11 december, 2008

Årets svensk utsedd av blaska

UPPDATERAD
Visst kan man undra vad som gör en svensk värd att bli utsedd till Årets Svensk av en PK-blaska. Egentligen ingenting som kräver råg i ryggen, antagligen. Det är det som är så fantastiskt med Det Nya Sverige. Har en person åsikter som är i linje med de som bestämmer inom medieföretagen, och kan uttrycka dem utan att skämmas, så är denne någon. Men vad kallar man en person som gömmer till exempel ficktjuvar, fortkörare eller cigarettsmugglare undan polisen? Medbrottsling naturligtvis. Men kalla istället fortkörarna för flyktingar så delas det istället ut priser till medbrottslingen. Visst är det något sjukt över att kalla människor flyktingar för att rättfärdiga sina egna gärningar?

Det är det som hänt nu. Anita Dorazio (född Palm) är utsedd till Årets Svensk, av en tidskrift som heter Fokus, eftersom hon hjälper illegala invandrare, som till och med enligt Det Nya Sveriges generösa och kravlösa riktlinjer inte har något som helst skyddsbehov. Men genom att kalla dem flyktingar blir det plötsligt en välgärning. Och naturligtvis bor Dorazio på invandrarfria Lidingö. Dock anger hon sin politiska övertygelse med orden "hjärta och hjärna till vänster, men Marx i själen."

Motiveringen till valet av Anita Dorazio lyder som följer:

”Anita Dorazio får priset för sitt uthålliga, engagerade och målmedvetna arbete för flyktingars rättigheter. Genom att starta en hemlig klinik där gömda och papperslösa kan få vård och råd i sjuk- och hälsofrågor har Anita Dorazio bidragit till en drägligare tillvaro för många utsatta flyktingar."

Tydligen har juryn på Fokus lyckats fastställa skyddsbehov hos de papperslösa som ingen myndighet hittills har klarat av. En fantastisk prestation.

Ett tips till Dorazio från Rakryggad är, att om hon skulle få för sig att faktiskt hjälpa riktiga flyktingar så kan hon åka ner till Afrika och hjälpa de barn som svälter där och som inte får hjälp från Sverige eftersom politikerna här istället lägger pengarna på att integrera den irakiska medelklassen i Sverige.

Så kallade papperslösa vill skaffa sig en drägligare tillvaro, så sluta kalla dom flyktingar!

24 kommentarer:

Anonym sa...

Komandoran har precis de batikhäxeögonen som man måste ha för att kunna förtrycka en rakryggad medmänniska. Är det inlärt eller är hon beredd på att låta sina skyddsligar flytta in i hennes egna hus,(där hon försörjer dem genom socialförsäkringen)alternativt halvera sin lön som batikhäxa/hora och låta andra stå för försörjningen med Ragelfelth och Mona Sahliaraöknen i spetsen.
Vilka betalar hennes/deras dumheter och inkompetens om de inte har råd att betala för sig? Nu kommer komandoran och äter upp all julmaten men hamnar förhoppningsvis i fällan om någon ser vad som inträffat. Kärringen som fick pris åt upp all maten.

Marianne sa...

vem hjälper oss Svenskar som tvingas att leva med skyddade identiteter. mestadels kvinnor och barn på flykt i Sverige…(ca 15 000)
4000 av dem är barn under 18 år..
svenskar utan rättigheter i sitt egna land..ständigt på flykt..

vi betalar skatt så att hennes "skyddslingar" kan få gratis vård…
något som vi själva inte får..
Sverige är fantastiskt!

Rakryggad ifrågasättare sa...

(Kommentaren hamnade dessvärre ett steg under... det är här den skall vara, och ingen annanstans...!)

... och säger fy f-n för sådana landsförrädare, och som vill vårt fosterland så illa!

Jag tycker i stället Weine Berg och Fröken Sverige skulle få dela på priset som årets svenskar. Båda jobbar utan anspråk på egen vinning eller ersättning, för sina landsmän och sitt (vårt gemensamma) land - och vill därmed både sina landsmän och landet väl.
Båda tänker på sitt fosterland i första hand; därmed visar man på prov kurage och är samtidigt inspirerande förebilder för oss andra, som också vill behålla vårt land.

Motiveringen borde kunna lyda:
"För att förtjänstfullt i sanningens och ärlighetens namn, sprida ocensurerad sanning och upplysande information om den tilltagande förslavningen av Sverige och dess sönderfallande samhälle."

Anonym sa...

Kan bara hålla med anonym. Det självgoda leendet, vittnar om en lömsk häxa. Att hon skulle få ett sånt pris, var ju glasklart i dårarnas paradis. I min värld skulle priset helt klart gå till alla rakryggade sanningssägare. Men tänker man på juryn, hela PK-apparaten, rödvinsvänstern osv. där häxan naturligtvis har en massa självgoda vänner, blir ju priset ett stort jävla skämt. Det var det enda positiva jag kunde komma fram till. Blodsven

Anonym sa...

Jag instämmer till fullo att Weine Berg & Fröken Sverige skulle ha fått delat på denna utnämning men det går ju inte för de är inte PK. Den här kärringen är inte bara 100%PK utan t.o.m. 200 % PK samt naturligtvis så bor i Lidingö. Hon skall föregå med gott exempel & omdelebart flytta till t.ex. Rinkeby eller något annat exotiskt område. Det Nya Sverige är verkligen fantastiskt!

Jimmy S. Windeskog sa...

Dorazion är noog en av de vidrigaste svenskar och största landsförädare vi har. Det säger en hel del onikligen.

Fosterjordnära sa...

..rent logistiskt sett vore det ju gördelaktigt för fr4u Dorazio att bo i ett invandrarghetto. Att bo nära sina klienter är ju förutom en kostnadslättnad för kärringskrället även miljövänligt. Med stor sannorlikhet åker hon bil ,kanske rent av taxi till det s.k jobbet som borde vara i en källare i Tenstaområdet. Ju kortare sträcka desto mindre utsläpp!

Urrrk ,hennes min är exakt så som man kan se ut när en hoper folk talat om för en att man gjort ngt bra och beundransvärt. Och det har hon ju ta mej faen inte gjort!!

Stone sa...

Fanskapet ser till att vi får fler och fler pensionräddare hit till västerortsghettona. Käringen sitter säkert med sina medelklassvänner på Lidingö och beundrar sig själva hur goda de är, långt från den verklighet de påverkar.

Andreas sa...

Årets landsförrädare! Kärringen begår brott och belönas! Fy fan vad snett det är i detta land! Hoppas på balans en dag, och för att det ska bli balans så krävs det hårda tag så ordningen återställs!

Larsson sa...

Vi kan väl utse en egen "årets svensk"?

Att en för mig okänd blaska röstar fram en kulturhumanist till årets svensk säger ju egentligen ingenting om vilka kriterier man grundar nomineringen på förutom att man tydligen ska hjälpa illegala invandrare.
Kan bara dra slutsatsen för att bli årets svensk så behöver man inte nödvändigtvis göra någonting positivt för landets egna befolkning.

Anonym sa...

Jomen visst är det ett brott att gömma sig i Sverige om man t.ex. har en utvisningsdom på sig. Kärringskrället borde häktas för skyddande av brottslingar. Här borde krigslag gälla för föräderi. Ansluter mig till dem som röstat på Weine Berg och fröken Sverige. midgardsjarlen

Anonym sa...

Jag hoppas att SD kan ställa en motion om en folktribunal när dom kommer in i riksdagen,så att alla landsförrädare kan ställas inför rätta,det finns dokumenterat vad alla dom där idioterna har gjort mot svenska folket,.

Anonym sa...

Veldigt konstig sak att prisa helt klart. Men media gör ju en del konstiga saker. Årets landsförrädare kan vi nog kalla henne lite försikigt.

/ Foffe

Anonym sa...

Gömma "flyktingar".
Att försvåra polisens arbete är inte tillåtet. Detta kan ge böter eller fängelse.
När lagstiftarna börjar tumma på dessa principer leker de med elden. Vilka signaler ger detta oss medborgare? Vi blir förbannade. Men det allra farligaste är att vår uppfattning om rättstaten blir allvarligt ifrågasatt. Detta är mycket allvarligt. Undertecknad har många gånger ställt frågan till polisen, JO, mfl ang. de som gömmer "flyktingar". Svaren är i paritet med "goddag yxskaft"! Jag är förvånad att människor som gömmer "flyktingar" går säkra. De stoltserar med namn och bild och visar en kaxig attityd. Dessa personer anser jag är laglösa och får självklart stå till svars för sin verksamhet. FKR!

Fosterjordnära sa...

"Jag brukar säga att ribban för asyl i Sverige har satts så högt att inte ens Kajsa Bergqvist kan komma över den", säger Anita Dorazio, med en menande nick mot nämnda Kajsa, som i egenskap av jurymedlem står bredvid henne på podiet...

Herregud! Hur fan hade det sett ut om Dårazio själv lagt ribban?

Anonym sa...

De jag tycker skulle få priset är de som med risk för sitt eget liv visar civilkurage och ingriper då dem ser att något brott håller på att begås. Som t.ex. dessa mycket omtalade killar som gav sig in i en flock med invandrardjur som var i färd med att mörda en svensk flicka. De är våra svenska hjältarna!

(Med det menar jag såklart inte på något sätt att nyhetsförmedlare som just Rakryggad, Fröken Sverige, Fria Nyheter, Info-14 o.s.v. inte skulle vara svenska hjältar.)


TIPS: Kan du kanske inte starta en omröstning här om vilka som ska få bli Svenska Hjältar? Så får vi med lite råg i ryggen också rösta fram och hylla någon!

/Mikael

Greger Rutgerson sa...

Bra Weine att du säger sanningen om vilka de verkliga skyddsbehövande är.

Som ju är välkänt så skulle Sverige kunna hjälpa långt fler flyktingar i deras närområden för en mindre summa. Att så många människor från mellanöstern och arabländerna väljer att söka sig till Sverige beror givetvis på Sveriges rykte om att vara ett bidragsland till vilket det är lätt att få asyl, uppehållstillstånd och medborgarskap.

Våra gamla kan givetvis betala. Förutom de riksdagspolitiker som har påtvingat oss massinvandringen. De kommer nämligen leva gott på sin lyxpension.

Sverige är verkligen FAN-tastiskt...

Rakryggad ifrågasättare sa...

Jag anser att denna kvinna omedelbart skall polisanmälas, för vad hon gjort. Detsamma gäller tidskriften Fokus, som känner till hennes förehavanden; skyddande av brottsling. Och som sedan offentligt premierar henne; underförstått uppmanar andra till at begå samma brott.

Enligt mitt rättspatos kan detta inte vara riktigt! För om detta är lagligt, korrekt juridiskt beteende, kommeer jag att radikalt ändra min livsstil. Det skall jag bara få be och tala om. Någon måtta får det vara på galenskaprna i detta land!

En polisanmälan är mycket viktig, detta så att vi får till stånd en förundersökning, samt slutligen ett prejudikat för om detta kriminella förhållande verkligen är legitimt och lagligt i Sverige. Det vore bra för medborgarna i det Nya Sverige att få veta var gränsen går för brott dras... Om det är lönt av leva lagligt eller ej!

Det vore mycket lämpligt att bloggen Rakryggad polisanmälde kvinnan, samt tidskriften Fokus. Då man tagit upp detta mycket spektakulära fall på bloggen.

Karpstryparn sa...

Skandal att denna tidning utdelar 1:a pris i lagöverträdelse. Enligt Svea Rikes lag så är det ett brott att gömma folk som ska utvisas, tidningen Fokus begår också ett brott eftersom den uppmanar till brott. Alltså gör sig tidningen skyldig till uppvigling, kan man säga.

Jag har skrivit ett inlägg i mina bloggar på både http://www.metrobloggen.se/Karpstryparn och http://www.karpstryparn.wordpress.com om detta.
Inlägget på metrobloggen heter "Prisbelönt för att ha brutit emot svensk lag" och det på wordpress.com heter "Invandrare prisbelönt för att ha brutit emot svensk lag" eller något liknande.

Robin Shadowes sa...

Larsson, igår var det en användare på Fb som föreslog ett eget Årets svensk. Ska kolla senare om det har lett till något annars skall jag själv ta upp det i det speciella forumet om Fb själva. Tanken är att användarna själva skall kunna rösta fram denna person och att det definitivt kommer engagera fler än bara sju batikhäxor! Tänker även föreslå att man paralellt kör ett Årets antisvensk.

Förutom tidigare nämnda kandidater, Weine, FS och Gnesta-killarna så kan jag även tänka mig Jan Milld som lämplig kandidat. Det finns säkert fler men det är vad jag kommer på på rak arm.

Rakryggad ifrågasättare sa...

Hallå där ute... finns det kanske någon rakryggad läsare... som inte bara nöjer sig med att skriva, och tycka att saker och ting är alldeles för hemska och förskräckliga.
Utan som är seriös och verkligen vill vara med och försöka förändra saker och ting i vårt land? OK, då sätter vi igång mina vänner.

Polisanmäl damen, och gör samma sak med tidskriften Fokus.
Lägg sedan upp anmälan här på Weines blogg... (Och du behöver givetvis inte exponera ditt namn här på bloggen...)

Säg bara inte: "Varför gör du inte det själv!"

Nej, för jag tycker att jag redan tagit ett initiativ, genom tre fristående polisanmälningar av statsminister Fredrik Reinfeldt. Samtidigt som jag anmält Reinfeldt till riksåklagaren. Parallellt som jag även anmält honom till konstitutionsutskottet.
Tillika som jag gjort flera anmälningar till DO... som berör diskriminering av svenska medborgare. Inklusive mig själv!

Nu är det er tur! Sätt igång... ni som tycker att vi bör ha en förändring i landet.
Att bara sitta och gnälla på bloggarna - och vänta på att andra skall göra något - förändrar ingenting. Vad som behövs är: ACTION! Från var och en...

Dessutom vill jag inte höra: Vad hjälper det att jag gör så och så...? Det är klart att det hjälper, bara tillräckligt många gör "så och så..."
Försök åtminstone! Med en sådan negativ inställning kan man likaså gå och hänga sig på en gång!
Den dagen tillräckligt många försöker, ja... då kommer förändringen av sig självt. Tro mig på mitt ord!

Om ni visste vilka krafter som ryms inom oss... vi kan mycket, mycket mer än vi tror!

Slutligen: Upp till bevis mina vänner. Bevisa att ni verkligen vill ha en förändring till stånd i Sverige.
Visa genom initiativ och ett konkret handlande att ni inte accepterar Det Nya Sverige...

Rakryggad ifrågasättare sa...

Dessutom... har jag föreslagit Weine Berg till
"Civilkuragepriset" i Efterlyst... två gånger till och med... Hur många fler har gjort det..?

I ett annat brev har jag kraftigt ifrågasatt Otto Sjöbergs plats i den jury, som skulle avgöra vem som skulle erhålla "Civilkuragepriset".

Otto Sjöberg - den i särklass störste pajasen och ynkryggen och mediale hycklaren i modern svensk presshistoria...!

Så sätt igång och jobba, var och en, om ni vill ha till stånd en förändring. Förändringen kommer från oss på "verkstadsgolvet". (Nej, jag är inte kommunist, långt, långt därifrån!) Men det är ändå här på denna nivå som förändringen skall och måste utarbetas och formas.

Weine Berg sa...

Tillråga på allt är hon uttalad marxist och därmed antidemokrat...och bor på Lidingö.

För övrigt tycker jag det är en ypperlig idé att vi systemkritíker inför priset Årets Svensk och genom internet har omröstning om vem som ska utses. Själv undanber jag mig att nomineras.

recte sa...

Naturligtvis ska Årets Svensk utses av svenska folket för att ha legitimitet, inte av en politiskt korrekt sosse blaska som Fokus. I sin iver att skaka fram "rätt" person har pk-media återigen visat sitt förakt för folkviljan.
Hela tiden denna politiskt korrekta mediavänster som kliar varandra på ryggen.

Anita Dorazio har i sin "yrkesutövning" ett nära samarbete med Gamla Stans Advokatbyrå och Advokater utan gränser, en person i dess styrelse är talesman för Vänsterpartiet.
Det finns pengar att tjäna i asylsvängen.