22 januari, 2009

Folkbyte i Södertälje

Äntligen diskuteras flykten från Södertälje öppet i lokaltidningen Länstidningen Södertälje (LT). Det är ett tragiskt faktum att svenskarna överger Södertälje på grund av den massiva invandringen till orten. Svenskarna är nu flyktingar i sitt eget land. Redan 2007 flyttade 4670 människor från Södertälje – ändå ökar kommunen i befolkning. Orsaken är uppenbar. Och ingenting tyder på en minskning.

Linda Axelsson på stads­byggnadskontoret berättar:

- Det är egentligen bara invandringen från utlandet som gör att befolkningen ökar. Siffrorna skiftar givetvis från år till år, men tendensen är att folk flyttar till grannkommuner, ja det går till och med att se att familjer från centrala Södertälje flyttar till ytterområdena i kommunen.

I samband med LT:s artikel har läsarna tillåtits kommentera skeendet. Erfarenheterna och upplevelserna är dystra. En läsare berättar:
- Absolut jag tänker söka mig till Nyköping. Jag är trött att höra sirener hela tiden.

En annan läsare berättar om att de har lämnat Södertälje och flyttat till Nyköping:
- Sonen är nu ikapp sina klasskamrater. Han hade bristande kunskaper i det svenska språket trots svenska föräldrar, stora luckor i matematik osv. Och detta fick jag inga som helst signaler från skolan i tälje om. Tvärtom, han låg i toppskiktet i sin dåvarande klass…

Människor rycks upp med rötterna på grund av massinvandringen till Södertälje. Detta berättar signaturen Sociologen om:

- Jag har bott i denna stad hela mitt liv, min släkt har rötter till denna stad som går tillbaka 125 år, men nu har gränsen för vad jag klarar av passerat. Jag känner inte längre att min familj är trygg i denna stad, jag vill inte riskera att mina döttrar blir våldtagna eller utsatta för brott, vilket lär hända om man bor här tillräckligt länge.

- Varför ska vi, ärligt, hårt arbetande stanna kvar när ingen från myndigheterna längre tror på Södertälje? Det är med stor sorg jag flyttar och lämnar kvar minnet av mina förfäder, men detta är inte staden jag växte upp i. Mina barn ska inte behöva känna sig otrygga. Det är politikerna, myndigheterna som är uppviglarna till denna massflykt från Södertälje, deras passivitet och flathet har resulterat i att vi, goda människor tvingas härifrån!


Det sorgliga i kråksången är att de som nu flyttar snart är tvungna att flytta igen eftersom skeendet inte ändras av att de flyttar. Jag har inget emot att man flyttar från eländet om man samtidigt engagerar sig för en förändring. Men flyttar man bara är man en kortsiktig egoist. Men Anders Lago, den politiske broilern i kommunen och snillet som administrerar folkbytet, får vad han vill ha. Han satsar hårt på immigranterna - och de stannar. Det kommer att bli fritt från usla svenskar i kommunen. Då borde himmelriket uppenbara sig eftersom immigranter är mångfald och svenskar enfald – mångfald är ju något riktigt bra och spännande har vi fått lära oss. Södertälje går mot ljusare tider!

Tack, Simon, för nyhetstipset!

20 kommentarer:

Anonym sa...

PK Media och Riksdagens vansinnes politik borjar ta form vad harligt,
underbart,fantastiskt...det nya sverige e definitivt pa GANG.

Anonym sa...

Hur många svenskar respektive invandrare finns det i Södertälje nu?

Anonym sa...

Är det inte tillckligt med bilder på den där främlingen till vänster ?!

Anonym sa...

Ja nog är "mångfald" spännande. Det har inte minst Svenska kvinnor i Södertälje fått erfara.
Dessvärre är Södertälje räddningslöst, såvida inte varje Svensk i kommunen mangrant röstar nationellt i nästa val, förmodligen är det förlorat i alla fall.
Den enda lösning jag kan se för de Svenskar i Södertälje som har barn under tjugo års ålder är att bli internflyktingar. Ryck upp era bopålar och låt flyttlasset gå norrut. Är ni ansvariga för någon form av arbetstillfällen i kommunen så ta dessa med er när ni flyttar. Det finns gott om kommuner i inlandet som behöver er, kommuner som invällarna ratar.

//En vän i kamppen

Anonym sa...

Nu flyr Svensken Södertälje, imorgon är det din tur att flytta!
Tänk på det när du står vid valurnan 2010!

Trader sa...

Det finns ca 40% invandrare i S-tälje enligt Thoralfssons blogg. Ökningen var 2 procentenheter under 2008. Befolkningen ökar totalt sett i kommunen eftersom fler invandrare flyttar in än svenskar flyttar ut.

/thoralfalfsson.webblogg.se

(se inlägg från 21/1-09)

Peter B sa...

Det blir ju intressant att se hur Anders Lago skall försöka trolla fram de skattemiljarder som behövs för att deiva en kommun i den storleksordningen. alla kan ju inte sälja pizzor till varandra... svart dessutom...

Tandgrisner sa...

Snart har Södertälje gått om Malmö som Sveriges svenskfattigaste kommun. White Flight kallas det på engelska och är vanligt i tex USA där vita flyr våldet och eländet som följer av " mångetnisk berikning ".

Skägglös sa...

Helt sjukt är vad det är. Någon som har siffror på brottsstatestik?

World traveller sa...

Sorgligt

Anonym sa...

Skägglös:

"Någon som har siffror på brottsstatestik?"

Inte för just södertälje utan hela Sverige.

http://www.svd.se/opinion/brannpunkt/artikel_2353487.svd

http://www.dn.se/DNet/jsp/polopoly.jsp?d=572&a=655142

En svensk i Det nya Sverige

Anonym sa...

Som jag nyss skrev på Systemfel: Om alla svenskar flyttar vem skall då försörja invandrarpacket?
midgardsjarlen

Robin Shadowes sa...

Det är bara att låta staden kollapsa och det måste ju komma snart. Kommer staten ösa nya miljarder över Slöddertälje bara för att uppehålla fasaden om det lyckliga mångkulturella samhället? Nej, det hjälper inte att fly. Snart kommer varenda stad i Sverige att se ut så här. Det kommer brinna överallt.

Anonym sa...

Älta problem går ju an vilket har pågått i decennier nu. Här kommer några förslag till handling i stället: Gör som många (de flesta?)zigenare & liknande: Vägra jobba och ta ansvar för era liv & barn. Bli inte förtvivlade om ni mister jobbet för då slipper ni försörja alla kriminella, enskilda såväl som myndigheter som skapats & lever av skattemedel. Tro inte att polisen kan göra något om ni blir utsatta för brott, utan ta själv hand om saken. Kort sagt: Sluta stöda och försörja ett ruttet system som gör er sjuka så rasar det orättfärdiga Sverige snart samman. Därefter kan det börja byggas upp igen med sunda värderingar.

Fosterjordnära sa...

Skägglös....jag ringde till Södertäljepolisen och bad om statistik om hur många av 2006 års våldtäktsoffer som var av utländsk etnicitet och där förövarna var av svensk härkomst ,kontra viceversa.

Det slutade med att jag blev hotad av polismannen om att bli anmäld för hets mot folkgrupp!! Detta är inget skämt utan dagens sanning.

Weine Berg sa...

Fosterjordnära: Kan du kontakta mig via rakryggad_blogspot[snabel-a]yahoo.se?

Jag vill skriva om detta för bloggen.

carl sa...

varför flyttar inte politiker till södertälje. varför flyttar även Nalin Pekul (S) efter att blivit rik på sno dina skattepengar,från mångkulturen och till rikemans reservat???

Anonym sa...

När du skriver "Och" efter punkt, är detta skrivsätt vanligt?

Skogman.

Weine Berg sa...

Skogman: Det är skriftspråkligt fel att skriva "och" efter punkt, men i mitt fall värderar jag det retoriska högre och kan därför ibland bryta mot språkreglerna.

Anonym sa...

Jag håller med anonym som skrev att sluta jobba och betala skatt som går till att försörja människor inom myndigheter, politiker och deras nya skyddslingar (invällarna) så får vi se vad som händer.