04 mars, 2009

Demokrat visade sig vara kommunist

Exporedaktören Stieg Larsson (Stig-Erland Larsson) utgav sig för att kämpa för demokrati och mot högerextremism genom sitt arbete för den forskarlösa forskningsstiftelsen Expo, men efter hans död har nu andra uppgifter framkommit. Larsson har i ett obevittnat testamente donerat sina pengar till Kommunistiska Arbetarförbundets/Socialistiska partiets Umeåavdelning.

Även om testamentet är från 1977 visar det ändå en tidigt tveksam inställning till demokrati och då testamentet fortfarande existerar kan man dra slutsatsen att Larsson inte fann någon anledning att förstöra det eller ändra på det.

Antingen var Larsson en ulv i fårakläder eller så smälte han väl in bland resten av Expos medarbetare, får man anta...

10 kommentarer:

Anders sa...

Haha: "den forskarlösa forskningsstiftelsen Expo". Den var bra, Weine.

Robin Shadowes sa...

Nu kommer det säkert hat-kommentarer från Expo/Afa-slöddret säkert som ett brev på posten. Nåväl, gamla posten då. Den nuvarande är som de flesta redan vet outsourcad och fungerar väl med nöd och näppe...

Anonym sa...

Denne bortgångne antidemokrat och landsförrädare hyllas nu okritiskt av mediaeliten i samband med att filmen som bygger på hans tidigare författarskap lanseras.

Fy faan säger jag bara! Jag kommer aldrig vare sig se skiten till film eller läsa hans vedervärdiga böcker!

Skägglös sa...

Ja han är verkligen en förädare som verkligen SKADAT oss i våran kamp med sina lögner! Men blicka framåt. Nästa val kommer vi in i riksdagen! Det DU STIG!!!

hunter sa...

Ett icke bevittnat testamente kan aldrig bli giltigt i en arvstvist. Att det däremot är ett otvetydigt och påtagligt bevis på hans politiska hemvist är givetvis högst relevant.

Anonym sa...

En bra kommunist är en död kommunist.
midgardsjarlen

Anonym sa...

Skönt att kräket har lämnat oss!!

z999 sa...

Stieg var väl rolig på ett makabert sätt, som när han hos expo försvarade gruppvåldtäkten i Rissne och ansåg att sådana nyheter ska tystas ner.

Daniel sa...

Kommunistslödder finns där man minst anar det.

konstigt tycker jag att en rörelse som mördat 5 gånger fler människor än nazismen är helt ok att sympatisera.

Expo=en samling ynkryggar!!!!!!

Jimmy S. Windeskog sa...

Det är trots allt lite synd att han inte hann uppleva SD:s intåg i riksdagen innan han dog - han hade varit helt galen över att bevittna något sånt.