12 november, 2008

Aftonbladet ljuger – igen

Jag tycker inte det var länge sen jag visade hur Aftonbladet med de mest försåtliga knepen försökte snuva läsarna på sanningen. Vid en närmare sökning var det den 14 oktober då Aftonbladet hade målat om en misstänkt brottsling, samt täckt över ansiktet med en svart ruta. Mer om detta kan du läsa här.

Denna gång ljuger Aftonbladet rakt ut. En dålig kopia av en man våldtog sin då 13-åriga dotter vid två tillfällen och har nu dömts för detta. Straffet blev 2,5 års fängelse, 10 års utvisning samt 180 000 kronor i skadestånd. Detta berättar Borås Tidning. Och vad skriver Aftonbladet?

”En 40-årig man dömdes på tisdagen till 2,5 års fängelse för att ha våldtagit sin dotter vid två tillfällen. Mannen ska också betala 180 000 kronor i skadestånd till flickan, enligt domen i Borås tingsrätt.”

Gissa varför Aftonbladet censurerar en del av straffet…

Förmyndarbladet ser helt enkelt ned på dig och din förmåga att självständigt ta ställning. Du är en ännu omyndig person som behöver någon som pekar med hela handen, något som privatföretagen inom mediebranschen bestämt sig för och även axlat den självpåtagna rollen som förmyndare. För inte har du väl något emot att som vuxen ständigt ha mamma media och pappa politiker vakandes över dig så att du inte råkar ut för feltänk?

15 kommentarer:

Thomas sa...

Fast alltså nu gör du samma fel som du brukar göra. Du anklagar någon för lögn när de inte ljuger.

Det är helt sant och korrekt att Aftonbladet utelämnar en del av sanningen och att de gör det av ett skäl. Men det är inte detsamma som att ljuga.

Samma fel gör du ibland angående Metro.

Felet är förstås att om man skriker "lögn" hela tiden när någon lögn inte finns så blir det en hel del av Peter och vargen.
Aftonbladet mörkar och utelämnar ohederligt specifika delar för att det inte stämmer med deras agenda, men det är likförbannat ingen lögn.
Hade de skrivit att han INTE blev utvisad hade de däremot ljugit.
Likadant så ljuger de inte om de skriver att en gärningsman är svensk, om det är en invandrare med svenskt medborgarskap. Varken du eller jag ser honom som svensk, och avsikten från medierna är förstås att få folk att tro att denne är svensk. Men det är ingen lögn, utan enbart en väldigt vid tolkningsfråga.

Vill bara påpeka detta eftersom det inte ligger dig eller din/vår sak till gagn att använda felaktiga påståenden, något som våra motståndare direkt snappar upp för att använda mot oss i en trovärdighetsfråga och seriositetsfråga.

Nisse sa...

Kritiken bör riktas åt rätt håll. Den här gången är det inte Aftonblasket som censurerat bort väsentliga uppgifter, utan självaste TT. Man kan nämligen hitta exakt samma text också i Svenskan, vilket inte gör saken bättre.

Snarare blir det värre, eftersom man inte kan vända sig till tidningen med klagomål – de hänvisar bara till att de köpt in texten som den är – och Tidningarnas Telegrambyrå kommer man liksom inte åt. Man kanske kunde pröva att tipsa bloggen TT-kritik.

Rakryggad ifrågasättare sa...

Lögn och lögn... vad skall man egentligen då kalla något som satts i system, för att undanhålla väsentlig fakta för allmänheten! Och då det alltid praktiskt taget handlar om ett och samma tema:
"den oumbärliga mångkulturen".

Man måste nog se lite bakom kulisserna för att förstå att, det verkligen handlar om en stor och sammansatt lögn.

Om hur man genom PK-pressen ständigt försöker rättfärdiga de mentalt störda politikernas och fulmedias absurda vision om mångkultur... genom att dölja alla faktan som pekar på att mångkulturen har gått alldeles åt helvete och bidragit till att Det Nya Sverige totalt havererat.

Under alla omständigheter bygger detta politiskt sanktionerade förehavande (att ljuga redaktionellt) på att desinformera och vilseleda, vilket under normala omständigeter ofta kan tolkas som ren lögn. Detta fall som åsyftas här ovan, är absolut ingen unik engångsföreteelse. Det är ett systematiskt sätt att föra folket bakom ljuset. Detta är förstås gjort med kall beräkning.

Man strävar kontinuerligt efter att splittra den negativa bilden...

Det får absolut inte komma ut i offentlighetens ljus någonting, som aldrig så lite kan medverka till att, ge en sammanghängande bild av den katastrof som det mångkulturella helvetet åsamkat landet; vilket i sin tur bidraget till epitetet Det Nya Sverige.

Det gäller hela tiden för Kalle Anka-pressen i Det Nya Sverige att (tillsammans med politikerna) gömma och dölja varje enskilt bevis och indikation på att, mångkulturens ghettofiering av och våldtäkt på det en gång fungerande Sverige är ett monumentalt FIASKO!

Så visst är det väl ett lögnaktigt förfarande, då man utelämnar (censurerar) viktig fakta som kan störa etablissemangets vidlyftiga (utopiska...!)illusioner om så kallad mångkultur i Sverige.

Med risk för att kanske bli tjatig... passar ju faktiskt denna kommentar här som handen i handsken! (Trots att den även återfinns här under...)

-----------------------------

"Från det ena till det andra... fast med tanke på massmedias manipulering, förtigande,
mörkläggning och systematiken kring undanhållande av viktig information för allmänheten.

Alltså: den iscensatta och ensidiga hyllningen till den katastrofalt misslyckade och havererade mångkulturen!

Vad jag vill ha sagt? Jo, det har i Det Nya Sverige sedan i somras skett tre brutala kvinnomord, tre unga kvinnor har fått sätta livet till: Engla, Caroline och Johanna.

Framför allt de båda fekalieutsläppen Aftonbladet och Expressen har frossat i dessa tragedier, sida upp och sida ner, vecka efter vecka.
Man har vänt ut och in på praktiskt taget allt som finns i anslutning till dessa fall; det handlar om ingenting annat än ren förbannad vulgär"journalistik". Det mesta av absolut noll och intet värde!
Producerat av precis lika värdelösa tangentpillare bakom datorskärmarna.

Gärningsmännen är alla etniska svenskar, liksom offren...
Detta tycks ha givit massmedia oinskränkt legitimitet att, använda dessa tre tragedier för att överskyla allt annat (kvinno) våld som dagligen inträffar i Det Nya Sverige: mord, våldtäkter, misshandel... i en aldrig sinande ström.

Min fråga är: finns det möjligen något medvetet motiv bakom pressens ensidiga exponering av dessa, förvisso oerhört brutala mord?
Har det verkligen inte hänt någonting annat på våldsfronten i Det Nya Sverige, under denna långa tid som kvällspressens hycklande redaktioner vältrat sig i denna äckliga, snuskiga och meningslösa
"journalistik" kring gärningsmännen, gärningsmännens vänner och bekanta och bekantas bekanta... de tre offren och deras sörjande familjer och de som "bor grannar med de sörjande familjerna"...?

Alltså journalistik på absolut lägsta tänkbara nivå.

Själv tror jag (till och med vet...) att det har hänt både det ena och det andra. Fast det är naturligtvis inte så politikt korrekt att berätta om detta.
För då skulle kanske det mångkulturella korthuset plötsligt kollapsa... och dra hela skiten (systemet!) med sig i det platta fallet - inklusive den värdelösa regeringen och Det Nya Sveriges totalt urflippade och förljugna massmedia."

Weine Berg sa...

Det är klart att man kan ha olika definitioner på lögn. Att inte säga hela sanningen är lögn, enligt mig, men då kan man undra vad som är hela sanningen. Det kanske är att hårdra det att kalla det lögn, men enligt mig är det inte det.

Ja, TT är upphovsmakarna till lögnen, men samtidigt sprider Aftonbladet lögnen vidare och naturligtvis ska de ta ansvar för vad de publicerar.

Anonym sa...

"Gissa varför Aftonbladet censurerar en del av straffet…", skriver du Weine...

Ja, varför gör man det egentligen? Är inte det den intressantaste frågan av alla? Varför har media den agenda de har? Varför har alla media samma agenda? Finns det över huvud taget en rimlig förklaring till denna ömkliga självcensur? Jag tror inte att Reninfeldt/Sahlin m.fl skickar ut explicita förmaningar till TV och tidningar - ändå svassar journalisterna lydigt på i husses fotspår! Varför, varför???

Anonym sa...

Journalisterna verkar helt ha åsidosatt sin yrkesheder. Man censurerar och vinklar nyheter så man blir spyfärdig. Hur har man mage att sitta på redaktionerna och på kartellvis manér undanhålla fakta, för att sedan kalla sig objektiva granskare av samhället.

Genomruttet!

Weine Berg sa...

Anledningen att de censurerar: Det är inte politikerna som styr, utan journalisterna och redaktörerna. dessa är en egen politisk klass med en egen agenda. Agendan är nästan uteslutande att undanröja fundamenten som civilisationer byggt på genom tiderna. Nation, tradition, familj etc. De vill förstöra för att bygga nytt. På nåt vis har de övertygat sig själva om att de har en nästan gudalik visdom om hur saker och ting ska vara. Detta blir vår död.

Rakryggad ifrågasättare sa...

Till alla anonyma... det är inte alls så konstigt...

Ni skall ha i åtanke de anstalter varifrån dessa så kallade
"journalister" utexamineras. I dess korriorer hyllas fortfarande Lenin som den store befriaren! Medan man dyrkar PLO, ANC, ETA, Kurd-guerillan, Sendero Lumino-gerillan, Che Guevara, Fidel Castro... och naturligtvis islam!

Den här typen av "journalister" som häckar på fekalieutsläpp som Expressen och Aftonbladet (inklusive majoriteten av övrig dagspress), är i princip samma typ av människor om enrollerat sig i AFA, Expo och allt vad de olika kommunistiska - samhällsomstörtande och destruktiva - sammanslutningarna kallas. Dessa har bara varit alltför totalblåsta (korkade) för att kunna läsa vidare på högskola.
Det är bara det att
"journalisterna" fått lite mer ytlig kulturfernissa, för att kunna uppträda någorlunda respektabelt i det offentliga rummet.
Fast... jag tycker man misslyckas ganska ofta med de föresatserna...

Invändigt är dessa "journalister" anfrätta av av samma röda: Che Guevara och "allas-rätt-till-allting-över-gränserna-mentalitet" och multikulti-gegga.

Anonym sa...

Brukar dra en mycket gammal klassiker för att förklara "lögn".
En amerikan och en sovjetryss löptävlar mot varandra. Amerikanen kommer först i mål.
I amerkanska tidningar: "Vår man vann och ryssen kom sist"
I sovjetiska tidningar:
"Vår man kom tvåa och amerikanen kom näst sist."
Inget är direkt "lögn" men det uppfattats rätt olika vid genomläsning..
Ergo: Man behöver inte ljuga för att få sanningen att bli helt annorlunda än den är.

Anonym sa...

Smygarens dom finns att läsa på Fria Nyheter. 33 sidor.

Anonym sa...

http://www.aftonbladet.se/webbtv/nyheter/inrikes/article3762878.ab

Svenskarna själ så in i Norden!


Den utpekade är absolut "svensk".

Blackfootnation sa...

En intressant artikel om allt detta ni diskuterar om, finns att läsa i DSM. Den heter åsiktsfascismen och är skriven av den eminenta herr Gillberg.
Tyvärr har jag inte nr till hands,och tyvärr ingen möjlighet att scanna in den. Men sök på DSM hemsida http://www.dsm.nu/eller kontakta DSM för prenumeration och/eller info/utdrag av artikeln.

Robin Shadowes sa...

Weine, det finns ett citat av Jerry Garcia (Grateful Dead) som lyder: "Choosing the lesser of two evils is still choosing evil."

Tycker att detta mycket väl kan appliceras på lögner också. Även om man väljer en vit lögn istället för en riktigt grov lögn så är det ju fortfarande lögn, inget kan förändra detta faktum.

Anonym sa...

"http://www.aftonbladet.se/webbtv/nyheter/inrikes/article3762878.ab
Svenskarna själ så in i Norden!
Den utpekade är absolut "svensk"."

Vi har våra egna drägg med så det är mycket möjligt. Sedan är jag imponerad hur du kan skilja den utpekade från tex en ryss eller jugge?

Det har ökat otroligt mycket de sista 10-15 åren iaf. Nu är det dessutom organiserade ligor som snattar. Vet inte hur det ser ut i dina hemtrakter men i min hemstad är de som åker fast för stora snatterier oftast av utländsk hemkomst.

I reportaget du hänvisade till snackas det om att lösningen skulle vara en förändring i moral och etik. Hur gör man en sådan förändring samtidigt som man ska värna om de kulturella arvet? Det är verkligen en utmaning för PK-sverige...

Anonym sa...

sossarna i landskrona vill införa dans i skolan för att få bort dom kriminella