25 maj, 2008

Svar till Lennart Pettersson (c)

Hejsan Lennart,

Tack för ditt svar. Och visst har du rätt, det var banala exempel du kom med. Detta är inget man kan bygga realpolitik på. Att bedriva interkontinental massinvandring för att få exotisk mat är som att elda upp ett hus för att grilla korv. Visst får man grillad korv, men till vilket pris?

Och detta är så kännetecknande för er som har inflytande över vad som händer i samhället. Ni tycker det är charmigt med bläckfisk och en frisör från Ghana, men ni bosätter er i helsvenska områden. Ni isolerar er från den verkliga mångkulturen och de många problem den skapar för många människor varje dag. Precis som du skriver presenterar du den verklighet du lever i och den omgivning du möter i ditt dagliga liv. Jag kanske har fel angående just dig, du kanske bor i ett invandrartätt område där du ofta kan smaka på bläckfisk?

Jag tycker också du gör det enkelt för dig när du blandar ihop den traditionella invandringen med dagens vansinnespolitik. Med traditionell invandring kommer människor från närstående länder i ringa omfattning vilket gav ett utbyte åt båda hållen. Dagens massinvandring ger inget ömsesidigt utbyte utan består av politikers och medieföretags krav på svenskarna att de ska anpassa sig, och krav från immigranterna att få leva som de alltid har gjort.

Det är grovt missvisande att jämställa en interkontinental massinvandring på 100 000 människor per år från vitt spridda länder, och den vallonska invandringen på 1600-talet. Jag betvivlar verkligen att du har något som helst vallonskt blod i dig för ytterst få svenskar har det. Vallonerna kom hit i antal färre än 5000 personer. De skrev kontrakt på 1 eller 3 år, tog med sig sina familjer hit och höll sig i stor grad till sina egna. När kontraktstiden var över återvände de allra flesta hem.

Jag förvånas också över att du kallar de som kommer till Sverige för flyktingar. Om du tittar på Migrationsverkets statistik över utdelade uppehållstillstånd är bara en ytterst liten del flyktingar. Resten är anhöriginvandrare och liknande. Det Nya Sverige hjälper få flyktingar.

Du nämner också att de som kommer hit är välutbildade. Om det nu vore sant, är det nåt att skryta över? De flesta länder som de kommer ifrån är i större behov av utbildade människor än vad Sverige är. Så var finns solidariteten i denna modell?

Med ditt tal om människosyn förstår jag att du vill framställa mig som en mörkerman av något slag. Men då har du inte läst mitt brev ordentligt. Jag hjälper hellre svältande barn än apatiska barn. Jag hjälper hellre många flyktingar på plats än få flyktingar i Sverige. Jag motverkar hellre etniska klyftor än bygger upp dem. Så vad i din människosyn är långt ifrån min?

Hur ställer du dig i immigranternas möte med oss svenskar? Vem ska anpassa sig? Vill du förbjuda delar av utländsk kultur såsom religiös omskärelse, hedersmord, tvångsgifte, kat, slöja med hänvisning till att detta - enligt vår kultur - är förtryck. Hur kan detta i så fall göras samtidigt som man ändå kallar det mångkultur? Och om invandrarna ska bevara sin kultur, hur ska ni då lyckas producera alla offentliga texter, anvisningar, lagar, instruktioner och liknande på de över 150 språk som nu finns representerade i Sverige?

Du skriver också att det är skillnad i hur du och jag vill bygga framtidens samhälle. Skillnaden ligger i att ditt samhälle redan är byggt. Det som framtiden har i sitt sköte för ditt samhälle är sönderfall och kaos. Och det har redan börjat.

Till sist avslutar du med ett mycket talande stycke i ditt brev. Du skriver ”Är inte den stora massan av människor mogna för dessa, relativt sett, snabba förändringar?” Du inser nog inte det, men med detta visar du hur odemokratiskt dagens samhälle är uppbyggt. I de allra flesta opinionsundersökningar visar mellan 60 % och 70 % av folket att de inte vill ha dagens massinvandring. Ändå fortsätter den hejdlöst. Folk känner inte igen sig, folk föraktar politikerna, dagens politik splittrar människor. När ska ni fatta detta? Er politik har ingen förankring hos gemene man. Det är dags för er att kliva ner från era höga hästar. En bra början är att faktiskt svara på mitt öppna brev.

Med hopp om dialog.

Mvh,
Weine Berg

23 kommentarer:

Anonym sa...

"Jag kanske har fel angående just dig, du kanske bor i ett invandrartätt område där du ofta kan smaka på bläckfisk?"

Lennart Pettersson bor i ett fint villaområde i Svalöv, rätt nära men ändå på betryggande avstånd från det mångkulturella paradiset Landskrona.

Men tro för den sakens skull inte att Lennart inte alls möter mångkulturen eller ens missar dess otrevligare sidor i sin vardag. Bara ett stenkast bort ligger nämligen Svalövs enda pizzeria.
Tänk vad trist Svalöv och Lennarts liv varit om vi inte importerat italiensk skräpmat genom hundratusentals invandrare från Balkan och Mellanöstern!

SparkMan sa...

Fullkomligt ryser när jag läser ditt svar!

Allting är så j-la rätt och enligt mina egna personliga åsikter så humana och sunda som det bara går.

Det är faktiskt värt att göra fet text av stycket där du tar upp den välutbildade invandringen och stycket därefter med att du hellre hjälper svältande barn är apatiska och hellre många flyktingar på plats än få i Sverige.

Dessa är områden som ingen politiskt korrekt politiker i något land kan bemöta med medmänskligt svar. Det finns helt enkelt inte något medmänskligt bemötande i dessa påståenden. Allt emot är emot alla människors lika värden!

Anonym sa...

Ska bli trevligt att läsa hans svar.

Heinrich sa...

Enormt bra skrivet Weine.
Stå på dig.
Tack.

Fredrik sa...

Hej Weine,
Mycket välformulerat svar du gav Lennart!

Hälsningar,
Fredrik

fe-870 sa...

Tjenare Weine, jag måste bara säga att jag verkligen uppskattar att läsa bloggen :) Särskilt nu på senare tid när du har tagit upp detta med riksdagsledamötena, sitter ofta med ett leende på läpparna när jag läser dina mail. delar friskt med mig av länkarna till dina inlägg och njuter av dem i samband med vänner och bekanta !

Fortsätt skriva, det är ett rent nöje att följa bloggen !

johan lager sa...

Den stora massan betalar Herr Lennarts lön,
kanske ska man lyssna på och respektera sin "arbetsgivare"

Christofer i Gbg sa...

Mycket bra skrivet Weine.

/mvh

Fredrik Vilborg sa...

Ovanligt vasst Weine. Jag tycker mig känna igen detta, har du månne fått ny inspiration efter diagnosen och att allt kommer må bra med det? Jag fick själv en liknande grej för sex år sen men tvingades i stunden av uppvaknande leva i misär i ett par år till och vet inte vad som blev av det hela. Det får framtiden utvisa.

Mvh Fredrik.

Anonym sa...

Underbart skrivet Weine, bilda ett parti och du kommer att få många anhängare!
/HenrikP.

Spitfire sa...

Weine, här har du en som (Berg)säkert kommer att rösta på dig!

Du är "second to none..."

Weine Berg sa...

Tack alla för de värmande orden. Sånt inspirerar mig!

Fredrik Vilborg: Nej, det kan jag inte påstå. Gnistan är densamme men ibland orkar jag inte rent fysiskt att skriva. Har gått ner mycket i vikt och väntar otåligt på besked om röntgen och operation.

Parti? Nej, alla illusioner om partipolitik som lösning på dagens samhällsproblem försvann när min tid i SD var över.

Skånepåg sa...

>Weine

OM det blir något svar på ditt mail, så kommer det med stor säkerhet att bli "varmgång" i floskelgeneratorn!

Anonym sa...

Hej! Har inte hängt med så bra, men varför är din tid i SD över? Vad hände?
Leif

Sessan sa...

Visdomsord från Pia Kjærsgaards i dagens veckobrev.

Hverdagen minder os til stadighed om, hvilket fantastisk land og samfund vi har bygget op, og som det er værd at kere sig om.

Jeg holder af hverdagen, for uden den var der ingen anledning til fest. Jeg er glad for, at jeg i mit privilegerede arbejde hver dag kan bidrage til, at vi i Danmark kan beholde den hverdag, vi kender og holder af.

Tokarev sa...

Starkt kommunicerat av Weine Berg! Mycket gott initiativ att sätta politikerna på pottan ordentligt! Jag skrattade så ett par revben lossnade när jag läste om de där eviga kulinariska argumenten för massinvandring, men garvade mig tammefan HARMYNT åt din liknelse med att elda ner kåken för att grilla korv! Bra!

Anonym sa...

Enormt bra skrivet wiene ! Veldigt läsvärt och bra.
Lennart Pettersson har även han gjort bra som svarat å gett sin åsikt till det hela. Det skapar en dialog så även om han och jag tycker olika är jag glad och imponerad av att han är med i debatten. Vilket dom flesta andra politiker undviker.
Var är klistermärkena wiene?
// Foffe

Greger Rutgerson sa...

Ja Weine,

Du har imponerat förut, men ditt svar till Lennart Pettersson tar hem priset!

Värt att spara och hänvisa till.

Har svårt att avhålla mig från att citera din mening:

"Att bedriva interkontinental massinvandring för att få exotisk mat är som att elda upp ett hus för att grilla korv".

Snacka om att sätta pricken på i:et!

Ha det gott, och fortsätt i samma stil.

Bästa hälsningar Greger

Fredrik Vilborg sa...

Weine: Ovanligt vasst var det i alla fall. ;)

Anonym sa...

Bra skrivet, håller med dig till 110%. Önskar centerpartisten fick uppleva mångkulturen här i västerort både dagtid, kväll och natt i några
månader. Förmodligen går han hem tidigt medans det är ljust, efter att han inmundigat sitt multi-käk på den lokala krogen, annars är risken stor att han blir rånad på hemvägen.

Varjager sa...

Jag höjer på hatten och hyllar dig Weine!

Weine Berg sa...

Leif: Jag lämnade partiet för att SD bytte åsikter, medan jag inte gjorde det. Det fanns även personliga skäl till varför jag lämnade.

Foffe: De är tryckta och färdiga, men pga av min diagnos har jag inte kunnat göra så mycket mer. Snart kan jag nog lösa detta dock.

Tack, alla, för ert stöd.

Jean Moulin sa...

Weine Berg skall ha tack för den konsumentupplysning han bedriver genom sina mejl till våra riksdagsledamöter.

Jag har exempelvis ingen aning om vad de heter, om man bortser från partiernas ledargarnityr.

Det är det som är nackdelen med partival i stället för personval. Politikerna kan gömma sig i riksdagens anonymitet.

Men inte undan Weine Berg, som flera gånger publicerat sin emejldialog med dessa normalt sett ansiktslösa folkvalda.

Här ett ganska roligt citat ur hans korrespondens:

” Att bedriva interkontinental massinvandring för att få exotisk mat är som att elda upp ett hus för att grilla korv. Visst får man grillad korv, men till vilket pris?”