27 augusti, 2008

Systemkritiska bloggar tvingade Aftonbladet till reträtt?

Ett flertal bloggar, däribland Rakryggad, har kritiserat fulmedia för att genom anonymisering av invandrade brottslingar skydda en stor del av landets verksamma kriminella. Detta samtidigt som man inte skyddar svenska eller europeiska kriminella. Vilka värderingar skapar ett sådant handlande? Vad får fulmedia ut av att skydda icke-europeiska kriminella, men inte europeiska?


Den massiva bloggkritiken kan ha fått effekt redan nu. I Aftonbladets pappersupplaga (080821), hängs den svenske brottslingen Carl Sumonja (ledare för militärligan) ut med namn och bild (ingen pixelisering, ingen ändring av hudfärgen) när han grips av polisen. Men tittar man samma dag på Aftonbladets nätupplaga nämns han inte vid namn och han har även gjorts suddig på bilderna från gripande. Slump eller konsekvens?

5 kommentarer:

Anonym sa...

Vårt bloggande om våra tankar och ideer gör verkan. Vi deltar i en demokratisk process som ifrågasätter och får makthavarna/ journalisterna att skärpa sig. Det går inte att sprida lögner, för då avslöjar vi dem. Det räcker inte längre att ha ett litet utrymme i tidningen där läsarna får skriva. Insändarna recenseras av en självutnämnd censor. Mao är det hans tankar som blir godkända för tryck.Vi behöver inte stå med mössan i hand-den tiden är över. Medias makt skall minska! Denna makt har inte vi folket gett dem. Den har de själva tillskansat sig. Förstår ni vilka självgoda människor som finns i mediabranschen. Dessutom saknar de självkritik. Dessa kombinationer gör dem mycket farliga. Behöver vi journalister?

Spitfire sa...

Dessa små eländiga och kuvade PK-ekon, som häckar på tidningsredaktionerna i Sverige - från genomkorrupta DN ner till den förljugna landsortspressen - får absolut under några som helst villkor inte kallas för: journalister!
Av den anledningen att, de helt enkelt inte är några journalister.
Skulle en riktig journalist lyckas ta sig innanför dörrarna på en tidningsredaktion i dagens Sverige, blir denne utfryst och mobbas snart ut samma väg som den kom in! Såvida inte chefredakören först förklarar vederbörande: persona non grata! Alltså sparkad!

Nej, på sin höjd kan dessa små medgörliga knähundar skriva (korrumperd) tangentpillare på sitt visitkort!

Men journalist... aldrig! Att vara journalist ställer krav!

För att kallas journlist måste man:
först och främst kunna skriva - vilket i dag är en beklämmande bristvara, kunna och våga tänka självständigt, undersöka fakta och sanningshalt, rakryggat vägra kompromissa om saningen inför redaktionsledningens censurbyrå, inte låta sig styras av politiker och handgångna chefredaktörer (PK-propagandamakare)...
Och inte förödmjukande låta sig prostitueras och fungera som de etablerade politiska partiernas förlängda arm; precis som "journalisterna" på SVT!
Alla kan de jämföras med flock papegojor, som okritiskt sitter på sin pinne och rabblar samma kökkenmödding dag ut och dag in...

Journalisthögskolorna prioriterar dock inte begreppet journalistik i dess genuina bemärkelse.
I stället lägger dessa vänstervridna anstalter tonvikten vid politiskt korrekthet; man skolas helt enkelt att okritiskt systematiskt ljuga landets tidningsläsare fulla av skit!

Själva skulle dessa "journalister" använt begrepp som: manipulation, politisk hjärntvätt, censur, propaganda... om man skulle beskriva samma fenomen och snuskiga förhållande i något annat land!

Svensk Kalle Anka-journalisik är en bedrövelse utan dess like. För att hitta något liknande måste man gå tillbaka till den förljugna press som existerade i östra Europa före 1990 - innan Sovjetunionen kollapsade. Neues Deutschland - partiorgan i DDR - påminde om svensk dagspress av i dag år 2008!
Korruption, förljugenhet, undanhållande av fakta, censurerad information, tillrättalagda åsikter, vilseledande information, manipulerad statistik, förvrängda uppgifter, faktakommentarer av rätt skolade "experter & kriminologer & statsvetare", politisk konstruerade s k enkäter, osv. osv... präglade denna och annan media i det som en gång kallads för Östblocket. Ingen visste egentligen någonting om vad som verkligen hände i landet.

Fast det var före i-net och bloggarnas tid!

Anonym sa...

Finns det någon frågespallt på Rakryggad? (är novis inom bloggvärlden och har därför svårt att hitta)
Min fråga är: ( och detta har ingen myndighet velat svara på)
Fler och fler utlänningar tar över cafeer och restauranger. Får dessa ekonomiskt stöd från stat/kommun?
Var i Danmark och till min glädje fick jag en dansk taxichaufför och fikade på flera cafeer med enbart dansk personal. Ekvationen om förhållanderna i Danmark och här får jag inte ihop.
Kan någon ge mig ett svar?

Weine Berg sa...

Anonym: nej det finns ingen frågespalt här, men om du vill kan jag göra din fråga till ett inlägg så kanske någon rakryggadläsare kan svara?

Ann Christine sa...

läste om en Svensk som startade resturanger i Stockholm. invandrarna tände på hans resturanger och mordhotade honom och hans personal. det är väl lika med taxi och bilskrot branscherna man måste ha "TILLSTÅND" av den undre Världen i Sverige och främlingarna ge inga tillstånd till Svenskar.
Testa att starta exempelvis en Svensk Pizzeria med bra råvaror så får du se att detta är sant