11 november, 2008

Insändare: Gräddfil och andra klassens medborgare…

Under senaste tiden har flera landsting i Kalle Anka-landet bestämt sig för att, asylturister och snyltare (”flyktingar”) som gått under jorden och gömt sig ska få gratis akutvård vid sjukhusen. Sak samma gäller hos tandläkaren, där det inte heller kommer att kosta något.

Detta betyder naturligtvis även fria mediciner… och givetvis i förekommande fall också: röntgenundersökningar, laboratorietester, specialistvård etc. etc. Samt operationer och inläggning på sal. Och då även förstås postoperativa åtgärder i likhet med uppföljning och rehabilitering med tillhörande erforderlig utrustning och nödvändiga hjälpmedel.
Har man sagt A måste man givetvis säga B… har svårt att tänka mig att det ”generösa” Kalle Anka-landet bara stänger klinikdörren efter man spikat ihop någons ben, eller sytt ihop inälvorna efter en kniv- eller skottskada…


Det kan exempelvis handla om en trafikskadad, ett offer för en uppgörelse med vapen (vilket blivit allt vanligare i anslutning till den parasiterande massturismen från Mellanöstern, Balkan och Afrika…) eller en livshotande och akut sjukdom och som genast måste åtgärdas.

Beslutet innebär att man gratis tänker behandla absolut identitetslösa människor från hela världen… Människor som inte har tillstånd att vistas i Sverige; som då man uppehåller sig på olaglig väg i ett land, är att betraktas som kriminell i juridisk mening.
Större delen av resenärerna inom den tsunamivåg av massturism som väller in från stora områden i Afrika och Mellanöstern, väljer att anlända inkognito till ”paradiset” Sverige; utan vare sig pass eller andra id-handlingar…! Vilket är ganska märkligt.


Och varför då detta? Jo, sannolikt för att man inte har rent mjöl i påsen - varför skall man annars förstöra sina id-handlingar och gömma sin identitet? Det finns ingen annan anledning!
Samtidigt innebär detta i praktiken att dessa individer egentligen inte finns… och inte heller heter något…. men ändå!

Nåväl, en annan sak jag finner mycket egendomlig: denna akutvård kommer inte att medföra några extra kostnader! I varje fall inte enligt ett par olika representanter (en politiker och en sjukhusdirektör…) för landstingen i Skåne och Halland, som uttalade sig i radio. Den ene kunde möjligen se marginella kostnader… men egentligen inte…

Detta vet man alltså redan nu på förhand. Att det inte kommer att kosta något… Kanske skulle man byta jobb och istället skaffa sig ett 0770-nummer och börja spå folk, eller skriva astrologiska krönikor i skvallerpressen. Detta då man kan se in i framtiden…

Det är klart att det kostar! Hur kan det annars vara så att, vi som bor i landet måste betala både för sjukhusvård och tandläkare och medicin…? Först genom världens högsta skatter, sedan vid varje unikt sjukhusbesök, tandläkarbesök och apoteksbesök! Dessutom känner jag till fall där fattiga ålderspensionärer inte haft råd att lösa ut sin dyra medicin…

Är vi på väg att bygga upp två helt olika och differentierade sociala system i Sverige. Ett för landets svenska (etniska) och minutiöst kontrollerade och systematiskt registrerade befolkning - och som dyrt får betala för sig överallt.
Ett annat för snyltande, turistande och lycksökande identiteslösa utlänningar som gått under jorden sedan de väl hittat till “paradiset” - och som slipper att betala!

Snacka om segregering, diskriminering och att kränka sin egen befolkning! Jag säger bara: fy fan för detta vulgära och kriminella tredje-världen-anushål till land som kallas Det Nya Sverige. Som förvandlats från respekterad industrination till mångkulturellt helvete och bananmonarki på två decennier.

Rakryggad ifrågasättare

10 kommentarer:

kompis_en sa...

Det jag undrar över är om jag som infödd, skattebetalande svensk, kan knalla in på en vårdcentral/akut eller hos folktandvården och på bruten svengelska hävda gratis sjukvård?
Fungerar det att göra så?

Jag har ställt den här frågan men aldrig fått ett riktigt svar.
Varför skulle det inte fungera?

Svar mottages tacksamt.

Fortsätt på den inslagna vägen Weine!

Greger Rutgerson sa...

Det där var ord och inga visor!
Bra Weine, fortsätt att köra på så. Din blogg förtjänar verkligen sitt namn!

Mvh Greger

Weine Berg sa...

Greger: Det är inte jag som skrivit denna, utan en rakryggadläsare som skickat in insändaren till bloggen på adressen rakryggad_blogspot@yahoo.se

Weine Berg sa...

Kompis_en: För att du ska anses inte kapabel att ta hand om dig själv riktigt och därför måste klemas bort måste du skaffa mörkare hy misstänker jag. Om du som mörkhyad lyckas med något är du ett fantastiskt exempel på mångfaldens överlägsenhet men om du misslyckas så är det svenskarnas fel. Inte helt konsekvent synsätt kanske...

Ifrågasättaren sa...

Weine Berg... inte nog med att du är ett journalistiskt geni - du är även aforismernas okrönte mästare!

Anonym sa...

Detta klientel uppehåller sig olagligen- och gömmer sig i Sverige. Inte en skattekrona drar de in till samhället. För det belönas de med gratis sjukvård. En förmån som inte ens är förunnat våra sämst ställda pensionärer.

Humanismen mot minoriteter och marginaliserade grupper blir vår undergång.

Johan Björnsson sa...

Rent teoretiskt ska man som "svenne" kunna knalla in och säga att man är illegal flykting, och få gratis vård. Personalen får ju inte ringa polisen om jag minns rätt? Någon som minns bättre från fulmedia? Personalen får väl inte ringa polisen för att få dom att kontrollera ens identitet (i o m att det då är så himla jävla synd om den personen som ev uppehåller sig illegalt i Sverige, då han i så fall riskerar att bli utslängd)?

Det känns hemskt av mig att erkänna det, men numera smånjuter jag mer och mer, ju hårdare strypgrepp Makten/etablissemanget/media, tar på svenskarna, i o m att deras eget (Makten alltså) straff bara kommer att bli än värre den dagen svensken vaknar.

Tvi för dessa ursurper och renegater som Makten utgör! En nidstång jag mot er reser!

För den som förresten ibland behöver lite flykt undan allt det hemska, och känner att dom behöver lite musikalisk eskapism, om så må vara reflekterande, romanticerande, kontemplerande, eggande osv (ur ett dissiderande perspektiv), rekommenderar jag ett besök till min blogg, då dessa företeelser är ofta där återkommande inslag.

Frid och hälsa

Johan Björnsson

http://johanbjornsson.motpol.nu


PS: Weine, du gör ett så fantastiskt jobb.

Robin Shadowes sa...

Kan inte annat än hålla med skribenten. Glöm dock inte att det inte bara är asylsnyltarna som är parasiter i det här fallet, även politikerna som beslutat är det.

Greger Rutgerson sa...

Ok, Weine.
Då får jag väl säga istället att du gjorde rätt i din bedömning att det var en insändare som var kvalificerad för att bli publicerad på din blogg!

Trevlig helg!

Wake up sa...

För varje månad som går känns det mer och mer stärkande att jobba svart,vilket jag gjort dom senaste 6 åren,visst,vita jobb finns det gott om i min branch,men jag känner helt enkelt inte för att bekosta allt detta vansinne,dessutom tjänar man 3ggr så mycket per månad,och pensionen,ja den är redan intjänad.

Och jag tycker förbannat synd om er som sliter med världens högsta skatter ett helt liv för att bekosta detta vansinne och se eran välfärd rasa,värst måste det vara för dom "idioter" som står och betalar såna saker som tv-licens...snacka om att ha blivit påsatta i röven.

Svenskarna kommer att gå till historien som världens mest följsamma och naiva folkslag - någonsin.