12 januari, 2009

Fler erfarenheter efterlyses!

I artikelserien Mångkulturella erfarenheter har vi fått läsa om Andreas, Marcus, Stefan och Anders erfarenheter av Det Nya Sverige. Ingen trevlig läsning förstås, men vi lever heller inte i ett trevligt samhälle. I serien efterfrågas svenska ungdomars upplevelser och vittnesmål om mångkulturen i Sverige, eller för den delen dessa ungdomars föräldrars erfarenheter som rör deras barn. Läsningen har upprört och väckt många människor, men nu behövs mer erfarenheter från er rakryggadläsare. Vill Du dela med dig av vad du vet till alla andra som läser rakryggad? Skicka då ett mäjl till bloggens mäjl rakryggad_blogspot[snabel-a]yahoo.se. Visa att de inte är ensamma. Du behövs!

19 kommentarer:

Anonym sa...

skulle bli flera a4 sidor iså fall men ska skriva ner precis hur berikad jag blivit genom att växa upp i malmö och Landskrona.

Victor aka Marcus sa...

När du interjuvade mig trodde jag aldrig det skulle få så mycket uppmärksamhet! Det är roligt men ändå tråkigt. Hade varit bättre om det inte fanns något att interjuva om mig.

Stå på er gott folk!

Mvh Victor även känd som Marcus.

Carl sa...

varför inte enkelt fixa en egen sida/kanal på youtube och filma alla händelser folk ser. en kanal som exempelvis cars.com kan alla fixa gratis och de flesta har väl en digitalkamera eller mobiltelefon med kamera. når nån ger vidriga skamliga förslag till Svenska tånårstjejer borde de inte få skyddas av att det vore intergritetskränkande. alla kan ju läsa i tidningen och se på tv3efterlyst hur Svenska tjejer råkar ut för så fort de går ut

Anonym sa...

Jag tycker hela idén med att låta folk få använda Rakryggad som uttrycksväg är brilliant. Dels för att folk äntligen får beskriva helvetet dom genomlider. Men också därför Rakryggad läses av många människor.

Skogman.

Carl sa...

skogman ni har rätt! Rakryggad behövs. vore intressant med besöksräknare på sidan. gissar att Rakryggad får mer och mer besökare varefter folk pratar och tipsar om bra webbsidor

Victor aka Marcus sa...

Jag kan säga att den ökat markant senaste halvåret! Vet inte om jag får säga mer än så för Weine, hehe.

Mvh Victor

Anonym sa...

Trots alla problem får vi inte lockas in i "Mona Sahlin"-fällan och bli totalt enögda (fast åt andra hållet....)! Mångkulturen har inneburit segregering och ökad otrygghet, men också 1) ny och mycket mer spännande matkultur 2) idrottsframgångar 3) tillgång till arbetskraft för lågbetalda "svinjobb", t.ex. inom vård och omsorg 4) m.m.

Lösningen på problemen är nog snarare mer polisiära resurser för att få bort brottsligheten i utsatta stadsdelar (nolltolerans!!) än en generell begränsning av invandringen!

Anonym sa...

Vad pratar du om anomyn ??
hur bra har det gått i alla andra multikulturella samhällen när mer polis har satts in? som frankrike grekland osv osv osv. begränsa tiggeri invandringen osv har växt upp i malmö problemen är att de har en helt annan syn på rätt och fel ingen polisiär insatts i världen kan ändra på detta endast begränsa invandringen samt visa vad som gäller för regler i sverige för det är de som kommit hir och de ska vara jävligt tacksamma att de ens får vara här men det är de inte våra kära kravmaskiner.

MVH Martin

Henriksson sa...

1. Intressant. Utveckla gärna detta. (Falafel och kebab är inga exempel.)

2. Det är det stående exemplet Zlatan du tänker på? Men det behöver väl knappast vara mångkulturens förtjänst?

3. "Lågbetalda svinjobb" vad yrar du om? Har daglig kontakt med folk inom vården och får höra de mest horribla saker. Majoriteten av dumheterna står de papperslösa för. Det är väl kanske det som gör det till ett "svinjobb"?

4. m.m ? Vad menas? Innebär att allt annat som är positivt står mångkulturen för?

Ja, det var ju ett vettigt förslag. Varför duscha när man kan parfymera sig.

Anonym sa...

Till anonym 07:25
Läs detta,
http://rakryggad.blogspot.com/2008/12/ytterliggare-en-rakryggadlsare.html
Man måste heller inte ta in 100000-tals så kallade flyktingar för att få en annan matkultur.
mvh Daniel

Rakryggad Ifrågasättare sa...

Anonym... du som ser alla dessa förnäma fördelar med importen...

Jag måste få tala om för dig att, jag mycket, mycket gärna skulle ha avstått alla "idrottsliga framgångar", "spännande maträtter" samt det fenomenet du benämner "svinjobb"...
Med tanke på det sista: "svinjobb". Det finns gott om svensk arbetskraft; det är bara att kapa en mängd förtidspensioneringar, arbetslöshetsunderstöd, socialhjälp m. m. Därmed skulle man kunna frigöra mängder av svensk, inhemsk arbetskraft till vad du kallar "svinjobb". Arbetsplikt helt enkelt, som motprestation för att man tar emot bidrag.
Detta borde vara en självklarhet, om man nu inte är sjukskriven för påvisad sjukdom förstås.
Svårare är det inte - bara det politiska kuraget hade funnits!

Och du... man behöver inte importera halva Afrika och Mellanöstern för att äta spännande mat i Sverige! Det finns iutomordentligt bra kokböcker...:)

Och du... skall sanningen fram, så känns det inte så där vidare... om en svensk framgång inte presteras av en, ja just det: svensk!
Måste medge att det känns ganska avslaget om en irakier, somalier eller kosovoalban (trots blå/gul dress) tar OS-guld i backhoppning åt Sverige... Lika lite som att Zlatan är svensk... visst han bor här, det är en annan sak.
Kan inte hjälpa det; men det känns inte riktigt genuint... Kanske är jag för svensk, med för stark fosterlandskänsla!!

Men det är kanske ett fenomen som blir ännu mer påtagligt, då man känner att ens land är hotat och utsatt för fientlig verksamhet. En naturlig reaktion. Självbevarelsedrift.

carl sa...

spännande maträtter??? Pizza! de exclusiva maträtter har inte fattiga Svenskar råd att äta.
Pizzerior och kinaresturanger kör ju allt svart och köper in råvaror av bekanta hälften stulet resten från lidl skattefritt. gissar att kassa apparater placeras utom synhåll från kunder när de certifierade kassaapparaterna blir tvång 2010. 90 procent av omsättningen sköts då utanför kassan- svart. de borgliga vann valet när de lurande alla utlänska "näringsidkare" att deras pengar skulle beskattas mindre

Anonym sa...

Oj, oj oj - vilka sura reaktioner mitt enkla inlägg väckte!! Jag är nationalist, men därmed inte enögd! Ni som har kommenterat är lika korkade som Reinfeldt, Sahlin m.fl - ni vägrar att se att det finns två sidor på varje mynt...

Det viktigaste argumentet emot dagens invandringspolitik är det ekonomiska. Detta problem löser vi genom att ta bort "generella flyktingbidrag" m.m. Alla som bor i Sverige ska förstås ha samma krav på sig att skapa sin egen försörjning. Tar vi bort alla idiotbidrag slipper vi också snyltningsinvandringen och får bara hit folk som vill göra rätt för sig!

Själv har jag haft 7-8 väldigt "berikande" år som invandrare i Thailand och Malaysia - tar vi bort möjligheterna för invandring till Sverige kan vi vara ganska säkra på att andra länder tar bort motsvarande möjligheterna för oss att flytta dit!!

Någon ville ha ett förtydligande av mina exempel. Absolut:
1) Maten - 90 % av de rätter vi äter i dag är icke-svenska. Svensk basmat är väl ungefär salt sill, rotmos och älgstek på söndagar...
2) Idrotten - nej, det är verkligen inte Zlatan jag tänker på(som ju faktiskt inte alls är svensk, han har utvandrat och bor numera i Italien). Själv kan jag som fotbollsfreak enkelt konstatera att mer än hälften av spelarna i Allsvenskan är icke-svenskar!!!
3)Tillgång till billig arbetskraft - nej där har ni fel!! Jag är säker på att väldigt få svenskar skulle ta de jobb för de löner som i dag utförs av invandrare. Jag skulle t.ex. aldrig haft råd att fixa mitt kök om det inte hade varit för Boris och hans ukrainska kompisar. Vi skulle heller inte ha haft råd med barnflicka ett år om det inte varit för Daisy från Filippinerna.

Samtidigt är det viktigt att införa nolltolerans emot alla typer av brott. Inför USA.s policy om "three strikes and you`re out", d.v.s. livstids fängelse för tredje brottet. Lite högre kostnader för fängelserna, ja visst - men väl värt detta genom den ökade tryggheten..

Mvh

Henriksson sa...

Det är inte värt att diskutera med dig. Först förolämpar du de som jobbar inom vården. Sedan kallar du dina motdebattörer för korkade. Har vi Marie på tråden igen?

I invandringsfrågan blandar du äpplen och päron.

Sverige har alltid tagit del av andra kulturer. Samtliga kulturer behöver dock inte representeras på hemmaplan för att så skall ske.

Du klankar ned på vad du anser vara "sämre jobb" och är dessutom för lönedumpning. Ser ökade polisiära resurser som lösningen på en osund massinvandring. Anser att det viktigaste argumentet i den ekonomiska frågan är antal utbetalade bidrag.
Du har nu två gånger påpekat att du inte är enögd, men frågan är vart ditt andra öga tar vägen då du skriver.

Du är en sann nationalist du.

Weine Berg sa...

Anonym 07.25: Lösningen är absolut inte ökde polisiära resurser. Brottsligheten är inte en orsak, utan en verkan. Brottsligheten är ingen sjukdom, utan ett symptom. Och nej, det ekonomiska är inte den största frågan - precis så resonerar ju Reinfeldt som ju ser Sverige som ett företag och inte ett land. Den absolut viktigaste frågan är att vi svenskar dels inte är herrar i vårt eget hus och dels är på väg mot utrotning. Det är absurt att prata om ökade polisiära resurser i det läget.

Vad gäller andra kommentatorer kan jag bara påpeka mitt ställningstagande: att fly från landet är ingen lösning, utan ett problem. Stanna och kämpa och vi kan vinna, fly fältet och vi förlorar garanterat.

Anonym sa...

Men snälla Henriksson och Weine...

Jag börjar inse att detta forum är lite mer "hard core" STÄNG GRÄNSERNA än vad jag trodde...

Jag är definitivt FÖR "lönedumpning", d.v.s. lägsta möjliga pris för tjänster jag som konsument vill köpa! Effekten blir förstås inte det som ditt uttryck implicerar Henriksson, utan vad som händer är att vi får möjlighet att konsumera tjänster som annars inte hade funnits inom ekonomiskt räckhåll.

På viket sätt förolämpar jag någon inom vården? Jag konstaterar bara hur verkligheten ser ut! Sjukvården skulle braka i hop totalt om inte de mest okvalificerade uppgifterna togs om hand av invandrare på villkor som mycket få svenskar skulle acceptera. Detta är faktiskt en fråga jag verkligen KAN något om, som verksam i bemanningsbranschen...

Jag tror, till skillnad från dig Weine, att straffskalorna är viktiga. Med "snälla" fängelser och korta straff (jämfört med andra länder) är det naturligt att en viss typ av gräsöverskridande (organiserad) brottslighet söker sig hit. Det är sedan just denna typ av brottslighet som blir ledstjärnor för ungdomar i förortsgettona.

"Stanna i landet" av ideologiska skäl tror jag att det är få som är beredda att göra. Ekonomiska villkor, klimat m.m. gör att hundratusentals svenskar, precis som jag har gjort, väljer att tillbringa ett antal år i jobb utomlands. På samma sätt tror jag att en stor del av "våra" invandrare väljer att tacka för sig och flytta hem efter ett antal, förhoppningsvis, framgångsrika år i Sverige!

Är vi svenskar inte "herrar i vårt eget hus"? Vi är väl inte ockuperade??? Problemet är väl att "vi svenskar" till stor del är positiva till den gällande invandringspolitiken och gång på gång röstar in (s) eller (m)? Riksdagen bedriver den politik som folkmajoriteten har valt, desto viktigare att stöda alternativa debattforum som Rakryggad!

Mvh

Weine Berg sa...

Om du hade läst min blogg en längre tid hade du insett att jag är för helt andra straffskalor än de vi har idag. Straffskalor faller inte under polisiära resurser. Ett missförstånd kanske?

Anonym sa...

Min son vågade inte gå vidare i sin polisanmälan när han utsattes för ett grovt rån i göteborg dagen innan julafton. Två negrer sa till min son som har en diagnos inom autism, att nu ska du gå till bankomaten och vi följer med dig. Detta var klockan 18.00 vid drottningtorget i Göteborg och många människor var ute på stan. Min son som har svårt att ta kontakt med andra människor gjorde som dom sa och gick fogligt till bankomaten där han hämtade ut tusen kronor (sitt studiebidrag) som han överlämnade till dessa två negrer som stod och väntade på behörigt avstånd. Min son sa i polisanmälan att han skulle kunna känna igen eventuella gärningsmän om han såg bilder men han var för rädd och utredningen lades ner.
Jag ser rädslan som det största hotet i sverige. Hur många utredningar om rån,våldtäkt, misshandel läggs inte ner för att de svenskar som drabbats är livrädda för att få hela klaner på sig och som beskyddas av multikulturella förespråkare utan att de som anmäler ges något beskydd. Om min son hade valt att peka ut de eventuella rånarna, hur hade hans liv skyddats under tiden? Han gjorde ett smart val efter hur det ser ut i samhället anser jag.

Anonym sa...

Till er som inte vet vad som försegår i detta land så skiter man fullständigt i långtidsarbetslösa svenskar medan nyhitkomna invandrare kan få något som heter instegsjobb vilket innebär att arbetsförmedlingen hittar jobben till invandrarna och det måste vara jobb som passar deras utbildning från hemländerna. Har de ingen utbildning utan har varit fåraherdar hela livet så är kravet ändå att de får en kollektivavtalsenlig lön när de väl får ett instegsjobb. Långtidsarbetslösa etniska svenskar får inte denna hjälp att komma tillbaka till arbetslivet utan får nöja sig med arbetsförmedlingens åtgärder och om de inte har vait med i någon a-kassa tvingas att arbeta för existensminimum/socialbidrag åtta timmar om dagen.