16 januari, 2009

Så exponerar Du brottslingar

På sidan Fria Nyheter finns där information om hur man som privatperson går till väga för att få ut de offentliga uppgifter om åtalade/dömda brottslingar. Rakryggad publicerar här instruktionerna som delgetts av signaturen Notarien. Håll till godo.

Kontakta den tingsrätt (hovrätt) där rättegången eller häktningen ska ske (det brukar vara där brottet begicks eller där offret är bosatt). Du kan gå dit, ringa, faxa eller skicka e-post. Uppropslistor med de fall som ska behandlas under dagen finns uppsatta. Expeditionen på tingsrätten hjälper dig gärna med aktuella rättsfall.

Det är till stor hjälp om du vet namn eller personnummer på någon inblandad person (åtalad, vittne, målsägare). Ännu bättre är det om du har målnumret ty då kan expeditionen direkt plocka fram aktuella uppgifter. OBS - expeditionerna kan ofta vara hårt belastade och har ej tid för tidsödande sökningar. Aktuella fall brukar man dock kunna hjälpa dig med.
Går du till tingsrätten kan man få kopior på domar mm. Till och med nio kopior är gratis, vid tio sidor och däröver därefter får du betala. I en del fall kan man numera få ut PDF-filer för domar och häktningsförhandlingar mm (främst från de större tingsrätterna).

Vissa tingsrätter har kunddatorer där du själv kan plocka fram uppgifter. Samma sak där - personnummer, datum, namn är till stor hjälp. Ta med papper och penna att göra noteringar (utskriftsmöjligheten kan vara begränsad). Motsvarande gäller hovrätten.

Målnummer identifierar det aktuella målet vid rätten och är uppbyggt enligt “B löpnummer-år” (exempel B 1234-08, Brottmål nummer 1234 för 2008). Refererar du till en dom så skriv det som “Rättens namn” + “Målnummer”.

Huvudregeln är att förhandlingarna är öppna för allmänheten. Inskränkningar kan göras när det gäller sexualbrott, minderåriga och i en del andra fall. Namn på den åtalade är så gott som alltid offentligt (även detta kan sekretessbeläggas men det är mycket ovanligt). Observera att häktningsförhandlingar är precis lika offentliga som andra förhandlingar vid rätten. En häktning är ett beslut av domstol precis lika mycket som en dom är.

8 kommentarer:

Magnus sa...

Jag epostade tingsrätten när jag läste i lokaltidningen om ett rättsfall där domen fallit dagen innan. Det dröjde något dygn sedan hade jag fått domen i pdf-format.

Så åtminstone när det gäller färska domar är domstolarna väldigt hjälpsamma enligt min begränsade erfarenhet.

Carl sa...

fick ett tips som jag önskar jag aldrig fått! på videositer som w.theync.com och w.kaotic.com visar de hur barn som är soldater skärhalsen av vuxna och terrorister som avrättar folk som anklagas för att de samarbetat med ICKE muslimer. beheaded

om nån lägger upp sån länkar och politiker får se verkligheten så inser de flesta att okontrolerad invandring inte är så lämpligt. det kommer hehövas enorma psykologi rehabilitering för att återställa dessa personer och sjukvården i Sverige skall det sparas på.

FN måste hjälpa folk i deras hemländer. vad hjälper det att välja ut vissa personer som kommit till Sveriges gräns skall terrorn fortsätta mot deras släktingar tills alla är på flykt och de kan bara få hjälp inom Sveriges gränser efter att smygglats hit?

Hur skall barnsoldater som tvingats döda hundratals kunna bli människor igen och sedan utan problem gå i samma skola som våra barn.

skall män som varit soldater med svåra upplevelser bli rehabiliterade på FSI-kursen och sedan jobba på ex dagis, sjukvård mm
det är inte konstigt att det blivit så mycket grovt våld i Sverige.

ArgSvenne sa...

Hej "Rakryggad"!

Jag måste verkligen Tacka dig för en mycket bra Blogg. Har även sett att du skrivit i Nationell Idag.

Jag har själv ingen blogg, men jobbar och lägger ner mycket tid på YouTube.
Har gjort flera intressanta klipp tillgängliga under en längre tid som du möjligtvis har tittat på?

Man blir bara bedrövad, ledsen och Arg över att följa denna fruktansvärda utveckling som pågår i Sverige! Vart är vi på väg?

Jag stödjer dig till 100% och uppmuntrar dig att fortsätta kämpa!
Makthavarna ska veta att fler och fler svenskar är på gång att vakna nu!

Så stå på dig nu och Kör hårt!!

Weine Berg sa...

Hejsan ArgSvenne,

Jo jag har sett en del av dina videor och jag tycker du gör ett bra jobb, utan tvekan. Nu undrar jag hur bra dina kunskaper är inom detta område? Rakryggad ska ju börja med någon form av TV-sändningar, men det tekniska är jag inte så haj på. Kanske du är det?

carl sa...

wiene hoppas sdtv folket kan hjälpa er på rakryggad att komma igång

Carl sa...

Vad har de ensamkommande “barnen” som hunnit bli 18-21 år för erfarenheter ? i Afrika är medelåldern på soldater 7-15 år överallt avänds barn som soldater. hur skall de kunna bli återställda och gå i dina barns skolor och bli dina grannar här i Sverige. när de sparar in på sjukvården.
Dags att hjälpa folk i deras hemländer med de socialbidrag på flera Miljarder som betalas ut skulle många vårdhem och skolor byggas ideras hemländer och så kunde de behålla sin kontakt med föräldrar och släktingar.
Här är en vidrig länk från verkligheten , dessa gossar kommer bli dina nya grannar, dina barns skolkamrater, din dotters nästa förövare när hon skall hem från skoldansen. inte konstigt politiker själva flyttar och bosätter sig i områden där endast Svenskar rör sig.

http://ww.theync.com/media.php?name=6406-graphic-new-video

obs! lägg till ett w ,varning! fundera först om du verkligen vill se verkligheten eller fortsätta tro på Svenska politikers invandringspolitik

Obs! rakryggads blogg har inget med detta inlägg att göra. skall ej skriva sådan här verklighetnära inlägg mer. du kommer bli förändrad när du ser krigetsfasor. INSE att folk måste få hjälp i sina hemländer inget hjälper att ha fri invandring till Sverige. vi skall ta emot riktiga flyktingar som måste ha akut skydd. men felet är att ingen gör något för att få fred i deras område så de får bo här resten av livet. då borde Sverige ha 2 Miljarder invånare

ArgSvenne sa...

Hej igen!
Jag skulle nog kunna hjälpa dig lite i så fall ;)

Jag skickar ett mail till dig på:
rakryggad_blogspot@yahoo.se

Det stämmer?

Min är:
ArgSvenne@hotmail.com

Weine Berg sa...

Helt korrekt, ArgSvenne!