13 december, 2008

Brev till Fokus angående Årets Svensk

Till Årets-svensk-juryn: Erik Blix, Jens Lapidus, Margareta Garpe, Annika Åhnberg, Kajsa Bergqvist, Martin Ahlquist, Sven-Olof Bodenfors.

Hejsan,

Jag är lite undrande rörande ert val av Anita Dorazio till Årets Svensk. Ni skriver i er motivering att ”Anita Dorazio får priset för sitt uthålliga, engagerade och målmedvetna arbete för flyktingars rättigheter. Genom att starta en hemlig klinik där gömda och papperslösa kan få vård och råd i sjuk- och hälsofrågor har Anita Dorazio bidragit till en drägligare tillvaro för många utsatta flyktingar.”

Det jag är mest fundersam över är hur ni har kunnat konstatera skyddsbehov hos de människor Dorazio hjälper? Asylutredningarna har ju inte kunnat hitta några skyddsbehov hos s.k. papperslösa eller gömda människor – det är just därför de är gömda och papperslösa. De har inget asylbehov. Att ett otal gånger söka asyl och få avslag varenda gång visar väl om något att personen ifråga inte är flykting – ens med Det Nya Sveriges generösa tillämpning av flyktingbegreppen?

Därför är min fråga till er i juryn: vilken information och konkreta fakta baserade ni er bedömning på, att papperslösa och gömda är flyktingar? För det måste väl vara grunden för att utse Anita Dorazio till Årets Svensk, att de människor hon hjälper faktiskt är flyktingar?

Tacksam för svar.

Weine Berg
www.rakryggad.nu

14 kommentarer:

Fosterjordnära sa...

.Men Wiene! Du är en ondskans man ,hur kan du ifråga sätta en jury som utser "årets svensk"? Det kan du ju inte göra!
Detta är en samling utvalda ,perfekta människor som har den största av kompetens att avgöra vad som är av bragd.

Att gömma "flyktingar" är till och med överställt att forska om en lösning på cancern.

Andreas sa...

Så för att bli årets svensk, så ska man kränka svensken alltså?
Tror jag ska börja pissa på mina etniska bröder. Skrika rasister i örat på alla vita jag möter på gatorna. Börja buga till mina fötter varje gång en utlänning kommer. Alltid släppa muslimer före mig i kön. Jag ska skänka halva min lön till mohammedanska sällskapet. Jag ber verkligen om ursäkt för att jag är svensk. Funderar på att ta mitt liv med, så jag inte är i vägen och kränker någon.

Kanske man har en liten chans att bli vald till årets svensk 2009 då?

Jonas sa...

Bryt gärna lagen för att hjälpa lagförbrytare Andreas, annars funkar inte din taktik.

Dra lärdom från Anita, hon har sett hjärtat av den mångkulturella djungeln där hon bor.

Andreas sa...

Tack Jonas det ska jag göra. En mångkulturelltradition i Landskrona är att råna och våldta. Har lite att göra då..

Rakryggad frågasättare sa...

Det är egentligen inget att ironisera över (nej, jag är inte humorbefriad...) men då det i grund och botten är ganska allvarligt. Eftersom det är ett steg i absolut fel riktning. Det ena kommer att ge det andra, i allt större utsträckning och omfattning. Det kommer att sluta i en fruktansvärd tragedi.

Det som är riktigt allvarligt är att, dessa extravaganta avarter i vårt tidigare demokratiska samhälle har satts i system i olika skepnader. Detta fenomenet är ingen engångsföreteelse; utan upprepas kontinuerligt i olika teateruppsättningar!

Vårt land kommer att lida oerhörd skada av sådant här förbannat PK-trams. Det är så bottenlöst eländigt att, man helt enkelt inte finner ord. Man är helt enkelt fullständigt oförberedd på sådana här utspel... att man blir praktiskt taget mållös.
Beroende på att det är så osannolikt i den riktiga världen som vi tvingas levas i, medan sådant är vardagsmat i den politiskt korrekta ryggdunkar- och pseudovärlden.

Weine gör naturligtvis det enda rätta: skriver ett brev till juryn och ifrågasätter den burleska föreställningen.

Jag kommer att upprepa vad jag skrivit i en kommentar, ett par inlägg här under, och som återkommer i nästa inlägg här efter... För det är enastående viktig information!

Rakryggad ifrågasättare sa...

Hallå där ute... finns det kanske någon rakryggad läsare... som inte bara nöjer sig med att skriva, och tycka att saker och ting är alldeles för hemska och förskräckliga.
Utan som är riktigt seriös och verkligen vill vara med och försöka förändra saker och ting i vårt land? OK, då sätter vi igång mina vänner.

Polisanmäl damen, och gör samma sak med tidskriften Fokus.
Lägg sedan upp anmälan här på Weines blogg... (Och du behöver givetvis inte exponera ditt namn här på bloggen...)

Säg bara inte: "Varför gör du inte det själv!"

Nej, för jag tycker att jag redan tagit ett initiativ, genom tre fristående polisanmälningar av statsminister Fredrik Reinfeldt. Samtidigt som jag anmält Reinfeldt till riksåklagaren. Parallellt som jag även anmält honom till konstitutionsutskottet.
Tillika som jag gjort flera anmälningar till DO... som berör diskriminering av svenska medborgare. Inklusive mig själv!

Nu är det er tur! Sätt igång... ni som tycker att vi bör ha en förändring i landet.
Att bara sitta och gnälla på bloggarna - och vänta på att andra skall göra något - förändrar ingenting. Vad som behövs är: ACTION! Från var och en...

Dessutom vill jag inte höra: Vad hjälper det att jag gör så och så...? Det är klart att det hjälper, bara tillräckligt många gör "så och så..."
Försök åtminstone! Med en sådan negativ inställning kan man likaså gå och hänga sig på en gång!
Den dagen tillräckligt många försöker, ja... då kommer förändringen av sig självt. Tro mig på mitt ord!

Om ni visste vilka krafter som ryms inom oss... vi kan mycket, mycket mer än vi tror!

Slutligen: Upp till bevis mina vänner. Bevisa att ni verkligen vill ha en förändring till stånd i Sverige.
Visa genom initiativ och ett konkret handlande att ni inte accepterar Det Nya Sverige...

Dessutom... har jag föreslagit Weine Berg till
"Civilkuragepriset" i Efterlyst... två gånger till och med... Hur många fler av er har gjort det..?

I ett annat brev har jag kraftigt ifrågasatt Otto Sjöbergs plats i den jury, som skulle avgöra vem som skulle erhålla "Civilkuragepriset".

Otto Sjöberg - den i särklass störste pajasen och ynkryggen och mediale hycklaren i modern svensk presshistoria...!

Så sätt igång och jobba, var och en, om ni vill ha till stånd en förändring.
Förändringen kommer från oss på "verkstadsgolvet". (Nej, jag är inte kommunist, långt, långt därifrån!) Men det är ändå här på denna nivå som förändringen skall och måste utarbetas och formas.

Anonym sa...

Juryn blandar och ger en motivering som bygger på en hemsnickrad tolkning av begreppet flykting. Det stinker politisk korrekthet lång väg.

De råddiga grabbarna som räddade tjejerna i Södertälje från att misshandlas till döds, är de som förtjänar benämningen "årets svenskar".

Greger Rutgerson sa...

Bra skrivet Weine.

Tråkigt nog, är jag övertygad om, är dessa människor förledda i denna sak. Förledda att tro och agera i enlighet med svensk politisk korrekthet: alla som söker sig till Sverige är flyktingar. Ja så vid är ju definitionen på en flykting. Självklart är man därför främlingsfientlig och omänsklig om man inte välkomnar alla som söker sig hit.

Anonym sa...

Enligt juryn är alla som upplever sig vara flyktingar flyktingar och har samma rättigheter som svenska medborgare. Samma sak när det gäller diskriminering där alla som upplever sig diskriminerade förutsatt att det inte är en person med svensk bakgrund,är diskriminerade och har rätt till stora skadestånd. Det behövs med andra ord inga dyra asylutredningar som tar många år efter alla överklaganden eller någon diskrimineringsombudsman. Det räcker att fråga alla som tar sig hit om de upplever sig vara flyktingar (svaret blir ja)och när det gäller kränkningar med åtföljande skadestånd så är det klart att den som känner sig kränkt eller diskriminerad verkligen är det.

Weine Berg sa...

Fosterjordnära: Ja, jag är en oerhört ond människa. Jag är rädd för mig själv. ;-)

Fosterjordnära sa...

Weine ,jag utgår från att Du tog ironin....

Till den utomordentligt pricksäkra "ifrågasättaren"....jag tar mig friheten att här på Ryggrad ägna mig åt bl.a. ironi. Efter att ägnat min dag åt ett förvärvsarbete för att försörja en fyrabarnsfamilj ,därefter ägna åtskilliga timmar åt nationellt engagemang via ett politiskt parti så kan det vara skönt att få ägna ett par minuter åt lite "lättja". Jag menar ju inte att vara respektlös mot bloggaren ,även ironi kan vara ett sätt att protestera..! Inte alla mina kommentarer här är av ironiskt slag. Men håller med dig ,vi behöver fler som skriver ,ringer och möter våra makthavare!! Jag har gjort alla dessa saker ,dock ej via Rakryggad.
Stå på er i kampen.

Anonym sa...

Skall bli intressant och lasa svaret fran Fokus ifall det nu kommer nagot, tvivlar starkt!

Anonym sa...

Laser fokus angaende arets svensk!
Dar star det att medellonen ar 33kr i timmen for en "papperslos" ar 2005.
Man skulle kunna tro att eus- Laval dom redan get fullt utslag!

Inte bara papperlos utan svart jobbare ocksa!

Anonym sa...

Angaende arets svensk och grunden till detta laste en artikel i HD
signerad Johan Chytraeus.

Skicka garna ett ex av denna sida till Johan C.

Artikeln publicerad 5 Februari.