14 augusti, 2008

Lag mot åsikter?

Få bloggläsare har missat att ”Svenska FN-förbundet” föreslagit att vissa åsikter ska förbjudas. Detta gäller åsikter som stämplas som rasistiska. Rättare sagt, man vill förbjuda ”rasistiska organisationer”. Men är detta möjligt? Kan man förbjuda åsikter? Ska man förbjuda vissa människor att verka enligt sina åsikter när själva demokratins grundval är att låta åsikter brytas mot varandra i öppen debatt? Och vem ska bestämma vad som är rasism? Vem får tolkningsprivilegiet?

9 kommentarer:

Spitfire sa...

Gäsp... man blir bara så trött, så fruktansvärt trött. Att de helt enkelt orkar hålla på... det tycks inte ha gått upp för dessa PK-ordbajsare och åsiktspoliser att både DDR och Sovjetunionen upphörde för snart två decennier sedan!

Själv kommer jag att tycka och tänka och säga precis vad jag vill även i fortsättningen; precis som jag alltid har gjort.
Inte en djävel - inte ens Svenska FN-förbundet - skall komma och tala om för mig, vilka åsikter jag får eller inte får lov att ha!
I egenskap av en självständigt tänkande och intellektuell individ, formas och grundar sig mina åsikter och värderingar på vad jag ser, känner, luktar, hör och upplever. En åsikt är ett konglomerat av flera olika sinnebiler, som bearbetats av vårt intellekt.
Dessa idioter vill alltså att vi skall ägna oss åt självcensur...
Underförstått, vi skall inte längre få lita till våra sinnen. För då är man plötsligt rasistisk och därmed kriminell! Vi skall dresseras till att bedra oss själva, för att behaga de där innovativa fjantarna som klart påvisar grava mentala störningar tillsammans med intellektuella funktionsnedsättningar. Jo, jag tackar jag...

Rasism... det ordet kan man med fördel ta och stoppa upp i häcken... Då det är ett av de i särklass mest misshandlade orden i det svenska språket.
Ordet rasism är lika våldtaget i Sverige, som ordet demokrati på sin tid var i DDR och Sovjetunionen.
Båda de aktuella orden missbrukades så till den milda grad att, de förlorade sin trovärdighet och slutligen miste både sin innebörd och ursprungliga betydelse.
Till sist fanns det inte längre någon som lyssnade, och orden blev bara till oljud som vinden förde med sig...

Skånepåg sa...

Weine!

Helt off the record!

"Få bloggläsare har missat att ”Svenska FN-förbundet” föreslagit att vissa åsikter ska förbjudas."

Är det inte lite fel här i formuleringen?
Antingen att:
Få ersätts med Åtskilliga eller att
Missat ersätts med förstått.

Dragan Klaric sa...

Igår tidigt på morgonen skickade jag in en polisanmälan mot Svenska FN förbundet! Jag anser att Svenska FN förbundet med sin skrivelse kränker, förolämpar och kränker mina mänskliga rättigheter! Jag har också spridit en mall som jag vet att många också har inlämnat till polisen! Jag tycker att nog får vara nog, jag som troende Sverigedemokrat ska inte behöva acceptera anklagelser och falska påståenden om att jag som medlem skulle vara rasist med nazistisk bakgrund! Jag vet att det inkommit väldigt många anmälningar till polisen i Stockholm och anmälningarna rullar in på löpande band! Ju fler vi är som anmäler desto starkare blir vi och då kan inte polis samt åklagare negligera oss! För mer info om polisanmälan och om man själv vill anmäla och vill ha en färdigskriven mall kontakta mig på dragan@klaric.se.

Med vänliga hälsningar
Dragan Klaric
http://www.klaric.se/blogg/

wilson82 sa...

Svenska FN-förbundet är spekulanter på att ha tolkningsföreträde och vill bannlysa tex SD, läs mer här:

http://wilson82.wordpress.com/2008/08/14/svenska-fn-forbundet-vill-bannlysa-sd/

Varjager sa...

Inte är det vi som får tolkningsprivilegiet. Utan vi skulle spärras in med en gång.

Varjager

rim sa...

De första att förbjudas vore väl de muslimska förbunden med sitt klart uttalade judehat.Eller?

Weine Berg sa...

Skånepåg: nja, det är väl en ganska väl cirkulerad nyhet på systemkritiska bloggar vad jag sett. Eller?

Dragan: Bra initiativ!

Rim: Apropå det. Har du tänkt på hur Expo påstår sig granska antisemitiska strömningar i samhället samtidigt som de gång på gång missar att granska islamistiska sammanslutningar? Vilka pajasar de är...

Anonym sa...

Bra Dragan jag håller tummarna!
Roberth Ström
http://surabloggen.wordpress.com/

Anonym sa...

sist jag gick i skolan "på 80talet" så var människan homosapien
och det var den mänskliga rasen .Ni som gått i skolan senare kan ni säga om det tillkom någon ras som jag har missat.och finns det fler än en så måste ju någon vara bättre och någon sämre så är det med allt annat.