01 augusti, 2008

Invandrare knivhögg homosexuella på Pride-festivalen

Under den s.k. Pridefestivalen överfölls två homosexuella män i Tantolunden på Södermalm natten till måndagen. De två knivskars och rånades. Enligt medieföretagen är det ”tre pojkar” i 16-17-årsåldern som anhållits för överfallet. Bakom denna färglösa beskrivning döljer sig i själva verket en afghan med svenskt medborgarskap, en turk med svenskt medborgarskap och en afghan utan svenskt medborgarskap (Stockholms tingsrätt, B 10568-08).

7 kommentarer:

Robsten sa...

Yes, men det viktiga var att de attackerade de två männen för att de var svenskar i första hand, inte för att de var homosexuella. När den ena gärningsmannen stack kniven i offret sade han "alla svenskar är bögar". Det är dessutom ett påstående som inte håller för en veteskaplig granskning.

Anonym sa...

http://www.svd.se/nyheter/inrikes/artikel_1516555.svd


Här kommer sanningen och inget annat!

Svensken ÄR dum, eller?

Weine Berg sa...

Robsten: Frågan är: blev bögarna kränkta för att de blev kallade svenskar, eller blev de svenskar i allmänhet kränkta för att de blev kallade bögar? Hursomhelst så är det ett solklart hatbrott - jag definierar, till skillnad från lagens män, nämligen svenskar som en folkgrupp. Men det uttalandet du nämnde känner jag inte till. Vart kan jag läsa det?

wodinaz sa...

PK Syntax Error. Det skall bli intressant att se vad böglobbyn kommer att göra nu, de verkar orimligt att de skulle finna sig i att bli eftersatta i tävlingen överhetens gulleminoritet.

Nu är ju iofs inte böglobbyn särskilt intresserade av homons rätt att inte bli misshandlade eller mördade på grund av deras avvikelse, utan snarare att framdriva queerteori, genusvetenskap och att hata européiska värderingar och européer i allmänhet. De kanske kan offra några av sina egna fotsoldater för det högre målet.

Likväl, det skall bli intressant att följa denna incident.

Anonym sa...

Bloggen Systemfel har en kommentar med några intressanta namn och länkar på de häktade...

Anonym sa...

Stockholms Tingsrätt, avdelning 2, mål B 10568-08.

Alem Mohammad, Norsborg
http://www.inkomstupplysning.se/s/911208-1998/1

Siyabent Sabahattin Gülen, Norsborg
http://www.inkomstupplysning.se/s/920207-2493/1

Zahed Rezai, Skärholmen
http://www.inkomstupplysning.se/s/920510-1414/1

dl sa...

DO var i radio härom morgonen. Hon sade ungefär att en liten del av hatbrotten begås av "nationalsocialister" och resten av "grannar, arbetskamrater och andra".

I mina öron låter det som om hon lägger skulden på "vanliga Svensson". Verkligheten är dock en annan.

Hur förklarar DO när gärningsmän ur en "diskriminerad grupp" (muslimer) attackerar en annan "diskriminerad grupp" (homosexuella)?

Vi skall inte heller glömma att vissa muslimer i Sverige hetsar mot den judiska minoriteten här i landet.

Sådant här talas det ju väldigt tyst om...