20 januari, 2009

Alla får vara svenskar – men inte svenskar

Häromdagen fick jag ett artikeltips från en rakryggadläsare. Artikeln handlade om hur pengar från Allmänna Arvsfonden gick till att adoptera bort invandrarbarn från problemfamiljer till nya familjer. Jag har tidigare reagerat över det ruttna och sjuka i att pengar från Allmänna Arvsfonden, vars medel mestadels kommer från svenskar som inte har några efterlevande, används till en uppsjö invandrar- och s.k. integrationsprojekt såsom Afrosvenskarnas Riksförbund (813 000 kr x 2 år), Projektet Allahs barn i folkhemmet (290 000 kr x 2 år), Projektet Att främja Islamsk Fredskultur (870 000 kr x 3 år) och Folkets Hus Hammarkullen (395 000 kr x 2 år). Inte ens efter döden får alltså svenskar slippa vara en spelpjäs i det mångkulturella vansinnet. Ville dessa döda svenskar bidra till dylika projekt? Det har de inget att säga till om. Det bestämmer Allmänna Arvsfonden.

Jag reagerade över särskilt en strof i artikeln. ”Isabella Canow försöker mest finna familjer bland de sex etniska riksförbunden som har valt att vara med i projektet: assyriska, iranska, italienska, kurdiska, serbiska och turkiska.” ”De sex etniska riksförbunden”? Så andra folk i Sverige får följaktligen bejaka sin etniska identitet? Men inte vi svenskar?

Vi är en urholkad och devalverad identitet som vem som helst kan iklä sig. Alla andra har dock en egen etnisk identitet som de får framhålla, vårda och bekräfta. Att detta sker i Det Nya Sverige samtidigt som multikulti-apologeterna påstår allas lika värde är självfallet lika falskt som en tvåkrona. Förresten, kära rakryggadläsare, ska vi försöka att starta ett svenskt etniskt riksförbund?

16 kommentarer:

Anonym sa...

Ja, det Riksförbundet hade nog inte fått hålla länge. Själv har jag retat mig på föreningar inbjudit till midsommarfirande. Det finns inget som heter svenska föreningen, iaf inte där jag bor, utan här heter det; bosniska föreningen, serbiska föreningen etc. Hade det nu stått även svenska föreningen så hade jag gått dit, men något sånt existerar inte här och jag antar att om jag skulle ansöka om att få öppna ett sådant skulle folk skrika rasist efter mig.
// ZS

Robin Shadowes sa...

För jävligt att dessa pengar skall gå till kolonisering och islamisering av vårt eget land. Är övertygad om att många av dom numera döda svenskar som stiftade dessa fonder hade kunnat skåda i kristallkulan in i framtiden, så hade dom blivit förfärade. Hade jag varit i deras skor så hade jag hellre bränt pengarna än låta dom gå till mitt eget lands undergång.

Rakryggad Ifrågasättare sa...

Ja, självklart Weine! Visst skall vi starta ett svenskt etniskt riksförbund. Vilken strålande idé! Genialt.
Jag är med, från och med nu i detta ögonblick. Föreslår dig som ordförande.

Häng på alla som läser detta!

Skägglös sa...

Helt rätt, man blir knappt förvånad längre när man läser dessa konstanta attacker på vår kultur

k:son sa...

Ja, är det något etniskt riksförbund som bör vara självklart i Sverige så är det det svenska! Klockrent!

Anonym sa...

Ja varfor inte "Det Svensk-Etniska Riksforbundet".

Det negativa ar att det vore att erkanna att svedskarna snart ar en minoritet, men innan det intraffar sa kan det vacka en hel del uppstandelse, det ar bara bra.

/ peter a

Anonym sa...

Man kan kanske också kan se det från det motsatta hållet dvs att det är bra att de olika etniska grupperna i Sverige behåller sina etniska och kulturella identiteter. Detta borde väl även var gynnsamt för den Svenska identiteten, samt vara till gagn för både oss och de andra invandrargrupperna i framtiden när de har insett att Sverige inte längre är ett tillräckligt attraktivt land att bo kvar i, då har de ju kvar en anknytning till sitt förflutna, vilket är nödvändigt för ett verkligt återupptagande av denna anknytning.

d2tnwo

Carl sa...

kan man få hjälp med att folkbokföra sig i Vellinge kommunsom inte tar emot kriminella främlingar utan låter skattepengar gå till vård och skola!
http://www.youtube.com/watch?v=I3RKGDhrwNw&feature=channel_page
se även kanalen sdtv

jag måste bo kvar här men vill att mina skattepengar går till förnuftiga och ärliga politiker! enda effektiva sättet att se till att quisling politiken vänder. att demostrera hjälper inget. men styrning av skattepengar ger en dj-vla effekt. uppmaning printa ut rakryggad och andra bloggar som fria nyheter och lägg överallt

carl sa...

Svenskarna får inte ha kvar sin krona. Tumba myntverk 300-400 år gammalt nedlagt, jubleumsmynt från freden 1809 infört. sakta smyger de in euro och svenska mynt försvinner

krökryggad av arbete sa...

Jag vill bli medlem i Svenska föreningen. vill då åka på Svenska galan i globen med artister och fira nationaldagen med andra svenskar som gillar sitt land

Anonym sa...

Jag vill uppmärksamma bloggens läsare på Horace Engdahls tal i Svenska Akademien med anledning av minnet över måret 1809. Hela talet finns publicerat av finska Hufvudstadsbladet (inte av svenska tidningar förstås)http://www.hbl.fi/text/utrikes/2009/1/15/d22227.php, men jag återger här avslutningen. Läs och njut:

"Vi får lov att återvända till Fänrik Ståls sägner och läsa den inledande dikten "Vårt land"!
Som ingen annan förklarar den vad en nation är för något: inte bara ett kontrakt mellan
medborgare utan också ett band mellan levande och döda. Nyckelorden är "för oss":

Och det var här, det blodet flöt,
ja, här för oss det var,
och det var här, sin fröjd det njöt,
och det var här, sin suck det göt,
det folk, som våra bördor bar
långt före våra dar.

Det var till sist för oss, för vår rätt att ha ett hem i världen, att själva avgöra vår framtid,
att inte slukas av stormaktspolitiken, vår rätt att fritt minnas storheten och eländet i vår historia, som våra landsmän, vare sig de kallade sig svenskar eller finnar, göt sitt blod för
tvåhundra år sedan. Vi behöver ett märkesår, så att vi inte slarvar bort den rätten."

Uglybinnen sa...

Gör ont att tänka på dessa svenskar som gnetat samman pengar, sedan sitter halvimebecilla personer och bestämmer att personer som invaderar vårt land skall ha de dödas ihopgnetade pengar. Tror ni att dessa halvimbecilla själva testamenterar en del av sina pengar till invandrare!! Nej, de är ju inte helimbecilla, dessa personer har inte ens sett en segregerad invandrare på vykort, sina egna pengar håller de hårt... återigen dubbelmoral och hycklande mot svenska folket att det gör ont i hjärtat.

Anonym sa...

...varför inte utöka föreningen till ett Nordiskt eller ett skandinaviskt etniskt riksförbund. Rekryteringsbasen skulle bli större och rasiststämpeln på ett sådand förbund skulle delvis hämmas. Dessutom skulle frågan om det skandinaviska folkets rätt till sina länder kunna lyftas till en högre nivå.

/Tobias

Anonym sa...

Jag skulle helt klart gå med, Men jag håller med Tobias att ett Nordiskt riksförbund hade nog varit bättre, inte p.g.a av att den rasistiska stämplen skulle hämmas för man är ju trots allt "rasist" bara man tänker tanken om att väna om vårt fädernesland! Men för att argumentet om att basen hade blivit större och för att vi borde faktisk värna om alla de nordiska länderna, vi är trots allt en unik nordisk stam med speciella egenskaper som vi bör bevara!

Anonym sa...

JA!

Detta är den viktigaste fråga som överhuvudtaget lyfts fram i den tid och det elände vi nu befinner oss, gällande nationella angelägenheter och våra fosterländer. Denna fråga har redan tidigare blivit framställd utom bloggen Rakryggad men som ett led i anförandet av frågan och för att understryka dess betydelse är det viktigt att den nu efter att ha snuddat vid bloggen Rakryggad inte får stanna vid ett samtalsämne för bloggens läsare i allmänhet utan att Vi alla bör inse att detta är vad Vi skall göra.

Frågan är bara Hur ? När ? Var ? Vilka är Vi ? - och - Vad skall egentligen och mer bestämt göras i denna sak ?

Inledningsvis bör därför följande framhållas:

Frågan förutsätter emellertid en framställning av vad som torde krävas för att kunna skapa verkningsfulla etniska förbund i enskilda nordiska fosterländer.

Vad som sålunda krävs är i själva verket ett världsomfattande förbund för det germanska folkslaget med en landsindelad och språkindelad uppbyggnad. Alltså bör det skapas ett stort germanskt förbund som omfattar alla germanska länder i världen, inom detta världsförbund bör det inrättas ett nordiskt germanskt förbund jämte lämpligt indelade förbund av de övriga germanska folken i världen, såsom främst i Europa, Nordamerika, Australien och Södra Afrika. Vikt skall därvid läggas vid verksamhet inom de enskilda riksförbunden i varje enskilt germanskt land jämte att på samma gång genom världsförbundets uppbyggnad bedriva en lika viktig,ömsesidig samverkan mellan förbunden i de enskilda länderna, på alla viktiga och nödvändiga områden, för att främja de germanska folkens rätt och framtida bestånd, såsom i Sverige så också i alla de övriga germanska länderna, de germanska folkens rätt och framtida bestånd i världen som helhet likaså.

Det är endast genom ett sådant ömsesidigt världsförbund som några som helst motsvarigheter till etniska riksförbund i enskilda fosterländer kan vinna varaktig och betydande framgång i sin sak.


VÅR LYCKA - VÅR FÄRD - VÅR FRAMTIDS LOV

Anonym sa...

Mycket bra tanke att bilda ett svenskt etniskt riksförbund.