och faktorer som påverkar beteendet i negativ riktning mot en del andra människor?

26 kommentarer:

be sa...

Det är för sorgligt. Det blir bara värre och värre.

Antiism sa...

Det är inte så många år sedan där det i princip var förbjudet att prata skånska i TV. Det fanns inga nyhetsuppläsare och inga hallåor som kom från Skåne. Idag är det däremot accepterat.

Jasså? Ligger tex meterologen John Pohlmans födelsestad Kivik i trakten utav Haparanda då enligt denne Centerpartist? Pohlman jobbade 30 år inom SVT. Och det finns fler än honom som verkat inom SVT ifrån Skåne. Visst, dessa fick inte tala Skånska i direktsändning, men det har med Skåninghatet och inte med det Skånska språket att göra. Varför skriver jag Språk och inte dialekt undrar ni? Ja ni kan ju översätta vad skåneländaren säger i reklamen för Telia med dom två liftande ungdomarna...Ja di e pau hin sian vajen da bort vi bronnen.... ;)

http://susning.nu/John_Pohlman

Nisse sa...

Det där med människosyn är ju ett lika tomt och vanligt standardsvar som att beskylla den för grova generaliseringar som enbart pekar på att invandrade är ordentligt överrepresenterade i brottsstatistiken.

Det skulle vara intressant att hör Lennart försöka förklara sin floskel och på vilka grunder han drar slutsatsen att din människosyn skulle ligga tämligen långt ifrån hans.
Jag tror han blir tvungen att visa prov på några "grova generaliseringar" han gör om invandringskritiker. Men den typen av fördomar om vissa människor är ju inte bara tillåten i Sverige, utan påbjuden genom statsideologin och ett krav för att man ska få sitta i riksdagen.

Anonym sa...

Det här var - till skillnad från vänsterfolkets - ett bra svar faktiskt.
Det är sådana här komentarer och samtalstoner som man kan få ut någonting utav, även om man inte sympatiserar med dem.

Mvh Melker

Skånepåg sa...

Herregud vilket svammel.

Han talar om att bygga framtidens samhälle, när samhället utanför stugknuten mer och mer håller på att braka ihop. Jag ryser in på bara märgen!

Detta stycke tar dock priset:
"De ca 100 000 personer som söker sig till Sverige varje år gör det förmodligen för att de tycker att det är ett bra land. De människor som vill komma och kommer till Sverige, är människor som har en drivkraft att vilja göra något bättre av sitt liv, än vad de kan göra i det hemland som de lämnar. Det är ofta människor som har en bra utbildning och som borde ha goda möjligheter att försörja sig själva."

En enda radda av önsketänkande och verklighetsfrämmande påståenden. Nu är det inte ens längre tal om att ge "flyktingar" uppehållstillstånd utan öppna portar för alla som vill komma till Sverige. Jag ryser ännu mera!

Tror människan genom sitt infama svar, att han har att göra med fullständiga idioter?

Anonym sa...

Åh herregud vad skriver människan? Är denne avsvenskningspolitiker för hjärntvättad för att förstå vad han propagerar för? I en annan tidsålder hade denne svenskfienlige islamiseringsvurmare betraktats som landsförrädare!

Skånepåg sa...

Nämen Jorma som du säger!

Skåneländaren, det uttrycket har jag aldrig hör tidigare. Jag är skåning och för att tydliggöra min etnicitet, så är det skånepåg som gäller!

Nu skall jag fördärva det för dig bara för att du kallar mig för skåneländare!

"Ja di e pau hin sian vajen da bort vi bronnen."
Betyder: Jo de är på den här sidan vägen där borta vid brunnen.

Anonym sa...

Vi kan konstatera att när man tar till matargumentet då har man inte mycket att komma med.

Skånepåg sa...

Inte ens vitlöken klarade han av att hålla reda på, och har inget att göra med massinvandringen som han antydde!

Vitlök (Allium sativum), kommer egentligen från Centralasiens stäpper och har varit känd i Egypten i över 6 000 år. Den lär ha odlats i Sverige redan under vikingatiden, men runt 1500-talet blev den impopulär på grund av sin starka lukt.

Märkligt att han inte drog upp kåldolmar, eftersom det lär Karl den tolfte ha hämtat från Turkiet. Men då skulle det ju givetvis framgå, att vi har en förmåga att själv välja vad vi anser lämpligt utan att behöva importera en massa folk!

SparkMan sa...

"Till sist vill jag avsluta med en fråga: Är det så att vissa tycker att det går för fort? Är inte den stora massan av människor mogna för dessa, relativt sett, snabba förändringar? Är detta huvudorsaken till främlingsfientlighet eller finns det andra värderingar och faktorer som påverkar beteendet i negativ riktning mot en del andra människor?"

Finns snabba, enkla svar på dessa frågor:
1. "Vissa" är troligtvis ganska många... Varför inte fråga folket istället för att ignorera folket?
2. Mogen är nog inte rätta ordet i detta sammanhanget. Det hade varit möjligt att svara "ja" om frågan lytt "Är inte den stora massan villiga att tvingas till mångkultur?"
3. Är det främlingsfientligt att vilja värna om sin egen kultur, sina egna traditioner och lagar? Är det främlingsfientligt att vilja utvisa kriminella "asylsökande"? Är det främlingsfientligt att vilja frysa invandringen i några år för att komma till rätta med integrationen, jobben, skolan, äldreomsorgen, vården och kriminaliteten? Om dessa förslag är främlingsfientliga så är det svaret på din fråga om det är orsak(er) till främlingsfientlighet.

Spitfire sa...

Alltså, uppriktigt sagt: vilket djävla skitprat! Är den människan verkligen vid sina sinnes fulla bruk? På mig tycks det som om han vore drogad...

Hans matexempel gör mig spyfärdig! (Dock inte på grund av maten, utan för hans ojämförbart banala och patetiska exempel...)

Leve El Caudillo; Franscisco Franco. På den tiden var det i alla fall ordning och reda i Spanien. Samtidigt som terrorimens ETA hölls mycket kort.
I dag brottas man i Spanien med i stort sett samma multikulti-helvete som i Sverige. Zigenarna från östra Europa är värre än pesten... för att inte tala om de invaderande araberna från stora delar av Afrika!
Förresten... (naturligtvis var spanska inbördeskriget en tragedi), men tacka ändå Franco retroaktivt för att han stoppade kommunisterna från att etablera ett brohuvud på Iberiska halvön i slutet av 1930-talet! Hade det inte varit för Franco, är risken stor att vi sannolikt talat ryska i dagens Sverige!

Anonym sa...

Lennart Pettersson är på "vår sida". Skulle han bli "valstugefilmad" så skulle han tycka som de flesta besökarna av denna bloggen. Därmed basta!

Greger Rutgerson sa...

Jag kan inte annat än säga att det låter hjärntvättat värre. Att vara kritisk mot en oansvarig massinvandring är detsamma som främlingsfientlighet och att vara odemokratisk...

Lasse sa...

Jajamän o i dumsvennar -
det återstår nu bara att emigrera (å det snaraste) ty det totala vansinnet i Svenneland slutar inte förrän det totala kaoset är här.

Sålunda: inse realiteterna och lev _INTE_ i villfarelse att SD på ngt vis kommer kunna återställa landet i ett skick man kan vara lite stolt över.

(S)venskarna känns inte igen längre - degenererat ända in i märgen på fler än ett sätt syns det...

peter a. sa...

Jag laste hans svar tills han skrev "berikande" och som exempel skrev han "MAT", dar slutate jag lasa darfor att alla dess manniskor ger ungefar samma svar. Massinvandring ar berikande daffor att vi kan uppleva olika slags MAT!!

Har de alla gatt samma kurs dar de fatt lara sej samma svar?

Jag ska foroka ta talamod och lasa resten av hans svar om nagra dagar da jag lugnat ner mej.

Tack Weine for att du avslojar dess medelmattor och deras bristande hjarnaktivitet.

BM sa...

Det verkar som politikerna inte tänker bry sig, så det enda vettiga är att inte rösta på deras partier eftersom deras makt då är bruten. Verkar nästan som dom ber om det?

leffe sa...

Inte ett spår av självkritik från de etablerade politikerna, fega som fan.
Kritik mot invandringspolitiken tas aldrig som konstruktiv.
Främlingsfientlighet och islamofobi är gångbara ord i dessa kretsar, tyvärr lär vi se någon ljusning.
Jag är inte någon anhängare av SD men kanske deras intåg i riksdagen vore något av en väckarklocka, men för att väcka våra nuvarande riksdagspolitiker fodras nog en klocka av kollosalformat.

Anonym sa...

Hjärntvättad grabb.

Varjager sa...

Det kan snart inte bli mer patetiskt av våra folkvalda.

Anonym sa...

Men han svarade ju i alla fall. Bara det är ju lite positivt. Sedan hur han svara är ju en annan sak.
Skillnad från andra som svara bara kort att de inte vill ta diskussionen.

Zigge p sa...

Detta är vad jag har misstänkt i många år,nu har jag det på pränt.

Tack Weine!

Anonym sa...

Hur kan svenskarna rösta på dessa avsvenskningspolitiker? Efter att ha läst detta svaret måste man ställa sig den frågan, denne hjärntvättade individ pratar hellre om mat än om fångkonstellationnen på våra fängelser. Förbluffande!

Sessan sa...

Den här killen tjofaderittan Lennart är fastighetsmäklare.

Steget från att sälja kåkar till att sälja ut Sverige är inte så långt, vilket förklarar den innehållslösa svadan!

wodinaz sa...

Först: Stort tack till Weine för hans heroiska engagemang!

Vidare: Hans (centerpartistens) argument liknar ju ingenting!

Hans svammel om matberikning orkar jag inte ens bemöta, men det är ju intressant att han erkänner att "det kan tyckas banalt" det tyder på viss sjukdomsinsikt.

Angående skånskan, möjligt att han har rätt i sak men det är helt oviktigt ty det är inte under några som helst omständigheter rimligt att jämföra "det tog 30 år för TV att låta hallåor tala skånska" med att "det tog 15-20 år för massinvandringen att utrota/fördriva hela skånska befolkningar från deras städer och betydande stadsdelar".

Sedan verkar han ha en uppfattning om att begreppet gränser är ett universiellt begrepp. Eftersom det fanns skarpa gränser mot kommunistländerna förr i tiden så måste vi öppna gränserna för interkontinental massinvandring från Afrika annars kan "gränserna" komma tillbaka och bygga kommunism igen eller vad är det frågan om?

Listan över kapitalförstöring som han producerar i slutet lär ju knappast övertyga någon.

Vad betyder hans "människosyn" egentligen? Att alla människor är lika mycket värda i någon icke-specificerbar abstrakt mening eller att alla människor är likvärdiga alltså utbytbara -- blott kuggar i globalismens stora maskineri kanske?

Att det finns speciella särarter som svenskar eller skåningar eller för all del negrer har tydligen ingen som helst betydelse för honom.

Att viljan till livsrum och vitalism samt viljan att leva bland sina egna är ett naturligt fenomen och inte bara "egna gränser" som vore de en slags inbillningar. Med mångkulturen har alla brott fått en etnisk klangfärg vilket lett till att samtliga brott blivit oändligt mycket råare och grymmare. Det står bortom alla tvivel. Bara ett exempel på vad mongokulturen leder till.

Slutligen: "Är det så att vissa tycker att det går för fort?" Vad menar han med att _DET_ går för fort, vilket _DET_?

Projekt utrota de svenska och européiska folken? Globalismen? Kulturmordet? "Utvecklingen"?

Det finns en perverterad sjuk idé om att det finns ett _DET_ -- någon naturlig utveckling som måste ske enligt någon slags historisk utvecklingsprincip som närmast liknar den marxistiska föreställningen om den "historiska nödvändigheten." Och detta _DET_ innefattar naturligtvis utrotning av alla lokala kulturer och interkontinental massinvandring till Europa.

("Den historiska nödvändigheten" är ett begrepp inom den "vetenskapliga" socialismen, vilket utsäger att kapitalism automatiskt av en nödvändighetsprincip kommer att gå över i socialism analogt med hur feudalsamhället övergick i kapitalism.)


Jag tror nog de flesta skulle vilja se Europa tillintetgjort av kärnvapen hellre än att dö med vetskapen att deras ättlingar kommer att inom några generationer leva som Kopterna i Egypten.

Uncle Bob sa...

Weine!

Ditt föredömliga arbete med att avslöja vilka nonsensfyllda klyschor som hoppar ur våra folkvaldas munnar är snudd på unikt i Sverige.

I kontakten med hur vi vanliga svenskar resonerar och tänker kommer detta pinsamma försvar för mångkulturen att flockas kring Sd´s valsedlar i valet 2010.

Valet är egentligen väldigt enkelt:
Tänker du självständigt och långsiktigt så väljer du inte några av de nuvarande politiska partierna.

Då återstår bara ett seriöst val.
Gissa vilket?

JohanC Skåne sa...

Bara på dom jävlarna Weine!
Tyvärr är det nog omöjligt att få dessa karriärister att stå upp för svenska folket och säga stopp. Det ända dom tänker på är att ha sitt på det torra. Sina ca 50 000kr/mån och en bra pension samt ett hus så långt ifrån mångkulturella områden som möjligt.

Ett av dom vanligaste PK-argumenten för mångkultur är matkulturen.

#Om det inte var för invandrarna skulle vi endast ätit sill och potatis i Sverige.
#Tack vare invandrarna har vi idag pizzerior,kebabgatukök och,kina resturanger.

Jag som utbildad kock ser detta argument som ett hån mot en hel yrkesgrupp , precis som svenska kockar inte skulle klara av att laga mat från jordens alla hörn.
I Japan som är ett etniskt homogent land har inte kockarna problem att laga rätter från tex Europa. Bättre att hyra in några hundratals kockar från jordens alla hörn på besök för att lära oss svenska kockar hemligheterna bakom viss utländsk kokkonst än att importera miljontals människor som knappast alla öppnar resturanger.

Våra pizzerior är ofta ägda av araber eller juggar inte så många italienare . Många PK-hjärntvättade individer verkar tro att vi måste
ha mångkultur för att kunna äta mat från andra kulturer. Innebörden av kulturutbyte är sedan länge glömd.