23 maj, 2008

Svar till Eva-Lena Jansson (s)

Hejsan Eva-Lena,

Som du kanske läste i mitt brev motiverar jag en del av mina frågor med just alla människors lika värde som grund. Till exempel: ”Det sunda förnuftet säger att en svensk hundring, omsatt i mat och kläder, effektivare hjälper Daouda i Afrika, än som kontanter i fickan på Ahmed i Rosengård. Att hjälpa från svält enligt det gamla kinesiska ordstävet `Ge mig en fisk så har jag mat för dagen - lär mig fiska så har jag mat för livet´ är överlägset effektivast. Så varför hjälper ni hellre apatiska barn, än svältande barn? Hur förankrar ni detta i tron på alla människors lika värde?”

Med dagens politik hjälps apatiska barn för dyra pengar, det finns således inte mycket pengar att hjälpa svältande barn på plats där de skulle kunna hjälpa många. Är det en politik som du anser stämmer väl överens med din uppfattning om alla människors lika rätt och lika värde?

Du nämner också nationsgränser som ”några pennstreck på en karta”. Det är fantastiskt att du säger detta eftersom många människor genom tiderna har offrat sina liv för dessa ”pennstreck”. Men om de bara är pennstreck är det väl inte så farligt om ett land invaderar ett annat? Och då finns det ju heller inte så värst många flyktingskäl för den delen. Det är ju bara pennstreck som korsas. I mina ögon är nationsgränserna till för att skydda och värna. Något som internationalismen/globalismen håller på att tillintetgöra.

I texten från Socialdemokraternas partiprogram som du citerar som viktigt för ditt ställningstagande står det att man vill ha ett samhälle utan etniska klyftor och könssegregation. Låt mig då påminna att Sverige inte hade några etniska klyftor förrän Socialdemokraterna såg till att börja föra en interkontinental massinvandring till vårt land. Och vad gäller könssegregation håller ni på att införa det också. Den muslimska delen av befolkningen växer, kvinnorna är avskärmade från mycket i samhället och krav ställs på könssegregerade badhus, könssegregerade gymnastiklektioner osv osv. Ni tycks ideligen säga en sak och göra en annan. Det är otroligt att så många haft så mycket överseende med er under en så lång tid. Jag har det inte.

Mvh,
Weine Berg
www.rakryggad.nu

10 kommentarer:

SparkMan sa...

Det helt klart bästa svaret hittills enligt mig. Perfekt beskrivet hur riksdagspartiernas dubbelmoral fungerar med "alla människors lika värde".

Tyvärr kan vi inte förvänta oss något vettigt svar utan ett försök att slingra sig undan (om det blir något svar över huvud taget)!

Emil sa...

Det är mycket enkelt att se vad riksdagspartiernas syfte är -> att förstöra Sverige, utrota svenskarna med vansinnesinvandring samt införa sharialagar, kanske är det så att dessa svenskfientliga utopister inte förstår detta själva då de är så besatta av den politiska korrektheten att deras sinne satts ur spel.

Anonym sa...

Tycker du gör ett bra jobb Weine! Vill peka på ett exempel till där media styr vad vi "ska" tycka. Vårt sk miljöhot. Som är en ren bluff. De främsta miljöforskarna i FN har hoppat av då de anser att det är ett överdriv utan dess like. Al Gore var på besök i Växjö häromveckan. Han hotade med att ställa in presskonferensen om journalister skulle ställa frågor. Ingen vågar ifrågasätta denna bluff. Alla ska tycka som alla gör. Media styr och säljer med sina "krigsrubriker". Hoppas att bluffen snart synas!

Lennart

Bosse i Uppsala sa...

Hej Weine!

Nu kan jag inte hålla mig längre, utan måste få säga dig det jag tänkt ofta när jag läser din blogg; du är helt fantastisk på att klä av dessa verklighetsfrånvända politiker-broilers argumentation och påvisa all dess brister. Din vuxna, sakliga, faktabaserade och verklighetsgrundade retorik, med många intressanta och relevanta frågor som väldigt många vill se svaren på, får många av de folkvalda(?) att framstå som fem-åringar ("Du e dum!").

En liten eloge ska de som svarar dock ha, men de har kanske redan nu insett att deras "privilegier" med stor sannolikhet kommer att fråntas dem efter valet 2010, och passar därför på att yppa en del korrekta politiscismer...

Anonym sa...

Det spelar ingen roll vad hon än svarar, din text är fullkomlig, tror faktiskt att det är bland det mest slagkraftiga jag läst här under min tid som bloggläsare! Dessvärre biter inte hård fakta på denna "69" rörelse och det blir lite av spel mot ett mål.//trucker

Spitfire sa...

Weine, då jag läser "svaren" från dessa riksdagsledamöter som dristat sig till att svara, blir man riktigt mörkrädd. Samtidigt som det bekräftar vad jag mycket länge förstått: noll koll!

Dessa människor förefaller vara fullständigt befriade från allt rörande både vett, förnuft och intelligens... De s k svaren är fullständigt sanslösa och saknar totalt relevans. Och sådana herrar och damer skall sitta med en månadslön på över 50 000 spänn!

Är det konstigt att det ser ut i vårt land som det gör? Nej, absolut inte! Detta är en absolut följdriktig konsekvens.Ibland blir man förvånad att, situationen inte är ännu värre!

Weine, du gör ett fenomenalt jobb!

Genom din magnifika journalistik, får du dessa "folkvalda" män och kvinnor att blotta sin totala frånvaro av självständigt tänkande och intellekt.
Javisst, man blir förstås fullständigt nollställda; de frågor som du ställer finns förstås inte med i deras förtryckta formulär med standardsvar för frågor, som förväntas ställas av svensk PK-massmedia.
Därför blir svaren på Weine Bergs frågor, från dessa herrar och damer, alldeles uppåt väggarna!

I stället för att vara riksdagsledamöter i Sverige, framstår man som en flock pinsamt utslagna nollor!
Samtidigt mycket bättre skickade att representera de länder, varifrån den omhuldade mångkulturen importeras ifrån... Fast man har väl tagit intryck!

Anonym sa...

Allt är planerat av eliten. Först skapar de en situation i Europa tills det brister pga våldet som breder ut sig, då kan de med folkets välvilja förse oss alla med rfid chips i nacken och kontrollera oss totalt.

Eoppoyz sa...

Är det "1984" samhälle som riksdagspartierna vill ha?

Marcus sa...

Du är en stjärna och stor inspiration Weine. Mycket bra brev förmodligen bland det bästa du skrivit och det är det här du gör allra bäst genom att skriva välformulerade brev som politikerna står svarslösa inför. Krya på dig och du ska veta att vi är många som håller tummarna för dig.

peter sa...

Koppla upp en gallup i kolumnen brevid, med undran: Skulle Weine gora ett mycket battre jobb i riksdagen an de nuvarnade riksdagspersonerna?

Weine till riksdagen.