17 september, 2008

Fängelser – riktiga sådana

Hur kan det vara så att interner i Sverige har en lagstadgad rätt till en timme om dagen ute i friska luften när våra pensionärer på äldreboenden inte har det? Varför privilegierar man rötäggen men ignorerar de som byggt landet? Interner strejkar när de är missnöjda med maten, reglerna, permissionerna osv. Vem strejkar för pensionärerna?

Maten till de gamla är långtifrån bra. Det är nästan så att man tror att politikerna vill se till våra föräldrar och mor- och farföräldrar ska ha så gammal mat som möjligt, transporterad så lång sträcka som tänkas kan, innan den kommer fram. Skolelevernas mat är vanligtvis heller inte högt prioriterad. Undrar hur internernas mat är?

Vad gäller internernas situation anser jag att Sverige behöver hyra fängelseplatser av Ryssland tills Sverige har egna fängelser. De internationella vandrarhemmen i Sverige som idag används till logi för samhällets avskräde skulle kunna bli fängelser – om viljan finns.

Tills vidare finns det fängelser i Sibirien där det inte behövs lås på dörrarna eftersom omgivningen består av 40 mil smällkall natur. Kostnaden för varje intern är 10 % av vad den är för en intern i Sverige. Sedan inbillar jag mig att det inte är lika vanligt i ryska fängelser med tofflor, mjukiskläder, kabel-TV och egen dator.

De pengar vi spar på detta förfarande ska vi satsa på pensionärerna. Både de som bor i egna hem och de som bor i äldreboenden. Ett avslutat arbetsliv ska inte längre vara ett avslutat liv. Nej, efter pensionen ska livet blomstra och man ska kunna njuta frukten av sin livslånga arbets- och samhällsinsats. Hmm, var inte detta ett slagord förr från vissa partier? Men det går visst bra att kalla sig arbetarparti idag ändå.

1 kommentar:

Anonym sa...

http://www.svd.se/nyheter/utrikes/artikel_1737531.svd

Goda nyheter, hoppas dom överdoserar!