30 september, 2008

Rakryggad tar finansministern på orden!

UPPDATERAD
I radions ”Studio Ett” sa finansminister Anders Borg den 22 september att ”vi kan ju inte avstå från att tala om ett viktigt samhällsproblem" rörande budgetpropositionen. Det var 24 minuter in i programmet Studio Ett (P1) som en lyssnare vid namn Lasse Unger ringer in till programmet och ogillar att Borg beskriver arbetslösa som levandes i ett utanförskap.

Programledaren: - Kan du förstå att Lasse Unger inte känner sig hemma i den där beskrivningen av honom som en del i utanförskapet?

Finansminister Borg: - Jag har väldigt stor respekt för att de flesta människor vill vara på arbetsmarknaden och upplever ett utanförskap som naturligtvis blir ännu jobbigare om man sätter ord på det. Och det får man ju naturligtvis beklaga, men vi kan ju inte avstå att prata om ett viktigt samhällsproblem. Vi måste ju sträva efter full sysselsättning.

Borg har rätt i att viktiga samhällsproblem måste kunna debatteras. Viktiga samhällsproblem kan inte, och skall inte, sopas in under mattan. Därför har Rakryggad valt att ta debatten med regeringen om ett viktigt samhällsproblem – om inte det viktigaste, rent av.

Dagens migrationspolitik håller på att haverera det flertusenåriga bygget Sverige – det gör migrationspolitiken till ett viktigt samhällsproblem. Att undvika, eller hindra den diskussionen är debatthaveri och leder inte till någon lösning. Det är inte konstruktivt att låtsas som om problemen inte finns. Migrationspolitiken har lett till motsättningar, segregation, överfulla fängelser, otrygghet på gatorna, nedskärningar och undanträngning av svenskarna från arbeten, skolor och bostäder.

Vad än värre är, är att grunden för denna politik är påståendet om att vi svenskar inte duger. Vi kallas enfald, eller som statsminister Reinfeldt betecknar oss; ”barbarer”. Alternativet, socialdemokraternas Mona Sahlin, som kanske blir den näste statsministern, är inte bättre. I Expressen den 26 juli 2002 sa hon att: ”- Jag hatar allt genuint typiskt svenskt.” Röd eller blå regering spelar ingen roll, då deras inställning till oss svenskar i sin kärna är densamma.

För att ta Borgs ord på allvar håller Rakryggad på att utforma ett brev som tar upp ovan nämnda samhällsproblem. Brevet kommer att skickas till regeringens samtliga ministrar. Allt redovisas här på bloggen.

Det aktuella programmet kan lyssnas på igen på SR:s hemsida fram till och med den 21 oktober. Klicka här för att lyssna.

14 kommentarer:

Anonym sa...

”vi kan ju inte avstå från att tala om ett viktigt samhällsproblem"

Vad syftar han på ? Finns det en fortsättning på citatet?

Anonym sa...

Ja vad menar han med detta "avhuggna" citat egentligen? Skulle verkligen vara intressant att höra resten ang. "ett viktigt samhällsproblem"!

Weine Berg sa...

Jag har nu uppdaterat artikeln med hela citatet och en länk.

Anonym sa...

Min kusin gick bort i förra veckan! En hederlig, skötsam och arbetsam människa. Som hade gjort en insats för Sverige! Men på ålderns höst blev han bitter. Varför? Han kände sig sviken och tappade sitt engagemang för sitt parti- Socialdemokraterna. Han såg och kommenterade hur "de nya svenskarna" behandlades. Många av dessa har inte gjort ett enda dagsverk och ändå levde de gott. De kommer från jordstampade golv till lägenheter med pakett var bla ett uttryck från honom. Varje krona som han tjänat kom till skattemasens kännedom, vilket han tyckte var helt ok. En solidarisk handling som han var stolt för.
Men skall våra gamla behöva bli bittra och ledsna? Skall de inte få känna uppskattning? Skall vi fjäska och förnedra oss för utlänningar? Alla borde skämmas för hur min kusin och andra gamla behandlas. Ett samhälle som gödslar miljarder på "flyktingar" är ett sjukt samhälle. Hur länge skall vi stå dumma och rädda och se hur Sverige och våra gamla sviks? Jag skäms och är förbannad hur min kusins ålderdom blev.FKR

Anonym sa...

Detta brev skall bli intressant att läsa wiene. Väntar hoppfullt
// Foffe

SolGuru sa...

Det är väl tveksamt hur stor chans du har att få ett vettigt svar på dina frågor, men det är bra att någon håller det direkta trycket uppe - rakryggat. Ser att du länkar till både motpol och Oskorei, och då är förstås välkommen att länka till mig också om du skulle vilja. Min länk till dig blir kvar i vilket fall.

Mvh
/SolGuru

Carl sa...

bedragare styr landet bedragare fixar in sig i politiken bedragare är kommunalråd mm. folket kan fråga kommunalråden varför de gör som de gör. det är obekvämt för dom när 100 tals personer angriper dom jämt. nu verkar ingen bry sig och politiker kan sabba hyr mycket de vill. TROR DE ??

K:son sa...

Härligt att du fortsätter ställa de ryggradslösa mot väggen! Längtar redan efter de ev. undanflykter som kan tänkas dyka upp...

Anonym sa...

Die dumme sweden som tyskarna alltid sagt om svenskarna,jag har röstat på SD i två val nu, och nu pratar alla jag känner om denna djävla invandringen som både kostar pengar och lidande.nu skall "alla" jag pratar med rösta på SD.
---------------------------------

Anonym sa...

Ja detta är ju bra att lägga sin röst på SD för det finns ju inget annat parti att lägga sin röst på i riksdagsvalet 2010. Man kan dock ställa sig följande fråga: Vad kommer SD att göra eller att försöka göra? Enligt mitt & många andras förmenande i stort sätt tyvärr inget! Dagens SD har en enda överskuggande tanke och det är att försöka att bli någorlunda PK!

Anonym sa...

anonym sa 15:47
Hur tror du "svenson" gör när han står i valbåset? Då börjar han vakla och lägger sin röst på något av gammelpartierna. Svensken är en trög och rädd djävel, det som sägs vid köksbordet stannar där. Han låter proffstyckare och rabiata journalister dyka upp i olika media och tycka. Dessa personer är mycket farliga och missbrukar sin makt. Många journalister är så kåta på uppmärksamhet så de dyker upp överallt. De har ett stort behov att sprida sina tankar och åsikter. Därför är internet en befriare, en möjlighet för folket att få ge utlopp för sina åsikter. Detta gillar inte hönshjärnorna, de får ju konkurrens om det fria ordet.Makten sprids, tankar ventileras och får vi hoppas för ett bättre samhälle. Är det detta som kallas demokrati? Fortsätt kampen! Avslöja lögnerna! Återskapa det goda samhället!
Ha en bra dag!

Anonym sa...

Lugn bara lugn, här i förorten byter de ut loftgångar mot trapphus. Och efter att området fått detta lyft, kommer svenskarna att återvända.

Anonym sa...

Media ljuger! När de inte ljuger så vinklar de i bästa fall.
gbgjanne

Anonym sa...

för första gången är jag säker på vad jag skall rösta på...SD eller ND