19 januari, 2009

Inte bara tom i börsen…

Detta inlägg är något spontant, kan man säga. Det händer allt oftare att Rakryggad behöver bemöta glåpord istället för argument. De senaste gångerna har det kommit från andra bloggar. Denna gång sker det från Dagens Industris ”Börssnack”.

Någon länkade till min blogg där och genast strömmade hånande kommentarer utan argument in på sidan. Här följer ett urval (lägg märke till sandlådenivån):

Human ego isten:
”Har läst bloggen.......Adolf H skulle ha varit mäkta stolt, kanske t.o.m gråtit en skvätt?”

Gazellen:
”hela estetiken på den bloggen osar exkluderande nationalistisk anda för att uttrycka det milt ( läs nationalsocialism ).skulle vilja säga en nutidens "Völklicher Beobachter" i bloggform.det roliga är att budskapet är "tänk inte själv för sanningen är som vi säger".patetiska rädda rasister.”

Nissedimljus:
”Ofräsch blogg. Riktigt ofräsch. :-(Däremot så innehåller den säkert några trista sanningar om integration osv.”

ACD:
”Det måste vara en rak översättning från Völkischer Beobachter, Hitlers favorittining, där man bytt Deutschland mot Sverige.Utvecklingen går inte framåt, helt enkelt.”

Till de som skrivit dessa kommentarer kan man ställa frågorna: att vilja ha fri debatt, är det nationalsocialism? Är det ofräscht att vägra svenskarnas utplåning? Var är era argument? Varför är ni rädda för debatt? Varför kastar ni sten för att dölja era händer?

Och som jag tidigare efterlyst: den som hittar något rasistiskt på min blogg är varmt välkommen att visa detta. Utan konkreta exempel faller ju faktiskt dessa debatthaveristers glåpstorm.

På sätt och vis har jag fått en fördom krossad nu. Jag trodde nämligen att börssnubbar hade en del verbal och resonerande förmåga…

23 kommentarer:

Anonym sa...

Din blogg läses av många personer och det är bra :-)

Skogman

Skägglös sa...

Din blogg är en av de bästa på nätet! Riktigt bra innehåll och man blir berörd när man läser hur illa det är ställt med vårt älskade land!

Keep up the good work!

Fosterjordnära sa...

Att ha penningen som den Stora drivkraften tarvar ingen större verbal förmåga (bevisligen). I dessa kretsar räcker det med att vara s.k slängd i käften ,och det får man väl ge dessa "debattörer"?

En stark nationell broderskänsla är nog det största hotet mot marknadsliberalism?!! Verkar mer som om dessa "debattörer" visar rädsla än ngt annat....!

Annemi sa...

Din blogg är verkligheten- nerskriven! Du är otroligt duktig och påläst! Önskar det fanns fler som du, som vågar och Kan skriva om samhället, som det ser ut idag.Det finns inget rasistiskt i det du skriver. Du är Guld värd, Weine.All heder till dig. A-M

Anonym sa...

När det inte finns några sakargument är det tydligen lättare att "läga några ord i munnen på den man tänkt angripa först" -Och sen angriper man just de åsikter som man först dyvlat på personen.. Suck, sånt här är så utmattande, har man inga argument mot framförd åsikter tycker jag att man bör hålla tyst alt. erkänna sig besegrad, och det borde di.folket göra!

Ska det inte vara möjligt att debbatera problematiken med massinvandring utan att direkt få försvara sig mot diverse nazistbeskyllningar?

Jag menar; så fort en kommunist gör ett uttalande i linje med sin politik, börjar ju inte diskussionen handla om stalinläger i sibirien liksom.. (trots att det kanske vore mer befogat där..)

/Haubits

Haddock sa...

Är väl inte så många "börssnubbar" som läser DI. Tror det mest är wannabes och vanliga aktiesparande svenssons.

Får mer och mer intrycket att svennarna är muppar utan framtid. Riktiga, rakryggade svenskar finns det iaf få av i detta land!

Anonym sa...

Nu är ju det här individer,(invalider), som läser börsnytt av ngn anledning. Småfolk med liten knippa aktier som på grund av timade händelser blivit besvikna vid raset och nu måste betala vad de lånat. Hahaha... Bruden skäller på dem för deras dumhet, om hon ej redan rymt från det sjunkande skeppet. Så klart dom slår villt omkring sig och skyller på alla andra. Djävligt patetiska typer. Inget att bry sig om. Man kan bara le i mjugg.
midgardsjarlen

Jonatan sa...

Börssnubbarna är väl liberaler, kan jag tänka. De reflekterar knappast i hur frihetligt ett framtida muslimdominerat beirutiserat Europa kommer att vara.

Rakryggad Ifrågasättare sa...

Weine... all kritik är bra. Negativ, såväl som positiv. Det är uppmärksamheten som räknas. I detta specifika fall innebär de här gossarnas betraktelser och reflektioner kring bloggen riktigt bra betyg. Till och med mycket bra betyg!

Bloggen berör... till skillnad från de absolut allra flesta andra bloggar...
Men att erkänna och ta åt sig sanningen, är för de flesta ett "sjumilasteg". Man kan ju bli påkommen att tycka något som de andra i kvarteret inte tycker...
I stället tar man det säkra före det osäkra, och använder sig av vanliga, ordinära standardfraser som blivit lärd av PK-media.
Därmed kan man i lugn och ro slå sig ner i TV-soffan på kvällen och somna tryggt till SVT:s propaganda.

Ett sådant beteende tyder på svaga och osäkra karaktärer, skrämda och mentalt dresserade icke självtänkande individer: dussinmänniskor. Vanlig PK-boskap helt enkelt!

Detta visar att bloggen berör, och att det som står här skapar rädsla. Sanningen är ofta behäftad med osäkerhet och rädsla hos icke självständiga människor. Därför denna ständiga process av självbedrägeri och förnekande.

"Nissedimljus" tror dock att det kan finnas en del "trista sanningar..." på bloggen! Hmm.... det är ju alltid en början... Vi får hoppas han är så modig och läser lite på bloggen, så att de värsta PK-dimmorna lättar...

Anonym sa...

Weine,

jag har lämnat några halvt kritiska kommenatrer i bland, men är definitivt en av dina anhängare! Att skriva "Adolf H skulle ha varit mäkta stolt" är ju helt sjukt... Tyvärr antar jag att du som svensk inte kan stämma skribenten för hatbrott (för du är ju inte bög heller....). Jag har verkligen lusläst Rakryggads arkiv och finner (till skillnad från i Aftonbladet och andra "Israel-baschers") inte ett spår av vare sig antisemitism eller annan rasism! En av vår tids gåtor: Hur kommer detr sig att just invandringspolitiken har blivit en sådan helig ko, som är totalt omöjlig att debattera utan förolämpningar och andra invektiv???

Skägglös sa...

Svaret är enkelt blir det debatt kommer dessa kryp till landsförädare(politikerna) förlora så stort så det är inte ens lönt att definiera hur nerdebatterade de kommer bli! Argumenten med ,pensionsräddning,arbetskraftsinvandring samt kulturberikning är idag skällsord! Samt den gamla tesen att vi tjänar så ofantligt mycket på den breda invandringen.. hade dock varit kul att se en debatt. Men troligtvis kommer det aldrig att ske om det fortsätter att mörkas av Pk-media.

Uglybinnen sa...

"patetiska rädda rasister.”
hehehe jävla fåntratt. Hur många av dessa fåntrattar som babblar mest om hur bra invandrarna är, bor i invandrartäta områden? Jävla hycklare... Att sedan göra som media och våra politiker, dvs ducka från debatt och ifrågasättande, sedan ensidigt berätta hur jävla positivt vår flyktingpolitik, det är väl fegt och skrämmande så det räcker!!
Tack för att sidor som denna finns som uttrycker vad så många svenssons pratar om, men sällan säger högt.

Anonym sa...

Bedrövlig nivå på "börssnacks" packets kommentarer. Ger ju vid handen vad det är för klass på det "forumet.."

Suss sa...

någon som nämner "trist sanning om integration"... just precis det är just SANNINGEN som framkommer och pallar inte folk sanningen kan dom fortsätta stoppa huvudet i sanden! SÅ JÄVLA TRÖTT PÅ DETTA JÄVLA LAND!!!

Anonym sa...

Haha, inte ofta man blir citerad på en blogg. Jag tycker fortfarande att sidan är ofräsch, snaskig och polariserande. Speciellt om man tittar på på bilderna till vänster.

Bilden på den sönderslagna tjejen t.ex. Den är ensidig, enfaldig och tänkt för den ointellektuella pöbeln.

Att det invandring och integration är besvärligt och skapar stora problem är dock inte mindre sant, men om du vill bli det minsta tagen på allvar så ta bort de fördummande och polariserande bilderna.

Ofräscht var ordet som sagt.

//Nissedimljus.

Weine Berg sa...

Nisse: Nej jag tar inte bort bilderna. De har fungerat ypperligt under den tid de varit uppe. Alltid är det nån som stör sig. Låt mig ställa en fråga till dig: Är det möjligt att inte bli bli betecknad som polariserande med mina åsikter?

Anonym sa...

Om du enbart är ute efter att provocera så tycker jag helt klart du ska ha kvar bilderna, men inte om du vill bli tagen på allvar.

"Är det möjligt att inte bli bli betecknad som polariserande med mina åsikter?"

Det är nog svårt, men du gör det än värre med dessa stigmatiserande bilder.

Weine Berg sa...

Nisse: Men är det möjligt att vara emot multikulturen utan att bli kallad stigmatiserande?

Anonym sa...

Ja, det tycker jag helt klart att man kan.

Anonym sa...

Weine,

Jag debatterar gärna. Du väljer ämne och skriver ett inlägg. Jag skriver en replik som du lägger ut på din blogg (som ett eget inlägg, inte som en kommentar).

Max 1000 ord.

Ok?

Anonym sa...

Ah, glömde skriva under föregående kommentar.

/Ben Dan

Weine Berg sa...

Ben Dan: såg din kommentar på DI idag och hade tänkt skriva ett inlägg om det, men var osäker på om du skulle se det. Jag tackar varmt ja till din utmaning - äntligen någon på Börssnack som har ryggrad! Hoppas du har överseende med att mitt inlägg kommer in de närmsta dagarna, inte nu på studs. Jag lovar dig vidare att ditt svar läggs ut på bloggen som egen artikel utan att jag ändrar ett ord - såvida du inte bryter mot lagen för då är jag naturligtcis tvungen att censurera dig då jag är juridiskt ansvarig för det som sägs på denna blogg.

Anonym sa...

Ok Weine, du har en vecka på dig att skriva ett inlägg och sen har jag en vecka att komma med replik.

/Ben Dan