17 december, 2008

Stenåldern breder ut sig i Sverige

Dagens Nyheter rapporterar att stenkastningen mot bussar har blivit drastiskt mycket värre. På ett år har den ökat med 66 % bara mot de två största bussbolagen Swebus och Busslink. Ettusen bussförare har anmält att stenar eller andra föremål kastats på bussarna. Det visar att problemet inte är ringa, eller försumbart.

- Kastandet av sten och annat ökar hela tiden och det är väldigt oroväckande, säger Niklas Thorslund, ansvarig för säkerheten på Swebus som är det största bussbolaget i landet.

Även på Busslink är man oroade och uppmanar sina förare att lägga om rutten när de blir attackerade med stenkastning.

- Stenkastandet har blivit ett samhällsproblem. Vi försöker samverka med polis, stadsdelsförvaltningar, trafikhuvudmän och skolinformatörer för att få stopp på det. För någonting måste göras. Vi kan inte acceptera det som händer, menar Helena Reinhagen, kommunikationschef på Busslink.

I sina hemländer kastar man vanligtvis sten på israeliska stridsvagnar och sina egna kvinnor. En inte alltför kvalificerad gissning är att stenkastar-ungdomarna antagligen har hört om sina föräldrars kamp mot ockupationsmakten och nu ger man sig på kvarnar för att gå i sina fäders spår. Inte lika modigt, utan ganska fegt. Eller så försöker de driva ut det som de ser som ockupationsmakt från ”sina” områden. Mitt råd till dessa: Sluta leka frihetskämpe, bli en frihetskämpe – åk hem.

Det blir allt svårare för Reinfeldt att upprätthålla bilden av svenskar som ett barbariskt folk som ska bytas ut med hjälp av stor arbetskraftsinvandring, när vissa utlänningar beter sig som om de kommer från stenåldern. Ooga-boga!

8 kommentarer:

Greger Rutgerson sa...

Klockrent Weine!

Rakryggad ifrågasättare sa...

...som vanligt!

Anonym sa...

Trodde packet kastade skor och skrek hund.

Anonym sa...

Som vanligt visar du på vardagens problem i samhället. Tack för det, Weine.
Nu lovar ju stadsministen hårdare tag mot brottsligheten. Men det tror jag inte ett skvatt på.
Han är nog mer rädd för att SD ökar stadigt, därför försöker han övertyga väljarna att han skall göra något.
Näää. jag säger bara.

Aldrig förr har så få politiker förstört så mycket, för så många på så kort tid, som dagens Svenska politiker gjort.

Rakryggad ifrågasättare sa...

Den sinnesslöe Fredrik Reinfeldt (ja, han som kallas statsminister i Det Nya Sverige) har utlovat en
julklapp!
Men... hej, hej, hej... sakta i backarna. Inte förrän till julen valåret 2010... hans rådgivare är väl smarta vet jag!

Och julklappen då? Jo,kraftigare tag mot brottsligheten!!! Men om detta innefattar några åtgärder mot stenkastarna, framgick inte ur slasktratten Expressen.Undrar förresten vad han har innanför äggskalet, den där Reinfeldt...?

Men vänta, det är inte slut här!

För i Det Nya Sverige är den ene ännu mer korkad än den andre. I detta fallet vår famösa redaktör Dahlberg, på nämnda slasktratt. Nu gömmer hon sig bakom en "opoinionsblogg..."; och där hon i sedvanlig ordning missuppfattat det allra mesta om vad som försiggår i Sverige.

Hon klandar Reinfeldt att han inte hade mod til att tala om varför brottsligheten var hög.
Detta vet naturligtvis den begåvade och kunnige Anna Dahlberg: Det är förstås polisens fel, för att den är ineffektiv. Punkt slut!

För oss som vet vad Anna Dahlberg är för en, får det bara bekräftat att, hon inte har alla kopparna i skåpet... men för de andra som inte riktigt har fått kläm på situationen och mångkulturella röda-Anna, och till äventyrs tror på vad hon skriver. Ja,då blir de ytterligare offer för snuskig och vidrig vänsterextremistisk desinformation.

Robin Shadowes sa...

Är det inte fantastiskt vad denna landbit har genomgått sedan inlandsisen smälte? Vi har gått från stenålder, bronsålder, järnålder, medeltid, renässans, upplysningstid, industrialiseringstid, atomålder och fram till IT-åldern! Nu är även denna tid slut och vi övergår i nästa fas - stenåldern! Cirkeln är m.a.o. sluten! Thank you very much, äggskalle... for nothing!

Weine Berg sa...

Greger och Rakryggad Ifrågasättare: Tack!

Anonym 20:58: Lysande slutkläm på din kommentar!

Robin: Den var klockren!

BefriaMedia sa...

Robin,

klockren.

Som vanligt bra sagt Weine.