07 oktober, 2008

Pedofil inlåst på livstid

Rakryggad har länge uppmärksammat de löjligt låga straffen för brottslingar i allmänhet och s.k. sexbrottslingar i synnerhet. Anders Eklund dömdes på måndagen till livstid fängelse för mord och våldtäkt på en 31-årig kvinna och en 10-årig flicka. Därmed är åtminstone en pedofil inlåst för en lång tid framöver. Sannolikt inte livstid, men åtminstone några decennier. Överhuvudtaget är det underligt att kalla ett straff för livstid när det aldrig är just det.

Rakryggad anser att alla grova ”sexbrott” ska leda till livslånga inlåsningar. Man bör också avstå från att vårda dessa brottslingar då det är bortkastade skattemedel. Man kastar inte pärlor för svinen. Lägg de pengarna på våra äldre istället!

Fotnot: Rakryggad anser att det inte finns några ”sexbrottslingar”, utan att dessa snarare är perverterade våldsbrottslingar som använder andra metoder och kroppsdelar för att tillfoga en annan människa skada. Sex är något intimt och ömsesidigt, inte påtvingat och traumatiserande.

9 kommentarer:

Robin Shadowes sa...

Då pedofili är en obotlig åkomma kan jag inte annat än hålla med men batikhäxorna lär ju inte göra det. Bara tanken på hur det antagligen låter där dessa mötes, gör mig kraftigt illamående. "Vi måste hjälpa denne staaahaaackars Anders Eklund!"

Anonym sa...

Håller med, att försöka vårda bort störningar som sexuell dragning till småbarn är bortkastade resurser. Än mer bortkastat är det att "vårda" någon som sannolikt inte är ute ur fängelset före 75år...

Anonym sa...

Känns som att du glömmer en aspekt Weine. Dagens pedofiler är oftast utsatta för sexuella övergrepp som barn. Dom barnen som i dag utsätts kan vi lika gärna döma ut direkt eller? De utsatta barnen behöver vård genom hela livet så dom inte faller in i samma mönster som dom utsattes för.

Barnen vi en gång älskade och tyckte synd om kommer vi kanske att hata. Är detta något du tänkt på Weine? Dom utsatta behöver livslång vård, annars riskerar dom att bli "utsättare".

Weine Berg sa...

Anonym2: En inlåst pedofil skapar inte längre utsatta barn. Enkel matematik.

Anonym sa...

då får vi se till att ge de barn som blivit utsatta vård så att de inte utvecklar sjuka tendenser senare i livet, Däremot så bör alla pedofiler som har gett sig på barn låsas in för alltid. det gäller äve för såna äckel som sprider barnpornografi eftersom finns det efterfrågan så kommer någon fixa tillgången:

Weine Berg sa...

Jag instämmer i föregående talares ord.

vinterbadaren sa...

Förhoppningsvis får detta perverterade kräk som för länge sedan makulerat sin rätt till liv sitt rättmätiga straff innanför murarna!

Anonym sa...

Livstid är i genomsnitt 16år i sverige. Direkt löjligt.

Anonym sa...

Ja en typ som den här individen skall hållas inlåst livet ut för det går ALDRIG att bota detta! Möjligtvis så skall han få komma ut när det är dags för långvården! Sedan tycker jag att det är helt rätt att lägga ut bild & namn på honom MEN man skall göra det med alla eller hur? Inte enbart etniska svenskar.