01 augusti, 2008

Dialog med kritiker

I en kommentar till artikeln ”Pedofil fick straffrabatt” skrev signaturen Stolt svensk ett långt inlägg. Ett inlägg som jag nu lägger upp, tillsammans med mina svar, som ett separat inlägg.

Måste ställa några frågor till dig och dom andra som kommenterar här, och om du nu är så "rakryggad som du säger så kan du släppa fram denna kommentar.

1. Varför sitter du och fiskar du fram "utlänska" kriminela hela dagen lång och försöker dom att se värre ut om var dom är, har du liksom inget jobb själv?

2. Det pågår humanitära katastrofer i värden idag men ni kan inte tänka er att dela en litten gnutta av ert välstånd för att hjälpa dom, skulle ni inte vilja bli hjälpta själva i den situationen?

3. Om ni vil skapa värdens tråkigaste land utan invandrare och sitta och måla dalahästar hela dan så vist, men varför tvinga mig?

4. Vad är ni så rädda för egentligen? Att dom ska ta era tjejer? Laga bättre mat? Vad?

5. Fattar inte ni att invandring leder till högre tillväxt, något som är ganska bra enligt tja alla som kan något som helst om ekonomi? Och snacka inte om lönedumpnig för det är skitsnack, varför vill facket, vänsterpartierna och andra ha hög invandring tror du?

Problemen vi ser idag beror inte på invandrare utan på såna som er släpp bara fram dom så får dom jobb, saknas det bostäder BYGG MER FÖR SKUTTON. Hur hadde Sverige sätt ut idag utan invanrare enligt er? Inte så jättebra om ni frågar mig.Så kan du och ni andra som kommenterar här svara på detta om ni nu är så "rakryggade" tack!


1. Nej, det stämmer. Jag har inget jobb, utan är sjukskriven. Under sommaren blev jag diagnosticerad med cancer. Jag är opererad för detta och kommer under hösten att få cellgifter.

Exponerandet av utländska kriminella går hand i hand med medieföretagens skyddande av dessa. Häng ut dem alla!

2. Att hjälpa de som behöver hjälp har jag flera gånger skrivit om. I mitt brev till riksdagen skrev jag: `Om ert motiv handlar om solidaritet så vet ni ju mycket väl att hjälp på plats är betydligt effektivare än invandring både vad gäller kostnaden och antalet hjälpta. Det sunda förnuftet säger att en svensk hundring, omsatt i mat och kläder, effektivare hjälper Daouda i Afrika, än som kontanter i fickan på Ahmed i Rosengård. Att hjälpa från svält enligt det gamla kinesiska ordstävet Ge mig en fisk så har jag mat för dagen - lär mig fiska så har jag mat för livet är överlägset effektivast. Så varför hjälper ni hellre apatiska barn, än svältande barn? Hur förankrar ni detta i tron på alla människors lika värde? Flyktingskap tycks i politikerkretsar ha blivit så trivialiserat att vad som helst räknas som skyddsbehov och den enda lösningen är att de integreras i Sverige. Jag häpnar vid dessa resonemang.´

3. Hela journalistkåren och politikerklassen gör som du - banaliserar och förminskar det svenska. Varför duger inte det svenska åt dig? Skulle Sverige bli tråkigare utan invandrare? Jag kan garantera dig att många människor skulle börja le igen om de kunde känna en trygghet och samhörighet i vardagen igen. En annan garanti jag kan ge dig är att i mitt Sverige kommer ingen att stoppa dig vid gränsen när du reser bort. Du är fri att resa var du vill. Det är så det ska vara – vill man möta andra kulturer reser man, få vill bli påtvingade andra kulturer i sina egna kvarter. Bättre att få välja och resa till just den kultur man är nyfiken på.

4. Jag kan inte tala för alla andra, men för egen del är jag rädd för att den globala mångfalden ska försvinna, att kulturer och folk utrotas när alla gränser upphör. Mest rädd är jag för att vi svenskar ska tas ifrån vårt land genom massinvandringen vi aldrig fått tycka till om, att vi hamnar i minoritet för att vi är för fega för att säga ifrån och att vi slutligen upphör existera som folk.

5. Naturligtvis växer en ekonomi ju fler människor som omfattas av den, liksom en soppskål blir överfull om man fortsätter hälla. En större ekonomi är inte nödvändigtvis bättre än en liten ekonomi. Det som avgör är hur många som går på bidrag och är arbetslösa kontra de som arbetar och betalar skatt. Tycker du att Det Nya Sverige har lyckats med detta?

För egen del är ekonomin inte avgörande för mina värderingar. Jag anser att folkets identitet och själva existens är viktigare än hur mycket pengar det finns.

Lönedumpning är inte skitsnack, det är en realitet. Eller menar du att arbetsgivarna gladeligen betalar höga löner fast det finns 100 sökande på varje tjänst som efterfrågar en lägre lön?

Vänsterpartierna förespråkar hög invandring eftersom de ännu inte insett att internationalism inte funkar. De flesta av de högljudda vänstermänniskorna är dessutom sådana som bosätter sig i helsvenska områden men förespråkar blandade områden. Och facket? Ja, det var ju rätt länge sedan de försvarade sina medlemmars intressen. Numera försvarar de bara sina egna platser vid köttgrytorna.

Och nej, det är inte vi rakryggades fel att massinvandring inte fungerar, utan alla dess påhejare och upphovsmän. Sverige vore en tryggare och mer harmonisk plats utan de senaste decenniernas huvudlösa immigrationspolitik. Tyck vad du vill – det gör jag.

15 kommentarer:

Anonym sa...

Hur "stolt svensk" tänkte när han valde sin signatur vet jag inte. Men han misshandlar det svenska språket så man nästan börjar gråta.

Fredrik sa...

Riktigt bra skrivet Weine! Riktigt bra! Håller tummarna för din hälsa!

Anonym sa...

"Vänsterpartierna förespråkar hög invandring eftersom de ännu inte insett att internationalism inte funkar"-detta är fel. De förespråkar hög invandring av det enkla skälet att de är chanslösa i valen utan invandrarrösterna. Ibland är verkligeheten verkligt enkel, i detta fall simpel maktpolitik. Att även "borgarna" numerar sysslar med invadrarfjäsk visar att även de insett blattarnas röster avgör valen. OBS, i sista valet var det "bara" runt 70% av blattarna som röstade vänster istället för 95% som tidigare. Det räckte för "borglig" seger.

Weine Berg sa...

Anonym1: Håller helt med dig.
Fredrik: Stort tack för det!
Anonym2: Skälen för hög invandring är nog flera, däribland valboskapet som du angav. Men dock, de förblir obotliga internationalistiska romantiker som skyller politikens misslyckande på allt annat än sig själva.

Fredrik Vilborg sa...

Jag vill väl egentligen bara tillägga en sak, ta Mona Sahlin som exempel med sitt ö(o)kända citat från tidningen Euroturk från 2002. Hon må mycket väl sakna kultur, hon är faktiskt väldigt tråkig, det är därför hon är sosse/riksdagspartist. Bara för det behöver hon inte tvinga på folk en massinvandring mycket få vill ha och som är omotiverad ur humanitär och samhällsnyttig synvinkel. Samma sak med "Stolt svensk" här, en något wannabe signatur kan tyckas. Nu fick du dock svar på tal av Weine.

feminix sa...

Weine, att du skriver otroligt bra det visste jag, men detta var helt enkelt det bästa jag läst. Får jag sprida detta om jag bara hänvisar till dig?

Weine Berg sa...

Feminix: Tack för de varma orden! Självklart får du sprida detta. Ju större spridning, desto bättre.

Anonym sa...

Du skriver grymt! Jag ler när jag läser dina rader.. Kämpa på! Sd-Stoffe

Stolt svensk sa...

Medias skyddande? Har du sett eftelyst?

Hjälp på plats? Om bomberna inte hade vält omkring vilt så visst, men när dom nu gör det så är våra pengar värdelösa där.

På vilket sätt är ditt kvarter påtvingat andra kulturer? Imitt sverige stopar ingen dig vid gränsen häller, men imitt Sverige kan man få utlänsk mat, musik, design etc i sin egen stad också. Något jag inte kan få i ditt Sverige, och imitt tvingar ingen dig att gå in i en icke svensk restaurang.

Ja det kvittar ifall 100 pers söker samma jobb då det i Sverige finns kollektivavtal, minimumlöner etc.

Hoppas du blir frisk och jag tror du blir det då sverige har mycket bra sjukvård något jag unnar alla människor. Det som stör mig är att det finns ju år 2008 i Sverige medicinsk hjälp att få men som alla inte kan ta del av för att ni inte vill släppa in dom som har samma svårigheter som du men oturen att vara född i ett annat land.

Tänk om Sverige inte hade haft någon cancervård men dom i tex Pakistan haft vård i överflöd. Hade inte du då viljat komma dit, om din son/dotter varit dödssjuk och behöver vård i ett annat land men landet hade totalvägrat släppa in dom precis som du vill göra med andra. Svara mig det hur hade du kännt om det var din dotter, svara mig det?

MVH Riktigt stolt svensk.

eklanda sa...

vi svenskar kan ställa upp med enkelbiljetter till er som inte vill leva som svenskar, när det är gjort kan vi fira med griskött och
porsbrännvin, sedan spottar vi på koranen och bränner upp denna satans vidriga vidskepelse.

Melker sa...

Riktigt stolt svensk: vill Weine totalvägra ivandringen? Vart står det på bloggen? Eller hör det till etiketten du klistrat på honom? För det är väl så enkelt som du gör det? Svart eller vitt, älska eller hata.
Hur länge har "riktigt riktigt stolt svensk" varit svensk förresten?

Anonym sa...

Stolt Svensk:

Om vi hade fått en bättre ekonomi med hjälp av den massinvandring som Sverige har haft under ca 30 år så skulle vi vara världens rikaste land, men nu är det inte så. Sverige var det tredje rikaste landet i världen på 70-talet och detta var innan massinvandringen började och nu är vi inte ens det tionde rikaste landet i världen, hur ska du förklara det?

Vänstern förespråkar massinvandring bara för att skapa ghetton och dylikt för att kunna göra alla som bor i ghettona ska bli så missnöjda så att vänstern kan få sin revolution.

Högern gör det för att få billigare arbetskraft det vill säga lönedumpning.

Vill jag uppleva andra kulturer så åker jag till ett annat land. Jag vill inte ha en mångkultur och jag är glad som har klarat mig undan relativt bra. Om du förespråkar mångkultur så ska du ta dig en titt på Afrika söder om Sahara. Det enda land som har kunnat fungera relativt bra var Sydafrika, men nu när apartheid är borta så tar mångkulturen över och detta har förstört landet. Se också på Rhodesia eller Zimbabwe som det heter nu. När det var vita som styrde det landet så var landet ett av det rikaste landet i Afrika, nu är det ett av de fattigaste länderna i Afrika. Titta även på övriga Afrika så ser du att en mångkultur inte kan fungera, titta på Rwanda som exempel, där var det många som dog pga mångkulturen.

Nu lär du nämna USA som en mångkultur som fungerar men i själva verket så var det engelsmän, skottar och irländare som byggde upp landet och nu när minoriteterna blir allt fler så märkts det på USA:s ekonomi, eftersom att USA är på nedgång och gissa vilket land som är på uppgång? Jo, nämligen Kina som har en relativt homogen befolkning med sina 90 % hankineser som är deras etnicitet, inte för att alla skulle bestå av män, men du fattar nog vinken. Japan är också ett land med en homogen befolkning som det har gått bra för.

Jag hoppas att du orkar läsa allt jag har skrivit och du, sluta misshandla det svenska språket och lär dig skriva rent grammatisk svenska.

Anonym sa...

Det finns inget land som haft en ökad ekonomisk tillväxt tack vare en i huvudsak arab- och negerbefolkning. De länder dessa människor kommer ifrån är körda i botten på olika sätt. Det i sin tur beror på människorna där och deras kultur. Det blir inte bättre för att Sverige får ta hand om skiten. Sanningen är istället att sjukan som finns hos dessa individer och kulturer sprider sig även hit och hotar att ödelägga även vårat samhälle. Vem skall sedan försörja alla fattiga stackare i U-länderna ?

Sessan sa...

Till den som kallar sig Stolt Svensk.

Försök att åtminstone tänka efter lite vad det är du skriver. Jag är själv medicinare och lever i en verklighet som du inte har den minsta aning om.

"Tänk om Sverige inte hade haft någon cancervård men dom i tex Pakistan haft vård i överflöd. Hade inte du då viljat komma dit, om din son/dotter varit dödssjuk och behöver vård i ett annat land men landet hade totalvägrat släppa in dom precis som du vill göra med andra. Svara mig det hur hade du kännt om det var din dotter, svara mig det?"

- Du anser alltså att i Sverige finns oanade resurser till sjukvård av folk från hela världen?
- Jag kan räkna upp ett stort antal områden inom sjukvården där man "skriker" efter resurser, men i stället möts av nedskärningar från Landstingsledningen eftersom ”kassakistan” inte räcker till.
- Du har tydligen ingen aning om att vissa svenska stora patientgrupper är bortprioriterade p.g.a. sjukvårdens resursbrist. Vi har t.ex. hundratusentals smärtpatienter där sjukvården inte längre har råd med speciella smärtenheter. Multisjukdomspatienter är en minst lika utsatt grupp och det finns flera andra. Självmordsfrekvensen är mycket hög inom dessa grupper, eftersom det således inte finns tillräckliga resurser för att man skall kunna ge dessa patienter ett värdigt liv.
- Varje Landsting har numera prioriteringslistor, där man lagt in parametrar vilka svenskar som är "värda" att behandla. Här är en från 2004 och ännu fler områden har tillkommit i dag http://www.aftonbladet.se/nyheter/article201204.ab

Dina olika inlägg här på bloggen har varit så verklighetsfrämmande, att det är pinsamt att läsa och jag är osäker på om du ens förstår innebörden av ovanstående. Håll dig därför i fortsättningen till bloggar som är på din egen nivå, så gör du både dig själv och oss andra en stor tjänst!

Sven Stolpe sa...

Stolt Svensk... Med risk att vara lite övertydlig så är invandrardelen i
Sverige "tärande" på resurserna. Redan gamla siffror angav invandrarnas andel i skattekollektivet till 55% av sin kostnad. Och det var innan den vettlösa Irkaiska invationen. Inte 17 har det blivit bättre av kamelfösare och getherdar. Efterfrågan på dessa är inte direkt översvallande. Kaffestolsvärmare är mera i deras kompetens.