04 augusti, 2008

Kriminell eller inte kriminell – det är inte det som är frågan

…utan det handlar om man är europé eller inte. Tidigare har jag visat hur Expressen har en måttstock för kriminella med icke-europeisk bakgrund och en annan för svenska och europeiska kriminella. Allt som oftast blir kriminella icke-européer anonymiserade i text och bild. Ibland går man till och med så långt att man ger mörkhyade kriminella en ljusare hy – som i fallet med Ludvig Carlos Danielsson som mördade 81-årige Uno Andersson för att komma över hans bil.

I text gör man detta genom att kalla dem ”32-åringen” eller som Expressen gjorde med den etiopiske brutale våldtäktsmannen som går under namnet ”smygaren” – kallar honom ”den 46-årige göteborgaren”. Annat är det med europeiska kriminella eller misstänkt kriminella. Dem kan man kalla ”tyskan”, ”svensken”, ”norrmannen”, ”österrikaren” etc. Men vi lär aldrig få läsa: ”somaliskan”, ”chilenaren”, ”kurden”, ”irakiern”, ”syrianskan” och så vidare.

Nu tycks nästa fall vara under uppsegling och denna gång är det Aftonbladet som håller i taktpinnen. I lördagens upplaga berättar man om en norsk kvinnlig konstnär som dödat en man med yxa. Hon kallas naturligtvis för ”norskan” respektive ”den norska kvinnan”. På bilden ser man en europeisk kvinna med blont hårsvall som skymmer sitt ansikte för fotografen. Ingen pixelisering eller ändring av hudfärgen här inte.

Detta gör man för att man anser att du, som läsare, behöver förmyndare som lägger till rätta bilden av verkligheten så att inte du drar politiska slutsatser som rimmar illa med medieföretagens politiska värderingar. Dagens extrema nykolonisering av Sverige ska drivas vidare oavsett det höga priset i mänskligt lidande och oavsett vad opinionen anser. Visst är det härligt att leva i en demokrati där man får tycka vad man vill, där opinionsbildningen är fri, där du inte riskerar att bli nedslagen för dina åsikters skull och där pressen är ”fri”?

2 kommentarer:

Anonym sa...

När det gäller negerynglingen & åldringsmördaren Danielsson i Småland så var detta något rent otroligt! Först gjordes negerns hud så ljus så att man kunde tro att det var en vit person & sedan som "lök på laxen" så pixlades hans ansikte.
Däremot när det gäller "Kristine S." så går det bra att kallas för "Tyskan". Massmedia är helt pralyserade av skräck att den politik som de försvarar till 100% krackelerar allt mer och mer! Man vet inte vad som skall göras utan man gör på samma sätt som man gjorde redan för 25 år sedan. Dock är det en enorm skillnad mot då eftersom alla dessa lögner avslöjas precis hela tiden tack vara bloggor m.m. som just Rakryggad. Ja Rakryggad kan verkligen inte kalla den svenska massmedian för utan tvärtom!
Sedan uppstår frågan: Vems fel är detta? Ja det kan inte bli ett annat svar än att det är svenskarnas eget fel. Fastän jag själv är etnisk svensk till 100% så har jag ALDRIG någonstans i världen stött på ett så fegt & ynkligt folk - tyvärr! Ett folk får det land som de sjävla förtjänar eller hur?

Anonym sa...

Den som utgör sig för att vara rakryggad tar på sig ett ansvar, en förväntan som få kan uppfylla. Dessutom tillhör de rakryggade ett utdöende släkte. Hoppas att redaktören uppfyller mina förväntningar då jag fom nu skall följa denna blogg.