22 januari, 2009

Mångkulturella erfarenheter, del 6

Är det rasism att vilja skydda sina barn? En fråga som jag burit med mig under de år mina barn växte upp, är frågan varför barn ska vara rustade att kunna förstå och hantera invandringen från Mellanöstern.Jag talade med en barnpsykolog -95, då mina tvillinggrabbar gick i första klass, om varför skolorna såg ut som de gjorde med rånen, mordhoten och saboterandet av lektioner. Då jag som barn i början av sjuttiotalet bodde i Stockholm mötte jag många utländska studenter,gästforskare och deras barn - då pappa hade anknytning till universitetet - men dessa barn var lugna och vi kunde vara vänner. Mina barn mötte en helt annan miljö i sin skola och på fritiden. Barnpsykologen menade att det berodde på att det nu kom krigsskadade barn och att dessa barns föräldrar mötte rasism.

Jag blev stum av förvåning och sa inte mer, men kände att den förklaringen inte räckte. Jag fick inte tänka längre än så för jag var medveten om att jag inte skulle inbilla mig att jag som svensk visste något om hur dessa människor hade det. Jag skulle vara vänlig och tolerant, annars var jag rasist.Mina sjuåriga grabbar blev rånade gång efter annan av ett gäng invandrade barn, varav några av dem var deras klasskamrater. De lurpassade på mina grabbar om de cyklat själva till centrum för att handla och tvingade av dem godis och tidningar och de eventuella pengar som blivit över så de kom tomhänta hem.


Trots allt trodde jag att det handlade om enstaka tillfällen, men en eftermiddag dröjde mina barn väldigt länge och jag gav mig ut på cykel för att leta efter dem. Jag såg en av dem skrikande och gråtande på cykelbanan då han tvingats att kasta ifrån sig sin lilla plånbok medpengarna. Dessa invandrade barn hade vid centrum i vanlig ordning tvingat till sig tidningarna och godiset och skulle ha pengarna också. Mina grabbar hade försökt att cykla ifrån dem, men det gick inte. De hade kämpat länge och till slut orkade de inte utan slängde sina plånböcker. De två klasskamraterna som förföljde dem stack snabbt iväg då jag ropade till min gråtande son på lite håll. Den andre sonen kom strax igen, då han försökt att få tillbaka varorna och plånböckerna men blivit frånåkt då de delat sig. De kunde ju stå bakom någon buske föratt hoppa fram och slå honom om han tog rätt väg. Efter detta fick mina grabbar aldrig handla ensamma, och jag minns hur dessa invandrade barn stod utanför centrum och blängde på mina barn men inte vågade göra mer då jag var med.


Mina och andras barn blev fasthållna på en bänk utanför klassrummet genom att armarna tvingades bakåt under ryggstödet där en elev höll fast händerna och två andra satt på sidorna och höll fast armarna och överkroppen, och deras invandrade klasskamrater stod och hånade mina barn.

De hånade mig inför barnen med olika tillmälen.


En söndageftermiddag berättade min son att en av dessa som rånat och förföljt honom på cykel skulle ta med sig en kniv för att mörda honom om han visade sig där på måndagen.Vi råkade se den pojken genom ett fönster då han av någon anledning var i våra kvarter. Jag gick ut och talade med honom om varför han hotade. Han svarade med obehagliga ögon och fullt av hat i den låga och hotfulla rösten att han skulle ta en kniv och döda min son om han kom till skolan.


Det blev ingen förändring i skolan, våldet, misshandeln, hånet. Allt bara pågick trots att skolan menade att de arbetade med problemen.Då grabbarna skulle börja fjärde klass flyttade vi till ett annat område i samma stad, dels av personliga skäl, dels för att vi hoppades att det var lugnare dit vi skulle flytta. Det var det inte och jag insåg snabbt att även denna skola hade upptagning från invandrartäta problemområden som låg nära vårt lugna och mer burgna område. Mina barn berättade hurde tvingdes att sitta på en stol i klassrummet och hur deras plågoandar tog en stor lärarlinjal och stötte den mot underlivet på dem.


I en kul lek på gympan slog ett av dessa barn min ena son så att han hade en stor röd handflata på axeln, trots att han hade haft en tröja på sig. Jag tog sonen till en läkare som bleknade då hon hörde hans berättelse, fastställde skadan och skrev in den i journalen.Vid ett annat tillfälle kom min andra son hem i gympakläderna och med skador i ansiktet och på hjässan och jag frågade vad som hänt. Hans invandrade klasskamrat hade tagit en snöskyffel och slagit honom rakt i ansiktet när de skulle hämta redskap.


Jag passerade skolan och såg att vissa elever dragit sig bakom en stor mur. Ingen lärare såg det trots att man hade rastvakter. En pojke stod mot muren, och en annan pojke sparkade denne mot huvudet så det for bakåt. Sedan ställde sig nästa pojke vid muren och en annan sparkade. Eller så sparkade flera i turordning på samma barn. Detta såg jag vid flera tillfällen. Vid andra tillfällen såg jag hur de slog omkull en pojke och sedan sparkade mot kropp och huvud då barnet låg ner.


Dessa invandrade barn hade en hatsida på Lunarstorm där de enbart skrev om min son, om hatet de kände, om vad de ville och skulle göra med honom. De kanske tränade det svenska språket på så vis och jag får väl vara tacksam att min son bidragit till deras kreativitet och personliga utveckling. De skrek efter mig om jag råkade gå till vårt lilla centrum som de härjade runt på. Om jag tog en promenad till universitetet eller sjukhuset och tvingades passera på gångbanan utanför deras område och de råkade se mig, vrålade de fula ord och hotade mig.


De falsklarmade brandkår och ambulans, och stod på gården och tittade på då Räddningstjänsten kom i hög fart och med blåljus. Då min son i första klass fick hotet om att bli knivmördad om han visade sig i skolan, lät jag sonen stanna hemma och tog upp med läraren att barnen var rädda att gå till skolan, för våldet och hoten, och hon svarade hon att “det inte var något att ta på allvar. Barnen slänger ur sig saker här i skolan så man tar sig för pannan. Trivs inte barn i skolan är det föräldrarnas fel.” Dessutom frågade hon nyfiket; “talade pojken med dig, med oss talar han inte”.


Så ett barn som inte talar med vuxna i skolan får fara fram med hån, hot och mordhot på raster och på fritiden, och man tolererar att barnet inte säger andra saker än dessa i skolan? Det fascinerade en lärare att barnet talar med ett hotat barns mor om att han ska genomföra sin avsikt om hennes son går till skolan. Jag saknar ord för obehaget jag kände och fortfarande känner, trots att mina tvillinggrabbar snart är tjugo år och detta hände då de gick i första klass.


Att mina barn blev rånade handlade också enbart om att dessa barn var fattiga och därför måste kompensera sig genom att råna sina svenska klasskamrater.Tjejerna i de två skolorna och i mina grabbars klass berättade spontant för mig att mina pojkar var snälla och skötsamma, och att dessa invandrade barn ljög om dem, om vilka personer de var, att de slog och sparkade dem och ljög sedan om vad som hänt. I den skola de gick i frånfjärde klass skulle min ena son säga förlåt för “hundrade gången i ordningen” till dessa barn för att han hade slagit dem, trots att han i själva verket hade han bara sagt till dem att sluta och någon gång försvarat sig med att slå tillbaka. Då ord stod mot ord tyckte lärare och rektor sig inte ha något annat val än att be alla inblandade att säga förlåt. Då menade min son att de ljög och att de inte blev bättre bara för att han förlät dem. Klassläraren ringde mig för att tala omvilken uppkäftig son jag hade.


Jag blev upprörd och arg, men kunde inte visa mina barn det. Jag stöttade dem bara i den insikt de hade. Dessa barn skulle inte bli lugna och trevliga för att mina barn förlät dem, eftersom min son hade förlåtit och förlåtit och det aldrig gav resultat.Eftersom vi trivdes där vi bodde efter att vi bytt bostad och ansåg att vi inte skulle drivas från vårt hem försökte jag flytta barnen till en annan skola. Rektor hade laglig rätt, enligt skollagen, att neka oss flytten trots mina försök och gjorde det också. Andra skolor inomrimligt avstånd hade ett så högt elevantal att de inte kunde ta emot flera barn. Rektorn ansåg att de barn som råkade illa ut “stack ut” och skulle bli mer lika de andra, då skulle våldet och mobbningen upphöra.


Jag social- och polisanmälde dessa barn, skola och rektor. Den närpolis som bland annat hade ansvar för skolan noterade vad som hände och menade att jag och barnen fick ta det då andra vuxna i skolan och dessa elevers föräldrar svek. Dessa barn förstod att mina barn hade en mamma som brydde sig och det tålde de inte, menade han.


Då mina pojkar i sjätte klass kom till en högstadieskola med en annan rektor lyckades jag till slut få flytta mina barn till en nystartad skola med uteslutande svenska barn, och äntligen kom vår familj mer på fötter igen. Barnen fick lugn och ro på lektionerna, de fick vänner och hade en lugn fritid så länge de inte råkade träffa på dessa barn ute.


På den skola de lämnat, lät rektor civila poliser patrullera korridorerna och förmådde fältgruppen att ha samtalsgrupper. Jag kunde möta honom efter skoltid på centrum då han tittade runt om hans elever var där och störde. Han orkade i två år, sedan sökte han en ny tjänst.


Detta är bara en liten del av vad som hände oss. Det finns de familjer som tvingades flytta från vår stad för att de inte kunde skydda sina barn undan våldet och de ständiga förföljelserna från dessa elever. Polisen gjorde en stor samlad insats då dessa barn blev straffmyndiga, började råna och misshandla även ute på stan och polisen äntligen, enligt lag, fick gripa in. Polisen fick stark kritik för det: vissa ansåg att man inte skulle bry sig. Flera av dessa, nu vuxna, åker ut och in i fängelser idag.


Det är således “rasistiska barn” som inte vill ha en skola med våld och som säger ifrån som skapar problemen i skolan, inte dessa våldsamma barn. Varför har inte barn rätt till god undervisning i en bra miljö i skolan? Hur mycket ska barn orka och tåla? Om nu barnen var krigsskadade och föräldrarna mötte rasism, varför sökte dessa föräldrar ingen hjälp? Fanns det inte hjälp att få? Och varför måste deras barn slå mina och andras barn, råna, misshandla och sabotera lektionstimmarna på grund av kriget de flytt ifrån och för attföräldrarna råkat ut för rasism. Stressade rasismen barnen så de måste ge sig på sina kamrater i skolan och på fritiden? Var föräldrarna stressade så de i sin tur stressade sina barn så att de var utagerande i skolan? Var fanns stödet för dessa krigsskadade barn? Var fanns stödet för svenska begåvade barn som kunde både det svenska språket och den svenska kulturen? Dessa invandrade barn kunde inte svenska, de förstod inte mycket av undervisningen då den hade en grund i andra värdesystem och stod i en västerländsk kontext. Mina barn var begåvade, verbala och hade ett svensk utseende. Dessa barn kom från kommunägda lägenheter, medan vi själva bodde under denna tid I områden av annan karaktär.


Men varför måste vi utsätta våra svenska barn för detta? Som en kollektiv bestraffning för att vi är "rasister" ska våra barn få växa upp med och ta del av det hat som rasismen för med sig? Eller finns det möjligen en annan förklaring? Nej, visst, nej, nu tar jag till rasistiska förklaringar igen och ställer rasistiska krav. Att jag aldrig lär mig!

Maria


Har du också erfarenheter du vill dela med dig av? Skriv till Rakryggad på adressen rakryggad_blogspot[snabel-a]yahoo.se.

21 kommentarer:

Anonym sa...

Visst är det sjukt samhälle vi lever i idag. Jag tränar både kampsport och styrketräning med huvudtankarna på att jag ska kunna skydda mig och min familj mot dessa trevliga nysvenskar som berikar oss med sin skit.

Jag försökte i 20 år att umgås och vara trevlig med araber och folk runtomkring de områdena. Men jag fick bara skit och vittna om deras olagligheter dom sysslade med.

Jag har gett upp. Skulle mina barn råka illa ut av invandrare så ska jag fan slå skitungarna tills dom ber om att få leva...

Anonym sa...

Låter fruktansvärt.
Kan inte förstå att detta är sant?
Har själv vuxit upp med Endast svenskar både 1-5an och 6-9 högstadiet.
Det fanns lite främlingar på gymnasiet inne i stan som gick runt och spände sig ... men inget störande.

Har aldrig varit med om stölder eller misshandel.

Stad i mellansverige.

// Salad

K:son sa...

Så j*vla frustrerande. Men Svensson tror ju ändå att Du är en extremist som förvränger verkligheten. Annars hade väl Aftonbladet eller TV4 tagit upp något liknande problem? Frustrerande, som sagt...

Reichminister Lebensraum sa...

Tack Maria för att du delat med dig av dina erfarenheter... Sedan bara en liten undran, kunde inte du eller någon i din bekantskapskretts satt dessa missanpassade ungar på platts när du såg vad dem gjorde mot dina barn. Visst man kunde ju hoppas att lärarna skulle ta hand om sådant, men det var inte många årsedan jag själv gick i skolan och jag vet hur lärarna ständigt predikade om antirasism och hur synd det egentligen var om sådarna barn som var elaka. Dem tog alltid deras parti, och det var den tysta, snälla som fick anpassa sig. Våld är kanske inte en bra lösning alla gånger, med något måste man göra när dem vi tror ska beskydda oss och våra barn bara blundar. Tycker att Marcus i "del 1" är ett bra exempel på hur ma sätter motrespekt i sådant drägg. Är man inte stark nog eller känner en rädsla för upptrappade trakaserier, kan man ju alltid börja fundera på någon sorts torpeder. (Är dem att betrakta som livsfarliga hot kan Vildhjärnor kan lätt råka ut för "olyckor")

Anonym sa...

Sorgligt att du skyller detta hemska som hänt dina sönner på invandringen i sig och inte på invandrarnas utsatthet i samhället. Jag tror inte att det finns en gen som gör att "invandraren" i allmänhet mobbar svenska barn.....

Weine Berg sa...

Anpnym 21:14: "Gener"? Nej gener orsakar inte Sveriges sönderfall, utan en totalt misslyckad politik som bygger på idiotin att disparat olika kulturer och folk fungerar bra ihop. Invandrarna är inte alls så utsatta i samhället som du försöker påskina. Det är bara nys du kommer med. Ännu en myt som fulmedia prånglar ut för att skylla invandrarnas misslyckande i ett omöjligt experiment på oss svenskar. Problemen existerar här och nu och det duger inte med bortförklaringar om utsatthet, utanförskap osv. Vi måste erkänna att idén om mångfald stinker skit och inte fungerar på något sätt. Efter det ska vi lösa den gordiska knuten som man löser en gordisk knut. Inga krusiduller.

Anonym sa...

"Efter det ska vi lösa den gordiska knuten som man löser en gordisk knut. Inga krusiduller."

Hur då? Var gärna konkret.

Anonym sa...

Desstå mer man ger efter desstå mer tar dom ifrån dig.Dom fattar inget annat än våld.Nu kanske en del förstår varför inte Israel kan eller vill ge efter för dessa cykelställ!!

Anonym sa...

Varför tror vi fortfarande på multi-kulturalitet? Det fungerar uppenbarligen inte.

Skicka tillbaka ungjävlarna till där de kom ifrån, om de nu hatar svenskar så mycket. Låter väl vettigt, eller?

Och för övrigt... varför ska vi skattebetalare skyffla ut pengar för att de ska sitta inne? Ut med dem.

Robin Shadowes sa...

För jävligt att man skall behöva gå igenom något dylikt och det flata samhället gör inte ett skit, utan bara låter det fortgå. När jag gick i grundskolan från 66-75 behövde man inte riskera livet för att gå i skolan. Men så hade vi inga muslimer heller på den tiden.

Familjefader sa...

Jag kan bara säga en sak, efter att ha läst denna artikel av Maria: du milde tid...!

Själv har jag också mycket dåliga erfarenheter av en skola som heter Östergårdsskolan i Halmstad.
Men det blir för mycket att ta upp här som kommentar...
Min pojke gick där; jo, han klarade sig bra. Men var tvungen att själv röja där vid ett par tillfällen; det gällde inte minst en ryggradslös rektor som hette Kenneth (har glömt efternamnet) som behövde få lära sig en del...

Och... man läser ofta om den och den som tränar kampsport si och så, de och detta.
Varför lägga dyrbar fritid på sådant, det finnas annat trevligare att hitta på. OK, det är för att skydda sig. Men det finns andra alternativ. Säkrare och bättre.
Köp en pistol/revolver svart! Parabellum 9mm alternativt .38 Spec.
Det är enkelt och ingenting att skämmas över.
Särskilt enkelt att köpa ute i Europa; särskilt i Baltikum och östra Europa. Och att ta in den till Det Nya Sverige? Inga problem... Lägg den i handskfacket!

Lätt tillgänglig i hemmet för att skydda familjen och sig själv vid behov. (Tänk på alla ständiga villainbrott; dag som natt, antingen folket är hemma eller borta.)
Med anpassat axelhölster blir vapnet en utmärkt försäkring och diskret, trygg följeslagare utomhus i olika miljöer.

Sedan må det vara precis hur olagligt som helst, enligt det här leksakslandets lagar. Men... man är sig dock själv närmast. Eller hur!

Sopan och muslimkramaren Reinfeldt - som ställt till med allt detta helvete för oss - omges tillsammans med fru och barn naturligtvis av beväpnad livvakt dygnet runt! Medan vi andra skall tvingas hålla tillgodo med Det Nya Sveriges poliskår (Kalle Anka-polis) som aldrig kommer. Eller då det är alldeles för sent...

Samtidigt är det självfallet ingen trevlig utveckling av vårt samhälle. Ingenting som man ser med glädje. De sinnesrubbade politikerna har tvingat fram dessa beslut hos oss medborgare.
När staten bokstavligen skiter i oss svenskar, måste vi naturligtvis själv uppdatera säkerheten kring oss själva och våra familjer. Det är den självklaraste sak i världen!

Varken jag eller min familj är disponerade för att bli några våldsoffer, tack vare mångkulturen!
Vi tänker inte stå där som några fån och bara ta emot, utan att försvara oss. Nej, nej, nej... inte!

Vi lever inte i Folkhemmet Sverige 1957... utan i mångkulturen Det Nya Sverige år 2009!
Tacka fan för att vi måste få lov att freda oss. Fattas bara annat!

Vi har inte tagit hand om våra barn, älskat dem (gör det fortfarande!) och varit rädda om dem och gett dem massor av kärlek, bara för att de en dag misshandlas och skadas av importerat drägg! Never! Tänk på detta alla föräldrar... Glöm inte detta!

Det är fullständigt oacceptabelt! Precis lika oacceptabelt som att era, mina, våra... barn skall behöva växa upp som exempelvis Maria beskriver det i sin artikel.
Inte skall väl våra barns barndom spolieras till följd av sinnessjuka politiska experiment!

Själv skulle jag ALDRIG riskera att någon importerad sopa rörde mig eller min familj. Tanken har inte föresvävat mig att jag skulle stå kvar och riskera att utsättas för våldsbrott av en flock "papperslösa", "asylsökande" eller ett "ungdomsgäng" (vänta på att eventuellt bli överfallen... eller rånad) och kanske hamna i rullstol för resten av livet. No Sir! Det kommer att smälla långt innan... det kan jag lova!

Fröken Sverige sa...

Beklagar din och dina barns upplevelser, Maria!

Men det vet du redan. Bra att du skickade in detta till Weine.

Har själv velat skriva om det ni upplevt, efter alla långa samtal om detta med dig och dina barn.

Det är otroligt att ni har orkat genomleva allt detta och ändå står här som goa och fina människor.

Folk MÅSTE se vad som händer i Sverige.

Folk måste få läsa om den fruktansvärda rasism mot svenskar som sker dagligen utan att våra politiker reagerar.

Tragiskt!

Kram mina goa vänner, Maria och Weine!

/FS

Weine Berg sa...

Anonym 22:53: Specifikt vad som krävs kan inte jag ange, jag är inte politiker men jag är helt säker på att SD:s politik kommer 20 år försent. Förresten, vem är du?

FS: Kram tillbaka!

Anonym sa...

Fy fan! Och detta blundar fulmedia och politikerna för?? Jag visste att dom vuxna svenskar som finns kvar i landet, inte är nåt värda i deras ögon. Men att heller inte deras små barn är något värda, var nytt för mig.
Att dom inte ens när det gäller barn som blir trakasserad av dessa jävla samhällsparasiter.

Dom har stämplar o etiketter som gör att svenskar inte vet vad som pågår, eller som inte vågar yttra sig.

Hur långt ska de få gå? Hur illa ska dom få göra oss innan politikerna ser sanningen i vitögat o tar itu med problemen, o stänger slussarna till Sverige.

Ska Reinfeldts ungar själv bli utsatta? Blir det förändring då.

Om invandrarparasiter tar hans ungar på skolgården, och slår o slår och misshandlar. Eller blir det även då "svenskar misshandlade elev svårt"?

Dessa munkavel, som gör folk till rasister som yttrar sig, skapar en frustration och en vrede som snart inte vet några gränser.

VÅGA STÅ UPP O SÄG IFRÅN SVENSKAR!!! REAGERA PÅ DET SOM HÄNDER! GÖR NÅNTING!!!! Vi är ju för fan snart i minoritet!!!!!!!!

Melker

Anonym sa...

http://ttela.se/start/trollhattan/1.153075

Senaste nytt från kulturstaden Trollhättan.

Anonym sa...

Det krävs helt enkelt att vi svenskar börjar organisera oss bättre. Starta med att bojkotta verksamheter som bedrivs av blattar och se istället till att stödja företag som drivs av svenskar.

Börja se din svenske granne som en vän och invandraren som en fiende.
Var solidarisk med dina svenska medbröder/systrar men skit i blatten !

Det kan låta hårt, men det är enda sättet för oss svenskar att överleva. Blatten gör ju redan så själv.

Tyvärr känns detta ovant för oss svenskar, men tro mig det är enda vägen framåt.

Börja skilja på folk och folk. Inte bara i tanke utan även i handling. Det finns mycket du kan göra som inte direkt strider mot lagen i den vägen så varför vara orolig ?

Börja redan idag !

Frostwind sa...

"Hur löser man den gordiska knuten?" - Anonym

Man klipper av den, ditt geni.

Carl sa...

Du Anonym 21:14 snart vaknar även du ur indokrineringens dimma. Svenskarna har inte orsakat nån konflikt bara försvarat sig mot hot under 1600-talet det har varit fred i 200 år år här tryggt och lungt. mångkulturen gör att Sverige börjar likna övriga Världens oros härdar. trots att Sverige tagit emot mest främlingar i hela Världen så ökar konlikterna utomlands. om sverige tar emot 6Miljarder människor blir det bara krig här också. bäst att hjälpa folk i deras hemländer. så kan dina barn få trygghet här hemma.

Anonym sa...

Nä jag tror precis som du Weine
att SD:s intåg är 10-20 år för sent.
Även om vi skulle dra igen
invandringskranen nu så har vi tagit
in alldeles för många för att
problemet ska lösa sig med fredliga medel. De enda lösningarna för att att säkra Svenskarnas kontroll
över sitt eget land stavas
trubbigt våld och etnisk rensning,
så illa är det tyvärr. Är vi inte beredda att ta till dom metoderna
så kommer vi gå mot vår egen undergång: Våra muslimska invandrare kommer inte att hysa
samma skrupler gentemot oss när deras befolkningsantal inom ett par decennier börjar närma sig 50% strecket, vilket redan dagens
galopperande våldsbrottslighet
som främst utförs av invandrare
från muslimska länder gentemot
svenskar är ett tydligt tecken på.

Därmed inte sagt att SD:s intåg
i riksdagen är helt bortkastat,
dom kommer att få upp frågan på
bordet och förhoppningsvis få
fler människor medvetna om vad
som håller på att hända med vårt land, samt även få till stånd en
viss skadereducering, men någon
långsiktigt hållbar lösning har dom inte på problemet.

Jag hoppas av hela mitt hjärta att jag har fel, men tyvärr pekar det mesta på att jag får rätt...

/T

Anonym sa...

gråter när jag läser din hitoria vilken stark människa, jag fruktar för mina barn när de ska börja skolan. men jag kommer nog att få sitta inne för jag hadde inte visat någon nåd om man trotts samtal på skolan och föräldrar osv inte kan komma överrens

är från spanien och ska stolt rösta SD 2009/2010

MVH Martin

Göran Johansson sa...

När jag läste det där, Maria, fick jag lust att gå ut och försöka hitta och döda så många invandrare som möjligt. Slå, hugga, skära, partera och kompostera. Jag känner ett obeskrivligt starkt hat emot dem. Det är skamligt, otroligt, förvånande och sorgligt att det kan gå till som du beskriver.