27 maj, 2008

Svar till Jan Lindholm (mp)

Hejsan Jan,

Till att börja med vill jag tacka dig då du faktiskt bemödat dig med att skriva ett svar på mitt öppna brev. En överväldigande majoritet av dina riksdagskollegor står mållösa inför mina frågor, vilket inte ger mig starkt hopp om vårt land.

Jag har inte förespråkat att stänga gränserna, även om det tidvis kan vara nödvändigt. Däremot förespråkar jag traditionell invandring istället för dagens interkontinentala massinvandring. En liten invandring från närstående länder har mycket bättre förutsättningar att gynna båda parter än dagens enorma invandring från hela världen. Internationalismen har nått vägs ände. Att vara petig i sitt val av vilka länder vi ska ha utbyte med är vare sig inlåsning eller utestängning. Bara för att du inte släpper in vem som helst i ditt hem betyder inte det att du inte vill ha med omvärlden att göra.

För övrigt är de som idag utestänger andra kulturer snarare journalister och politiker. De pratar varmt om mångkultur men bosätter sig i områden som Östermalm, Lidingö, Danderyd, Kungsholmen, Torslanda och allt vad det heter. Det är därför det klingar så falskt när du skriver att ”vi skall sträva efter en värld där alla människor har rätt och möjlighet att bosätta sig där de vill”. Jag frågade inte efter vad din vision var, jag frågade efter varför ni politiker pratar så varmt om andra kulturer och ”mångkultur” när ni själva bosätter er där detta inte finns? Detta är dubbelmoral och hyckleri utan dess like. Om era kompanjoner inom massmedia inte undvikit att ställa dessa frågor till er hade få av er suttit i riksdagen idag.

Att du även skriver ”är man inte rädd för nyheter så berika andra kulturer alltid” visar på hur lite kontakt du har med de främmande inslagen i dagens Sverige. Ser du inga problem med Det Nya Sverige? Då är det absolut dags att du söker bostad i ett berikat område.

I ditt svar hittar jag inte ett ställningstagande till om huruvida immigranterna ska anpassa sig till oss svenskar, eller om vi svenskar ska anpassa oss till dem. Vill du förbjuda hedersmord, tvångsgifte, kat och slöja? Det är en del av deras kultur. En del som enligt vår kultur är fel och omoraliskt. Om du vill förbjuda detta är du inte för mångkultur eftersom de nya kulturerna ska pressas in i vår kulturbaserade syn på rätt och fel. Men vill du istället att de ska behålla sin kultur blir det istället svårt att till exempel översätta alla skolböcker till de över 150 språk som nu finns representerade i Sverige.

Till sist säger du att ”fred långsiktigt aldrig kan nås genom utestängnig eller inlåsning”. Tycker du att vi lever i ett fredligare samhälle nu än för trettio år sedan?

Med hopp om dialog.

Mvh,
Weine Berg
www.rakryggad.nu

17 kommentarer:

kompis_en sa...

Weine for president!

Spitfire sa...

Ditt svar får sannolikt denne miljöpartist att sätta maskrosen i halsen.
Samtidigt som han säkert önskar att han aldrig svarade på ditt brev!

Skånepåg sa...

> Spitfire

Man är ju itutad att alla som stöder Sd eller är kritiska till den "multikulturella välsignelsen" är outbildade arbetare. Genom detta påstående har massmedia under de senaste åren förnedrat både hederliga arbetare och akademiker som gemensamt försöker att rädda sitt fosterland.

När man nu får svar på en nivå som man inte i sin vildaste fantasi hade förväntat sig, blir det säkert som du säger. Maskrosen hamnar i halsen och man får kanske t.o.m. tillgripa en Heimlich manöver för att det inte skall gå riktigt illa!

Suveränt Weine!

Robert sa...

:)

Det är länge sedan jag fann en sådan glöd i det skrivna ordet.
Fortsätt för Sveriges skull och som "kompis_en sa" Weine for president :) :) :)

Anonym sa...

Jag skulle inte vilja vara politiker
och kunna lämna ett bra svar på dessa frågor..ojoj

varför alla bosätter sig i fina kommuner skulle jag verkligen vilja veta...

Varför lyckas tex Finland att nästintintill hålla stängda gränser skulle jag också vilja veta.

Weine du skriver så otroligt bra..
Keep it up...

peter a. sa...

Skanepag, jag haller med om din kloka observation.

Kompis_en, jag foredrar Spitfire som statsminister och Weine med sina mer moderata syn som vice statsminister. Weine ar ungefar en Centerpartist och vi behover en "man of action' for att kunna radda Sverige. Weine du borde inga i en regering, men som ledare behovs inte en centrist som du men en person som snabbt kan radda sverige utan att forhandla bort ideer. Jag hoppas att du inte tror att jag tycker du ar ute och cyklar. Du har de basta ideerna man kan ha, men vi behover mer radikala ideer om vi ska kunna radda landet SNABBT.

Jag vill veta mer om Spitfire.

Keep up your great work Weine.

Anonym sa...

Från Kurtan,

När, om någonsin, skall dessa etablerade s.k "politiker" förstå att de inte har fått mandat av det svenska folket för att bygga om Sverige till ett utopiskt mångkultursamhälle.

Detta multikult samhälle är inte ett paradis som de vill försöka övertyga folk, utan ett rent helvete vilket kommer att leda till inbördeskrig inte bara i Sverige utan hela västvärlden om vi inte ser till att vettiga människor sitter som våra representanter i maktställning.

Politiker har som uppgift att värna om Sverige och det svenska folkets väl medelst vettiga fördelningar av skatteresurser....

Dags att kasta dessa etablerade politiska partier där de hör hemma nämligen på soptippen...

MVH

Greger Rutgerson sa...

Kan bara starkt instämma med övriga kommentatorer!
Helt enkelt lysande. Weine framför så högst relevanta och sakliga frågor, det är så genomsunt och objektivt.

systemfel sa...

Stämmer in i hyllningskören.

Suveränt Weine!

Anonym sa...

Klockrent Weine!

Niclas Carlsen sa...

Mycket bra skrivet Weine! Fortsätt pressa landsförrädarna;)

Förresten vill jag säga att jag ägnar dig en tanke nu med tanke på cancern. Jag är övertygad att Gud vakar över dig, så oroa dig inte. Bara fortsätt vara stark.

Varjager sa...

Strålande som alltid!

Homer sa...

Keep up the good work

Skånepåg sa...

Nu blir det till att leta fram en gammal burk Stesolid.

"TT inrikes i dag 14:59

Det ska inte gå att säga nej till att ta emot flyktingar, föreslår en kommande utredning. En pliktlag ska tvinga trilskande kommuner att hjälpa till./TT

Det ska inte gå att säga nej till att ta emot flyktingar, föreslår en kommande utredning. En pliktlag ska tvinga trilskande kommuner att hjälpa till.

Omkring 25 kommuner i Sverige vägrar ta emot flyktingar, men nu kan det bli slut på det. Nästa vecka presenteras en statlig utredning som föreslår att alla kommuner ska tvingas ta emot flyktingar, det skriver Dagens Samhälle.

Förra året tog länsstyrelserna över ansvaret för att sköta flyktingmottagandet. De har fört en dialog med kommunerna om hur många flyktingar varje kommun ska ta emot. Men om en kommun säger nej - då är det stopp.

Många kommuner skyller på bostadsbrist när de säger nej. Men det bör inte kunna vara ett argument för att befrias från ansvaret, anser Werenfels-Röttorp.
Utredningen lämnas över till integrationsminister Nyamko Sabuni på måndag."

Anonym sa...

Kan bara stämma in i hyllningskörerna Weine, thumbs up för allt det du skrivit till riksdagsrepresentanterna.

Men just det här svaret, till Jan Lindholm, är det en sak jag skulle vilja ifrågasätta med ditt svar;

JL skriver "Inom en snar framtid kommer klimatförändringen att tvinga väldigt många människor att lämna de ställen de bebor idag" - jag skulle gärna vilja veta hur du ställer dig till detta påstående?

Mvh Melker

Daniel sa...

Hej Weine!

Väldigt bra skrivet!


MvH Daniel

Anonym sa...

Det här är ju sjukt bra!
Jag är nu på den här sidan, men tänker sprida den till andra.

Kan man köpa de där klisteretiketterna någonstans? Jag vill hjälpa till!