14 januari, 2009

KUSINERNA – STÖD OCH GEMENSKAP.

För mer än två år sedan föddes idén till Kusinerna, framsprungen ur dels det faktum att handling väger tyngre än ord, dels för att bryta ny väg inom det nationalistiska arbetet. Under förra året skapades så själva gruppens kärna genom att noggrant välja medlemmar; efter några ”lägg till” och ”dra ifrån” såg så gruppen officiellt dagens ljus i Augusti – 08.

Sedan dess har mycket hänt. Eget forum på nätet, diverse aktioner samt fortlöpande utbyggnad av kontaktnät för folkgemenskap genom omtanke, stöd och kreativitet.

- Vad gav idén till Kusinerna?

-Efter att under långt tid ha deltagit i nationellt arbete märkte vi en oförmåga hos rörelsen att tänka externt. Den nationella världen har tills idag varit likt en ringa mängd vatten i en tillsluten påse vilken flyter i ett vattendrag; rörelsen måste integreras i det samhälle den vill förändra.

På vilket sätt vill Kusinerna förändra?

- Vi har alltid trott på konkreta, vardagliga handlingar. Grannen kan behöva hjälp med handling eller barnpassning några timmar. Kunna ge någon rabatt på en viss vara eller att kanske bara plocka papper i hemstadens park.
Kusinerna behöver genom sitt sätt att arbeta inte vara många. Vi är en grupp som både utför och administrerar olika hjälpaktioner. Flera sympatisörer till oss – både nationella och icke nationella - gör vårt nätverk starkt och effektivt. Vi ser oss helst som ett ”fritt organiserat nätverk” vilket fungerar utan stadgar, mötesprotokoll, etc.


Vad är Kusinernas styrka?

- En relation fungerar då inblandade är lika som människor. Man kan ha olika intressen men om t ex tolerans och kompromissvilja finns, kommer det ändå att fungera - vi Kusiner tillhör t ex inte alla samma nationella block. Några av oss kan t ex tänka sig att stödja ett barnhem i Thailand, vi är emellertid ense om att stödja våra landsmän.
Kusinerna saknar en egentlig ”ledning,” vi har bara en administrerande rekryteringsgrupp - varje Kusin är i princip hela nätverket. Vill således denne genomföra en aktion efter eget huvud och med hjälp av likasinnade, står det dessa ”aktivister” fritt att genomföra en Kusinaktion om denna är i enlighet med vårt ”tänk.”

- Vi efterstävar, och har uppnått, en varm, tight familjekänsla. På vårt forum förs inga politiska diskussioner, vi håller en alldaglig samtalston och kallar varandra vid förnamn. Dock är Kusinstatus ingen självklarhet. Att få det är svårt, ej heller förblir man det per automatik. Det är en förmån att vara Kusin, och vi som ingår i gruppen uppfattar det också så.


Prioriteras hjälp åt nationella? Hur ser ni på ” civila?”

- Vi är nationalister, således ligger denna grupp oss närmast. Hjälp i rekryterande syfte må vara effektivt men ej kommen från hjärtat och omtanke kommer det inte att fungera. Den som får hjälpen känner detta. Vi måste hjälpa även icke-nationella landsmän av just ovan nämnda skäl. Skulle dessa inse essensen i rörelsen och senare bidra är det en bonus.

Nationella hjälpaktioner utmålades nyligen i pressen som effektsökeri då man inte riktade hjälpen åt alla – hur ser Kusinerna på det här?

- Lagen fungerar så att handlingar dömer en människa, inte vad hon är. De flesta svenskar har någon invandrare som vän eller arbetskamrat och skulle troligen hjälpa denne om han kunde. Om en invandrare i vardagen behöver hjälp med t ex startkablar eller hjälp att bära något tungt finns det ingen anledning att demonstrativt inte hjälpa. Att prioritera sitt folk är inte att hata ett annat – dessutom är den så ofta, inte minst av invandrarna själva, omtalade familjekänslan en garanti för egna nätverk och social omsorg.
Vi måste lita på att detta är sant, inte heller kan vi fördöma invandrare för att skicka pengar till släktingar i hemlandet. Detta är deras ”kusintänkande,” en konkret form av ansvarstagande. Att i första hand se till sina egna är naturligt - inte tecken på varken ”rasism” eller fientlighet.


Vad är då Kusinernas vision?

- Vi önskar det vi önskar alla folk och kulturer på denna jord, att få leva vidare på det sätt och i den anda som ligger i arvet. Att en kultur får bestå som ett monument över fäders slit och uppoffringar och som ett rättesnöre för kommande generationer; det är viktigt att veta var man kommer ifrån och vad man är gjord av. Kunskapen om vad man är ger människor stolthet och motverkar rotlöshet.

- Vårt eget land byggdes under hårda betingelser av människor som hölls samman av just gemenskap, stöd och omtanke i byar och grannskap. Det är Kusinernas intention att spegla just denna anda från byn och kravlös hjälp, att hedra de som gav sina Liv för oss.

- Genom detta tappar vi förhoppningsvis inte bort oss själva och skapar samtidigt en god jord för våra barn att växa i.


Kontakta oss. Kusinerna[snabel-a]hushmail.com

Kusinerna

8 kommentarer:

Anonym sa...

"Eget forum på nätet, diverse aktioner samt fortlöpande utbyggnad av kontaktnät för folkgemenskap genom omtanke, stöd och kreativitet."

Spännande! Vilken är adressen till hemsidan?

Anonym sa...

Mycket hedervärt. Min linje. Hedervärda, rättframma och ärliga medborgare skall alltid behandlas med aktning oberoende av origin. Dom är våra allierade. Skall genast göra ett "hushat" besök.
midgardsjarlen

Robert sa...

Ja, det här var ett intressant initiativ! Har de någon hemsida? Var verkar de någonstans? Jag beter mig redan så mot en granne faktiskt. Har hjälpt honom med datorn (han är pensionär och kan inte så mycket om sånt) medan han har hjälpt mig tvätta fönstrena och köpt öl åt mig som gentjänst :).

Weine Berg sa...

Anonym 18:19 och Robert: Skriv gärna till Kusinerna. De vill komma i kontakt med er.

Tandgrisner sa...

Koosinerna ??? Är det ett gäng kaxiga blattar ???

Anonym sa...

Hej Tandgrisner, så klart jag också undrar men vad tusan Weine går i god så då måste det vara ok. Gillar man ej konceptet så är det ju bara att lugnt fortsätta sin egen väg men önska dom lycklig resa. Jag mailar dem. midgardsjarlen.

Anonym sa...

Tandgrisner:
Nej, det är inga kaxiga blattar, det är en garanterat svensk blandning.

Anledningen till namnet kusiner står att finna hos den som kom på namnet. (vilket är ett bra namn om man känner till detta, dock får han själv uttrycka anledningen om han känner för det)

Det är ett hedervärt initiativ av en brinnande nationalist, som drivs av honom och andra brinnande nationalister.

/UrSvensk

Anonym sa...

"framsprungen ur dels det faktum att handling väger tyngre än ord". vilka skojare. ni gör absolut ingenting, förutom att skriva på er hemsida. tangentbordsstrateger!